تاپیکو، غول سرمایه گذاری کشور سهامدار بزرگترین واحد یوتیلیتی کشور شد
هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو)، با خرید سهام پتروشیمی دماوند (دماوند انرژی عسلویه) در زمره دارندگان سهام یوتیلیتی کشور قرار گرفت و بعنوان بزرگترین و اولین هلدینگ چند محصولی صنعت پتروشیمی و نفت و گاز در کشور، سبد تولیدات خود را تکمیل نمود.
به گزارش بورس و بانک به نقل از روابط عمومی هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی؛ این اقدام موثر مدیریت شستا و تاپیکو،گامی اثربخش در راستای افزایش ثروت سهامداران آن می باشد و در آینده بعنوان یک سرمایه گذاری امن و پایدار برای ایشان تبدیل خواهد شد و یک حرکت بنیادی در بازار سرمایه خواهد بود.
این مجتمع بزرگ بهعنوان یوتیلیتی متمرکز سایت دو منطقه پارس جنوبی، تامین کننده برق، آب، بخار، اکسیژن و گاز 25 شرکت و طرح پتروشیمی این منطقه در عسلویه می باشد
امضاء تفاهم همکاری چهارجانبه میان سازمان توسعه تجارت ایران، صندوق ضمانت صادرات، شرکت سهامی بیمه ایران و هلدینگ سبا
تفاهم همکاری چهارجانبه میان سازمان توسعه تجارت ایران، صندوق ضمانت صادرات، شرکت سهامی بیمه ایران و هلدینگ سبا با هدف تسهیل، ترغیب، توسعه صادرات و کاهش ریسک تجارت به امضا رسید.
به گزارش بورس و بانک به نقل از روابط عمومی پایگاه اطلاع رسانی سازمان توسعه تجارت؛ تفاهم همکاری چهارجانبه بین سازمان توسعه تجارت ایران، صندوق ضمانت صادرات، شرکت سهامی بیمه ایران و هلدینگ توسعه کسب و کار سبا به امضای علیرضا پیمان پاک، رئیس سازمان توسعه تجارت، علیرضا علیخانی، مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات، محسن احمدی مدیرعامل هلدینگ توسعه کسب و کار سبا و حسن شریفی، مدیرعامل بیمه ایران رسید.
این تفاهمنامه در راستای سیاست های اقتصادی دولت سیزدهم جهت تسهیل مبادلات و مراودات تجاری و توسعه صادرات و ارائه پوشش های بیمه ای مناسب و مطمئن به بازرگانان و صادرکنندگان کشور تفاهم نامه همکاری چهارجانبه فی ما بین سازمان توسعه تجارت ایران، صندوق ضمانت صادرات، شرکت سهامی بیمه ایران و هلدینگ کسب و کار سبا به امضاء رسید.
بر اساس این تفاهم نامه که با هدف ساماندهی به بیمه صادرکنندگان و تضمی کاهش ریسک صادرات انجام پذیرفته، هر کدام از طرفین تفاهم نامه در حوزه ارائه خدمات در حیطه وظایف و فعالیت های قانونی خود نسبت به تسهیل، ترغیب و توسعه صادرات جمهوری اسلامی ایران، ارائه پوشش های بیمه ای و بیمه اتکایی، تامین زیرساختهای مورد نیاز تجار، صادرکنندگان و شرکتهای ایرانی در داخل و خارج از کشور و گسترش و ارتقاء سطح کمی و کیفی همکاری های فی مابین اقدام خواهد نمود.حمایت و پشتیبانی از صادرات جمهوری اسلامی ایران از طریق ارائه پوششهای بیمه ای و تضمین اعتبارات و سرمایه گذاری های مربوط به کالاها و خدمات صادراتی ، مشارکت طرفین به منظور ارائه خدمات در هیات های تجاری، اجلاس های کمیسیون مشترک و غیره جهت تسهیل عقد قرارداد صادراتی تجار بخش خصوصی کشور با خریداران خارجی، استفاده از ظرفیت های بیمه ایران، هلدینگ کسب و کار سبا و شرکت های تابعه آنها جهت ارائه پوشش های بیمه ای و بیمه اتکایی به منظور کاهش ریسک صادرات، توسعه تجارت خارجی و توسعه صادرات و ارائه خدمات ویژه بیمه ای به مراکز و اعضای مرکز تجاری ایران و وابستگان تجاری واقتصادی خارجی سازمان و صندوق در کشورهای مختلف از جمله مهمترین محورهای این همکاری چهارجانبه است.
در این تفاهم نامه مشترک شرکت سهامی بیمه ایران در خصوص ارائه پوشش های بیمه ای، تضمین اعتبارات و سرمایه گذاری مربوط به کالاها و خدمات صادراتی به شرکتهای متقاضی معرفی شده سازمان توسع تجارت که از طریق صندوق ضمانت صادرات مورد تایید قرار گرفته است، همچنین شراکت راهبردی طرفین برای طراحی پوشش های بیمه های جدید مورد نیاز برای ریسکهای شناسایی شده، صدور ضمانت نامه ها و بیمه نامه های لازم به منظور شرکت در مناقصات بین المللی، همکاری جهت ارایه پوشش های اعتباری به فعالین اقتصادی به صورت مشترک پیش بینی شده است.
طرفین در این تفاهم نامه همکاری جهت ارزیابی ریسک و اعتبارسنجی خریداران خارجی کالاها و خدمات ایرانی و تهیه یک بسته ویژه حمایتی بر توسعه فعالیتهای اقتصادی واحدهای کوچک و متوسط و شرکتهای دانش بنیان تاکید کردند.
شراکت راهبردی جهت استفاده مشتریان و شرکای اقتصادی طرفین به منظور استفاده از خدمات یکدیگر، معرفی تجار، بازرگانان و صادرکنندگان به هلدینگ سبا از سوی سازمان توسعه تجارت و صندوق ضمانت صادرات برای همکاری های مشترک بخصوص در بازارهای صادراتی در زمینه احداث واحدهای اقتصادی، همکاری تجاری وبازاریابی، کمک به تسهیل و کاهش هزینه های تامین مالی واحدهای صادراتی جهت حضور موفق در بازارهای صادراتی از دیگر فرازهای این تفاهم نامه است.
همچنین همکاری طرفین جهت برگزاری دوره های آموزشی و پژوهشی مشترک و تخصصی داخلی و بین المللی بخصوص آموزش های بیمه ای در جهت ارتقای توان صادراتی شرکتها وتجار ایرانی و همکاری جهت تامین زیرساختهای فناوری اطلاعات، لجستیک، حمل ونقل مورد نیاز طرفین و شرکتها، صادرکنندگان و تجار از دیگر موارد مهم این تفاهم نامه چهار جانبه است.
از دیگر موارد قابل توجه در این تفاهم نامه چهارجانبه می تواند به ارائه خدمات تخصصی در حوزه حقوقی، فناوری اطلاعات و مهندسی به سازمان توسعه تجارت، بیمه ایران، صندوق، شرکت ها، صادرکنندگان و تجار معرفی شده سازمان و صندوق ضمانت صادرات، توسط هلدینگ سبا و گسترش همکاری های فی مابین در زمینه های مورد توافق با محوریت بیمه بین المللی و اتکایی، بازار سرمایه، سرمایه گذاری خارجی، گردشگری، بازرگانی بین المللی اشاره کرد.
با سرمایهگذاری شرکت لیان کپیتال؛ دکتردکتر راهکاری در راستای تحول صنعت سلامت
امروزه حرکت به سمت راهکارهای آنلاین و دانشبنیان به شاهکلید تحول در صنایع و حوزههای مختلف از جمله سلامت الکترونیک تبدیل شده است. سلامت الکترونیک را شاید به گویاترین شکل بتوان تلاقی علم پزشکی، فناوری اطلاعات و دنیای کارآفرینی دانست. کارکرد فناوری در حوزه سلامت از توسعه راهکارهای نوین درمانی فراتر رفته است و به سمت دسترسی بیشتر، افزایش آگاهی، اشتراک اطلاعات درمانی و البته تسهیل برخورداری از درمان پیش میرود. در این میان مهمترین نقش کارآفرینی و نوآوری، کمک به رفع چالشهای غیرپزشکی در مسیر درمان، از جمله آسان کردن ارتباط پزشک و بیمار، یافتن تخصص مناسب برای هر بیماری، بالا بردن آگاهی عمومی و پاسخ به پرسشهای بیماران در سطحی عمومیتر است.
به گزارش بورس و بانک به نقل از روابط عمومی لیان کپیتال؛ حرکت از فضای سنتی کسبوکار به فضای آنلاین چالشهای متعددی دارد. پس از مرحله نوآوری و خلق راهکار، بدون شک یکی از مهمترین چالشهای این حوزه، تامین سرمایه و متقاعد کردن شرکتهای بزرگ سرمایهگذاری برای حمایت از خلاقیتها و راهکارهای نوین است.
لیان کپیتال با تمرکز بر تامین سرمایه در فضای سرمایهگذاری خصوصی و با نگاهی ویژه به حوزه سلامت، در حمایت از راهکارهای نوین این صنعت حضوری جدی دارد. سرمایهگذاری این شرکت در استارتآپ دکتردکتر را میتوان یکی از گامهای مهم در این مسیر دانست. لیان کپیتال باور دارد ایجاد یک اکوسیستم فراگیر از فعالان حوزه سلامت میتواند در پیشرفت هرچه سریعتر این روند نقش مهمی ایفا کند؛ از این رو ایجاد چنین فضایی را جزو اهداف عالی خود میداند.
دکتردکتر و آغاز خلاقیت
خطوط اشغال تلفن و محدودیت زمان پاسخگویی مطبها در بعضی موارد باعث میشود تا بیماران از نوبت ملاقات با پزشک خود باز بمانند. شناسایی همین چالش و تلاش برای یافتن راهکاری مناسب جهت رفع آن، باعث شد تیمی کوچک در سال ۱۳۹۴ هسته اولیه دکتردکتر را در قالب یک استارتآپ حوزه سلامت و درمان شکل دهند. این تیم با بررسی شرایط و نیازسنجی فضای درمان کشور به این نتیجه رسید که گرفتن نوبت از پزشکان، یکی از چالشهای اصلی بسیاری از بیماران و همراهان آنها است.
ورود لیان کپیتال و تحول دکتردکتر
دکتردکتر از سال ۱۳۹۷ و با سرمایهگذاری شرکت لیان کپیتال، جهشی بزرگ را در روند توسعه خود و افزودن پزشکان به لیست خدمات دکتردکتر تجربه کرد. امکان رزرو آنلاین و تلفنی، جابهجایی و کنسلی آسان، مشاوره تلفنی با پزشکان، اعزام پزشک و پرستار به منازل، خدمات آزمایشگاهی در منزل، دامپزشکی و مجله الکترونیک دکتردکتر همگی خدماتی هستند که از زمان آغاز این روند جدید، به دکتردکتر اضافه شده است وبدون شک در آینده نیز به عرضه خدمات جدید منجر خواهد شد.
دکتردکتر با ارتقای راهکارها و توسعه خدمات خود توانسته است امکان دسترسی آسان بیماران به طیف وسیعی از پزشکان و مراکز درمانی را در سراسر ایران فراهم کند. این استارتآپ،بیماران را در سراسر ایران به صورت آنلاین، به مطب پزشکان و کلینیکهای مختلف متصل میکند و بار نوبتدهیهای تلفنی را از دوش پزشک و بیمار برمیدارد. همچنین این سامانه سعی دارد با ارائه خدماتی کامل و متمایز، جایگاه خود را به عنوان بخشی از زنجیره ارزش خدمات سلامت برای بیماران و پزشکان تثبیت کند.
با ورود لیان کپیتال، دکتردکتر توانست از یک استارتآپ با ایدهای جذاب و کارآمد به بازیگری تحولآفرین در صنعت سلامت الکترونیک ایران تبدیل شود. در این مدت کوتاه، دکتر دکتر تعداد پزشکان خود را از عدد ۸۰۰ به ۱۳ هزار نفر رساند و فرآیند نوبتدهی را برای بیماران و کاربران سادهتر کرد. تاکنون بیش از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار بیمار از خدمات و راهکارهای دکتردکتر برای تسهیل روند نوبتدهی و درمان خود استفاده کردهاند. این در حالی است که تا امروز نزدیک به ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار نوبت بر روی پلتفرم دکتردکتر برای ویزیت بیمار توسط پزشکان این مجموعه ثبت شده است.
چهره جدید دکتردکتر
در بهمن ماه ۱۴۰۰ دکتردکتر با یک تغییر ساختاری مهم روبهرو شد و «نیما فاضلی» به عنوان مدیرعامل جدید، سکان این مجموعه را به دست گرفت. بیست سال فعالیت حرفهای در سطوح مختلف شرکتها و صنایع متنوع، او را به مدیری متخصص و توانمند تبدیل کرده است.
نیما فاضلی در رویکرد خود برای آینده دکتردکتر معتقد است بهبود سرویسهای فعلی این پلتفرم از طریق توسعه مناسب و تقویت زیرساختها برای خلق تجربه کاربری بهتر و ایجاد تنوع همگون در محصولات و خدمات با هدف پاسخگویی به طیف کاملتری از نیازهای مخاطبین (بیمار و پزشک) باید اولویت اصلی دکتر دکتر باشد تا در نهایت به هدف غایی این مجموعه یعنی همراهی با بیماران در تمامی مراحل درمان، تسهیل این روند و کاهش مشکلات بیماران و خانوادههای آنها منجر شود.
تفاهمنامه همکاری بین بازار سرمایه ایران و بانک مرکزی یمن
تفاهمنامه همکاری بین سازمان بورس و اوراق بهادار ایران با بانک مرکزی یمن برای تبادل دانش و زیرساختهای مورد نیاز توسعه فعالیتهای بورسی منعقد شد.
به گزارش بورس و بانک به نقل از روابط عمومی سازمان بورسو اوراق بهادار؛ صبح امروز در ساختمان مرکزی سازمان بورس و اوراق ایران، تفاهمنامهای بین مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار کشورمان و هاشم اسماعیل رئیس کل بانک مرکزی یمن با موضوع ایجاد سازمان بورس این کشور امضا شد.
مجید عشقی ضمن ابزار خرسندی از انعقاد این تفاهم نامه، ابراز امیدواری کرد که ارتباطات دو کشور در زمینه ایجاد بازارهای مالی پیش از پیش افزایش پیدا کند.
هاشم اسماعیل نیز با بر شمردن تجربیات ایران در زمینه ایجاد بازارهای مالی، ابراز امیدواری کرد با انعقاد این تفاهم مسیرهای جدیدی برای همکاری بیشتر بین دو کشور در زمینههای مختلف ایجاد شود.
از اصلیترین مفاد این تفاهمنامه میتوان به تامین زیرساخت برای ایجاد بازار سرمایه یمن اشاره کرد که ایران در چند سطح به ارائه خدمات مشورتی و مشاورهای، خدمات فنی و ساختار و خدمات مشاورهای برای الگوی فقهی اعلام آمادگی کرده است.
۳۸۵ میلیارد تومان سود سرمایه گذاری های بیمه کوثر و رشد ۱۴ برابری در بهار ۱۴۰۱
سود سرمایه گذاری های شرکت بیمه کوثر از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون، با ۳۸۵میلیارد تومان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴ برابر رشد داشته است.
به گزارش بورس و بانک به نقل از روابط عمومی بیمه کوثر و رشد؛ مدیرعامل شرکت ضمن بیان مطلب فوق، سود شناساییشده از محل سرمایهگذاریها را از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا امروز بالغ بر ۳هزارو ۸۵۰ میلیارد ریال اعلام کرد که رشد فوقالعادهای داشته و با برنامهریزی صورت گرفته سود سالجاری را مناسبتر از همیشه برآورد نمود.
ابوالفضل آقادادی افزایش هزارو۴۰۰ درصدی سودهای سرمایهگذاری را در طی کمتر از چهارماه، یک نصاب عالی در صنعت بیمه خواند و گفت: چشمانداز بیمه کوثر کسب رتبه برتر در رضایت مشتریان و سودآوری مناسب است. امسال در بخش عملیات بیمهگری با مدیریت ریسک مناسب و افزایش سهم از بازار به دنبال مدیریت سود عملیاتی هستیم. در بخش سرمایهگذاری نیز با مدیریت هوشمندانه ترکیب سبد سرمایهگذاری همچون جابهجایی سهام با شرکتهای همگروه با هدف متنوع کردن سبد، به دنبال تنظیم داراییها در راستای آییننامه سرمایهگذاری بیمه مرکزی و سودآوری مناسب هستیم.
مدیرعامل شرکت فروش بالغ بر یکهزارو۱۰۰ میلیارد تومانی بیمه کوثر در فصل بهار را خوب ارزیابی کرد و گفت: توجه داشته باشیم که این توفیق در حالی حاصل شده که ضمن رشد و حفظ ترکیب مناسب پرتفو، ما برنامه جدی برای پرهیز از ورود به هر قیمت در پرتفوهای پرریسک را در دستور کار قرار دادیم و امیدوارم به همت همکارانم در شرکت تا پایان سال بتوانیم اهداف کلان برنامه و نصابهای هدفگذاریشده را به صورت کامل محقق کنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تبعا هرچه اقتصاد کشور و بازار بورس شرایط بهتری داشته باشند، بیمه کوثر نیز با تنوع در سرمایهگذاریها و کسب سود در عملیات بیمهگری از طریق مدیریت ریسک میتواند عایدی بیشتری را به دست آورد که با تقویت بنیه مالی شرکت از این طریق، علاوه بر تامین منافع سهامداران، امکان ارائه خدمات بهتر به بیمهگذاران و زیاندیدگان نیز فراهم خواهد شد.
نرخهای سابق یوتیلیتی، مصداق ظلم به مبین بود
مدیرعامل مبین انرژی خلیج فارس در این بازدید به ارائه گزارشی از عملکرد، دستاوردها و برنامههای این شرکت پرداخت و گفت: این شرکت با سرمایهگذاری ۲.۱ میلیارد دلاری، امروز قلب منطقه انرژی پارس است و با تامین پایدار یوتیلیتی نقشی نزدیک به ۴۰ درصدی در تولید شرکتهای پتروشیمی منطقه و ارزآوری و سودآوری آنها دارد و این در حالی است که با کمبود واحدهای ارائه دهنده یوتیلیتی در منطقه، مبین انرژی با تمام ظرفیت خود مشغول به ارائه خدمت است که همین موضوع مشکلاتی را از نظر اورهال و بهبود خدمات پیش آورده است.
به گزارش بورس و بانک به نقل از روابط عمومی مبین؛ مهدی فرزانه با بیان اینکه۷ هزار و ۱۳۰ قطعه در این شرکت داخلی سازی و برخی از تجهیزات مهم برای نخستین بار در طی روندی در این شرکت با همکاری شرکتهای دانش بنیان و تولیدکننده ایرانی داخلیسازی شده یا در حال داخلیسازی است، گفت: مبین انرژی جزو پیشروترین، سرآمدترین شرکتها در ساخت داخل است و امروز ۶۰ درصد آنالیروزها داخلی سازی شده و انشالله طبق برنامهریزی انجام شده به هشتاد درصد خواهد رسید.
وی پروژه توسعه نیروگاه مبین به میزان 200 مگاوات، اجرای پروژه PMS و تعمیر پمپهای حیاتی 104 که تامین کننده آب دریای خنک این شرکت است را از برنامههای آتی این شرکت عنوان کرد و به بیان دستاوردهای زیست محیطی این شرکت پرداخت.
دکتر علی عسکری، با اشاره به سرمایهگذاری ۲.۱ میلیارد دلاری انجام شده در شرکت مبین انرژی خلیج فارس، تصریح کرد: سودآوری این شرکت با نرخ ناعادلانه یوتیلتی مرتب در حال کاهش بود، این نرخها در حال تبدیل شدن به تهدیدی برای حیات قلب عسلویه شده بود که میتوانست تبعات گسترده امنیتی و اقتصادی را برای کشور موجب شود.
مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس، تاکید کرد: در نرخهای یوتیلیتی به مبین ظلم شده بود که با تلاشها و رایزنیهای گسترده، نرخهای جدیدی مصوب شد که نتیجه آن رفع ظلم از این شرکت بود. چگونه است که شرکتهای منطقه طبق نرخ فوب خلیج فارس محصولات خود را میفروشند و حتی سایر خدمات و نیازهای آنها ارزی محاسبه میشود اما یوتیلیتی که نقشی مهم در تولید محصول دارد باید ریالی و با این قیمت نازل حساب شود؟ اگر این شرکتها حاضر بودند محصولات خود را زیر نرخ فوب خلیج فارس بفروشند ما هم برای ارائه خدمات یوتیلیتی به قیمت پایینتر آماده بوده و هستیم، اما در این معادلات منطق ارزی حاکم است و باید در همه شئون، این منطق رعایت شود.
وی افزود: درست است که مبین انرژی خلیج فارس هنوز سودآور است، اما واقعا این سودآوری با این حجم عظیم سرمایهگذاری صورت گرفته تناسبی دارد؟ سرمایهای که از منابع این کشور و از سرمایههای این مردم انجام شده و میبایست به ثمر برسد اما این نرخ ناعادلانه حتی در خطر توقف فعالیت بود.
مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس با اشاره به اهمیت نقش نیروی انسانی توانمند در مسیر فعالیت مبین انرژی خلیج فارس، از مدیرعامل این شرکت و همکاران برای ارائه خدمت بیوقفه به شرکتهای پتروشیمی منطقه و توجه ویژه به محیط زیست تقدیر کرد و گفت: توجه به محیطزیست یک تقوای صنعتی است و بر همه ما واجب است که به صورت جدی برای حفظ محیط زیست در تمامی شرکتهای گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس تلاش کنیم و این حقی است که بر گردن ماست.
علی عسکری همچنین از تلاشهای صورت گرفته برای ساخت داخل در این شرکت و اهمیت به شرکتهای دانش بنیان تقدیر کرد و گفت: اینکه از مرحله داخلیسازی قطعه به داخلیسازی یک کمپرسور، توربین یا ساب سیستم رسیدهایم فوق العاده مهم است.
وی همچنین جذب نیروهای جوان، نخبه، انقلابی، مومن، دارای روحیه کار گروهی، با استعداد و دارای علاقه به فراگیری دانش در شرکتهای گروه به منظور شتاب بخشیدن به فعالیتهای تعریف شده را یک ضرورت دانست.