امضای چند سند همکاری و تفاهمنامه مشترک در سفر وزیر صمت به عمان
در سفر وزیر صمت به همراه رئیسجمهوری به کشور عمان، چند سند همکاری و تفاهمنامه درزمینه مبادلات تجاری به امضا رسید.
به گزارش بورس و بانک و به نقل از روابط عمومی وزارت صمت (شاتا) ؛ «سیدرضا فاطمی امین» در این سفر گفتوگوهای دو جانبه ای باهدف توسعه همکاریهای صنعتی انجام داد.
بر اساس چشمانداز ترسیمشده قرار است حجم مبادلات تجاری ایران و عمان به بیش از یک میلیارد دلار در سال برسد؛ این رقم اکنون ۷۰۰ میلیون دلار است.
گفتنی است رئیسجمهوری ایران باهدف توسعه روابط تجاری در رأس هیئتی بلندپایه به عمان سفرکرده است.
این پنجمین سفر خارجی رئیسجمهوری ایران در ۹ ماه گذشته است و هیئتی متشکل از ۵۰ نفر شامل اعضای کابینه و مدیران ارشد تجاری او را در سفر به عمان همراهی میکنند.
ایران و عمان در سال گذشته ۱.۳ میلیارد دلار تجارت دوجانبه را به ثبت رساندند، اما به دنبال استفاده حداکثری از پتانسیلهای خود در بخشهای مختلف اقتصاد و فرصتهای سرمایهگذاری برای ارتقای آن به بالاترین سطح هستند.
با توجه به روابط کمنظیر ایران با عمان و مدیریت مشترک دو کشور بر تنگه هرمز بهعنوان مهمترین شاهراه کشتیرانی، حملونقل و انتقال انرژی جهان، تقویت بیشتر این همکاریهای تجاری نیز میتواند نقش تعیینکنندهای در تقویت امنیت منطقه داشته باشد.
تدوین ۳۴ زمینه برای ارتقای مراودات تجاری ایران با کوبا
وزیر صنعت، معدن و تجارت در دیدار با معاون نخستوزیر کوبا از تدوین ۳۴ فرصت و زمینه برای همکاریهای مشترک تجاری و اقتصادی میان ایران و کوبا خبر داد.
به گزارش بورس و بانک و به نقل از ایسنا ؛ سیدرضا فاطمیامین اظهار کرد: در حوزههایی ازجمله صنایع دارویی، معدن و لوازمخانگی پیشرفتهای خوبی داشتیم که میتواند زمینهساز فعالیتهای مشترک میان دو کشور شود.
وی همچنین با اشاره به همکاری کوبا با موسسه پاستور کشور در حوزه واکسن نیز گفت: علاوه بر این حوزه درزمینه لوازمخانگی نیز کارهای خوبی برای تعمیق ساخت داخل شروع کردهایم که میتوان از این دستاوردها برای ارتقای مراودات تجاری دو کشور استفاده کرد.
بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار تجارت خارجی غیرنفتی با استفاده از تهاتر در سال گذشته
وزیر صمت با اشاره به دستاوردهای تجاری کشور بهوسیله تهاتر در دوران تحریم،و تصریح کرد: سال گذشته تجارت کشور بدون نفت بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار بوده که بخش قابلتوجهی از آن از طریق تهاتر ( بدون سوئیفت) انجامشده است. در حوزه معدن (فولاد، مس، آلومینیوم و..) نیز میتوانیم مبادلات تجاری را افزایش دهیم.
ارتباط کسبوکارهای ایران و کوبا
وی، همچنین بر ارتباط کسبوکارها و شرکتهای بخش خصوصی دو کشور تأکید کرد و این نوع ارتباط را از موفقترین ارتباطات برای ارتقای مراودات تجاری دو کشور دانست و ابراز امیدواری کرد که این سفر نقطه عطف گسترش مراودات دو کشور شود.
وزیر صمت در حاشیه دیدار با معاون نخستوزیر کوبا و همچنین وزیر انرژی و معادن این کشور در جمع خبرنگاران نیز گفت: در سیاست خارجی کشور در حوزه تجارت خارجی، صادرات محصولات دانشبنیان در اولویت قرار دارد. همچنین فهرستی از شرکتهای دو طرف برای ایجاد ارتباط میان کسبوکارها تدوینشده است. در همه محورهای فعالیت مشترک، شرکتهای ایرانی و کوبایی مشخصشدهاند و در چند روز آینده برنامه زمانبندی برای تداوم کار، تهیه میشود.
معاون نخستوزیر کوبا: لزوم فعالسازی همکاریهای دوجانبه در زنجیرههای اقتصادی دو کشور ایران و کوبا
ریکاردو کابرسیاس، معاون نخستوزیر کوبا نیز بر لزوم فعالسازی همکاریهای دوجانبه در زنجیرههای اقتصادی ایران و کوبا تأکید کرد و گفت: این همکاریها باید در قالب هجدهمین نشست کمیسیون مشترک دو کشور، فعال شود.
استفاده از همکاریهای ایران درزمینه تولید و استخراج معدنی
وی همچنین تهاتر، موارد پولی و بانکی و موضوعات مرتبط با معدن و صنایع معدنی و زمینشناسی را از دیگر جنبههای همکاری دانست و اظهار کرد: ایران درزمینه تولید و استخراج مواد معدنی (مانند نیکل، آهن، سرب و طلا)، میتواند به کشور ما کمک کند.
«ریکاردو کابرسیاس» معاون نخستوزیر کوبا نیز در رأس هیئتی از مقامات اقتصادی و شرکتهای بزرگ کوبایی برای شرکت در هجدهمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و کوبا به تهران سفرکرده است. این نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ۲۵ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ در تهران برگزار خواهد شد.
در حاشیه برگزاری این نشست، دیدارهای دوجانبهای بین شرکتهای بزرگ کوبایی با شرکتها و همتایان ایرانی انجام خواهد شد. در این کمیسیون مقرر است ۲۱ کمیته تخصصی در حوزههای مختلف ازجمله تجارت، سرمایهگذاری، ترانزیت و حملونقل، برق و انرژی، نفت و گاز، گمرک، بانکی و مالی، استاندارد، بهداشت و موارد مهم دیگر، برگزار شود. همچنین قرار است در حاشیه برگزاری این اجلاس، اسنادی درزمینه دارویی، کشاورزی، گمرکی، مواد غذایی و واکسن به امضای طرفها برسد.
هفدهمین نشست کمیسیون مشترک دو کشور در دیماه ۱۳۹۷در هاوانا برگزارشده بود.
دیدار سفیر قطر در تهران با رئیسکل بانک مرکزی / گسترش روابط بانکی و اقتصادی ایران و قطر
سفیر قطر در تهران با حضور در ساختمان میرداماد با رئیس کل بانک مرکزی دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش بورس و بانک و به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی ؛ در دیدار محمد بن حمد الهاجری سفیر قطر در تهران با دکتر علی صالحآبادی رئیسکل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بر ضرورت توسعه مناسبات دوجانبه بانکی و همکاریهای بینالمللی تاکید شد.
دکتر صالح ابادی رئیس کل بانک مرکزی در این دیدار با اشاره به ظرفیت های مختلف همکاری دوجانبه بین جمهوری اسلامی ایران و قطر بر افزایش حجم مراودات اقتصادی و بانکی میان تهران و دوحه تاکید کرد.
سفیر قطر نیز با اشاره به سفر قریب الوقوع امیرقطر و هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی همراه ایشان به تهران به منظور دیدار با مقامات جمهوری اسلامی ایران از آمادگی قطر برای گسترش مناسبات خبر داد.
بروشور هفت مسیر فناورانه" برنامههای سال ۱۴۰۱ "
به گزارش بورس و بانک و به نقل از روابط عمومی مرکز فابا ؛ هفت مسیر فناورانه که هر مسیر طیفی از موضوعات مختلف را در بر میگیرد، عبارتند از:
1- مسیر توسعه بازارهای بینالمللی با برگزاری نمایشگاه تراکنش استانبول( 21 و 22 مهرماه )Transaction.events
2- مسیر توسعه بازارهای داخلی با برگزاری هشتمین نمایشگاه تراکنش ایران(15 و 16 آذر ماه)www.itefaba.com
3- مسیر توسعه کسب و کارهای نو و استارتاپی با برگزاری هفته فین تک کیش( بهمن ماه )
4- مسیر دانش افزایی و روزآمدی با برگزاری دوره های آموزشی و نشست های تخصصی در طول سال
5- مسیر آگاهی بخشی و ارتباط مداوم با مشتریان با مجموعه خدمات رسانه ای مرکز فابا www.fabanews.com
6- مسیر تحول دیجیتال، نوآوری و تجاری سازی با مجموعه خدمات مشاوره، بازارسازی و توسعه کسب و کار فاباتک
7- مسیر شبکه سازی و سرمایه گذاری با راهاندازی اتاق فناوری و تجاری سازی در کشورهای منطقه
کانال های ارتباطی و همکاری با مرکزفابا:
تهران، بلوار کشاورز، خ فلسطین، خ ایتالیا پ34
تلفن 43347- 021 داخلی 305 و 301
ایمیل این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
وب سایت www.fabacenter.com
کانال تلگرامی fabanews@
اینستاگرام instagram.com/fabacenter
چنانچه بانک یا شرکت شما تاکنون کارت اعتباری ویژه مشتریان حقوقی را دریافت نکرده است یا برای ورود به پنل کاربری خود مشکل یا سوالی دارید با مدیریت توسعه کسب و کار مرکز فابا تماس بگیرید
تلفن همراه و واتساپ 09209501929
نشانی خدمات مشتریان حقوقی مرکز فابا و تشریح برنامههای هفت مسیر فناورانه:
Fabacenter.com/my-account
و ...خبری در راه است... مگاپروژه اقتصاد و بانکداری ایران....منتظر باشید
همراهان اقتصاد دیجیتال و کسب و کارهای دانش بنیان
برای دانلود بروشور کلیک کنید.
ایجاد کارگروه و تدوین نقشه راه برای افزایش مراودات تجاری ایران و اندونزی
وزیر صمت در دیدار با نایبرئیس مجلس نمایندگان جمهوری اندونزی در امور صنعت و توسعه با اشاره به اینکه حجم مبادلات تجاری یک میلیارد دلار است، بیان کرد: باید با تشکیل کارگروهی، نقشه راه افزایش مبادلات تجاری و اقتصادی دو کشور، برای استفاده از ظرفیتها و سرمایهگذاریهای مشترک، تدوین شود.
به گزارش بورس و بانک و به نقل ازشاتا ؛ سیدرضا فاطمیامین بابیان این مطلب، افزود: دو کشور ایران و اندونزی در منطقه خود معتبر و بزرگ هستند و روابط فرهنگی و سیاسی عمیقی نیز با همدیگر دارند.
وی با اشاره به نزدیکیهای ایران و اندونزی، ادامه داد: امیدواریم بتوانیم روابط اقتصادی دو کشور را همپای روابط فرهنگی و سیاسی، تعمیق بخشیم.
وزیر صمت با اشاره به هدفگذاری برای افزایش مبادلات اقتصادی دو کشور، توضیح داد: در سفر رئیسجمهوری اندونزی به ایران در سال ۲۰۱۶، هدفگذاری افزایش مبادلات ۲۰ میلیارد دلار تعیینشده بود؛ اما اکنون حجم مبادلات تجاری میان دو کشور به یک میلیارد دلار رسیده است و باید با تشکیل کارگروهی، نقشه راه برای افزایش مبادلات تجاری دو کشور تدوین شود.
فاطمیامین با ابراز علاقه نسبت به افزایش سریع روابط اقتصادی میان دو کشور، تصریح کرد: اقتصاد ایران و اندونزی مکمل همدیگر هستند به این صورت که هر دو کشور به برخی محصولات یکدیگر نیاز دارند.
وی با تأکید بر ضرورت انجام سرمایهگذاریهای مشترک میان دو کشور بیان کرد: انجام سرمایهگذاریهای مشترک روابط میان دو کشور را عمیقتر و گستردهتر خواهد کرد.
وزیر صمت به توانمندیهای اندونزی در ساخت لوکوموتیو اشاره کرد و ادامه داد: اندونزی میتواند در این حوزه در کشورمان برای تأمین نیاز داخل و صادرات به کشورهای همجوار، سرمایهگذاری انجام دهد.
ظرفیتهای صادراتی بندر چابهار بهعنوان هاب منطقه
فاطمیامین در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: اندونزی در حوزه تولید کائوچو، روغن پالم و کاغذ، ظرفیتهای خوبی دارد و میتواند از بندر چابهار بهعنوان هاب منطقه برای پوشش صادراتی استفاده کند.
وی با اشاره به اینکه ایران ظرفیتهای ترانزیتی بسیار خوبی در حوزه کریدور شمال به جنوب دارد، ادامه داد: روسیه نیز علاقهمند به توسعه این کریدور از طرف ایران است، زیرا این مسیر ارزان و کمهزینه است.
ظرفیتهای ایران در صنایع فولاد، لوازمخانگی و زیستفناوری
وزیر صمت بابیان اینکه فرصتهای بسیار زیادی در کشور برای همکاری مشترک وجود دارد، تصریح کرد: صنایع فولاد و لوازمخانگی ما پیشرفتهای خوبی داشته است، حوزههایی ازجمله صنایع تجهیزات پزشکی، خودرو و زیستفناوری نیز ظرفیتهای مناسبی برای افزایش مراودات هستند.
نایبرئیس مجلس نمایندگان جمهوری اندونزی: برای تعمیق روابط اقتصادی دو کشور آماده هستیم
رحمت گوبل، نایبرئیس مجلس نمایندگان جمهوری اندونزی در امور صنعت و توسعه نیز گفت: این سفر برای پیگیری رایزنیهای قبلی ما با طرف ایرانی برای افزایش مراودات تجاری است و پیرو تأکیدات رؤسای جمهوری دو کشور، برای تعمیق روابط اقتصادی آماده هستیم.
وی با اشاره به حضور رسانهها و بخش خصوصی کشور اندونزی در این سفر، بیان کرد: جلسات مختلفی نیز با بخش خصوصی و شرکتهای فناور و دانشبنیان ایران داشتیم.
نایبرئیس مجلس نمایندگان جمهوری اندونزی در امور صنعت و توسعه با اشاره به توانمندیها و پیشرفتهای ایران در حوزه دانشبنیان، فناوری و نانو، اعلام کرد: البته این پیشرفتها نه تنها برای ایران، بلکه برای تمام امت اسلامی است و اینکه ایران در این شرایط سخت توانسته فناوری خود را ارتقا دهد، قابلتحسین است.
گوبل، ضمن اعلام علاقهمندی اندونزی برای استفاده از پیشرفت ایران در حوزه نانو فناوری و دانشبنیان، افزود: با همکاری مشترک در این حوزهها بهویژه در حوزه فناوریهای سلامت، میتوانیم کارهای بسیار ارزشمندی برای دو کشور و همچنین امت اسلام انجام دهیم.
در ادامه این نشست، رؤسای کمیسیون های مجلس نمایندگان جمهوری اندونزی نیز به بیان مهمترین نقطه نظرات خود در خصوص افزایش حجم مراودات تجاری دو کشور پرداختند.
همچنین در زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران به اندونزی نیز مواردی مطرح و توانمندیهای کشور معرفی و تشریح شد.
گفتنی است در این دیدار رونی پراستیو، سفیر جمهوری اندونزی در ایران، جمعی از نمایندگان مجلس، دستیاران و نمایندگانی از وزارت انرژی و صنعت اندونزی و همچنین محمدمهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزارت صمت؛ رضاخواه، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس؛ علیرضا پیمان پاک، رئیسکل سازمان توسعه تجارت ایران و جمعی از مدیران وزارت امور خارجه، سازمان توسعه تجارت ایران و ایمیدرو حضور داشتند.
معاون اول رییس جمهور وعده داد: دهکهای پایین سبد سهام میگیرند
معاون اول رئیس جمهور ضمن اعلام عدم حذف یارانه نان و دارو، گفت: کمک هزینهها قبل از آزادسازی قیمتها واریز و برای دهکهای پایین، سبد سهام در نظر گرفته میشود.
به گزارش بورس و بانک و به نقل از روابط عمومی دفتر ریاست جمهوری ؛ محمد مخبر در خصوص کمبود مواد غذایی که به دنبال شرایط جنگ اوکراین و روسیه پدید آمده بیان کرد: یارانه نان و دارو به هیچ وجه حذف نمیشود. برای نان سنتی یارانهای در نظر گرفته شده که طبق مصوبه مجلس باید به صورت کالابرگ الکترونیکی پرداخت شود و برای کالاهای اساسی دیگر نیز مبلغی ماهانه در نظر گرفته شده تا افزایش قیمتها جبران شود.
او تصریح کرد: اقشار با درآمد بالاتر بخشی از هزینه تأمین این کالاها را پرداخت میکنند، اما اقشار نیازمند و کمدرآمد به طور کامل از این کمک هزینهها بهره میبرند و پولی که به آنها تعلق میگیرد، آرامش آنها را تأمین میکند. کمک هزینهها قبل از آزادسازی قیمتها به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد. در کنار این تمهیدات برای دهکهای پایین، سبد سهام نیز در نظر گرفته شده است.
مخبر، منشأ گرانی برخی کالاها را الزامات قانونی بودجه و طرح موضوع حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی دانست و افزود: دولت بر اساس الزام قانونی باید از اول فروردین اقدام به حذف ارز ترجیحی میکرد ولی برای آنکه در ایام نوروز و ماه رمضان مردم متحمل سختی نشوند این کار در آن مقطع صورت نگرفت. از سویی دیگر با اجرای قانون به دلیل گرانی آب، برق و گاز و افزایش ارزش افزوده کالاها و نیمایی شدن عوارض گمرکی، به طور طبیعی تورم و گرانی به بازار تحمیل میشد.