08 ارديبهشت 1403
RSSFacebookTwitterLinkedinDiggYahooDelicious

رکوردشکنی‌های پیاپی فولاد هرمزگان در سال جهش تولید/ احیا مستقیم در خط مقدم رکوردشکنی

تلاشگران فولاد هرمزگان روز پنجشنبه ششم اردیبهشت ماه، در ادامه رکوردشکنی‌های خود در سال جهش تولید موفق به ثبت پنجمین رکورد تولید روزانه آهن اسفنجی در واحد احیا مستقیم به میزان ۶۱۰۸ تن شدند.

به گزارش بورس و بانک و به نقل ازروابط عمومی فولاد هرمزگان ؛  رکورد پیشین تولید آهن اسفنجی در تاریخ ۲۲ فروردین ماه به میزان ۶۰۸۶ تن به دست آمده بود.

همچنین روز ششم اردیبهشت ماه، مدول A واحد احیا مستقیم بار دیگر رکورد تولید روزانه آهن اسفنجی به میزان ۳۱۲۵ تن به ثبت رساند.

رکورد پیشین این مدول در تاریخ سوم اردیبهشت ماه به میزان ۳۱۰۱ تن ثبت شده بود.

 

تحقق جهش تولید مورد نظر رهبری در بخش معدن، آثار مستقیمی در توسعه اقتصاد دارد

معاون وزیر و رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: اگر بتوانیم جهش تولید مورد نظر رهبر معظم انقلاب را در بخش معدن محقق کنیم، آثار مستقیم و قابل توجهی در شاخص‌های اقتصادی کشور خواهد داشت.

به گزارش بورس و بانک و  به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، محمدرضا موثقی نیا ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: کل ذخایر معدنی اکتشاف شده در جهان طبق آخرین آمارها، حدود ۲۴۰ میلیارد تن است و سهم ایران از این میزان، حدود ۲۴ میلیارد تن است. همچنین، حدود ۱۲٫۵ درصد مهم‌ترین خط ذخایر معدنی در کل کره زمین (خط آلپ هیمالیا) به طول ۱۵ هزار کیلومتر در ایران قرار دارد.

وی افزود: از منظری دیگر، ۲ ذخیره معدنی بسیار مهم در جهان شامل ذخایر سنگ آهن و ذخایر مس، جزو شاخص های اقتصاد کشورها محسوب می شود. ذخایر سنگ آهن کشور حدود ۱٫۵ درصد کل ذخایر جهان بوده و دارای رتبه نهم جهان قرار هستیم. در ذخایر مس نیز حدود ۶ درصد ذخایر مس دنیا در کشور ما ثبت شده و در رتبه پنجم جهان قرار داریم.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به فاصله ظرفیت های معدنی با فرآوری در ایران گفت: امروز در ذخایر سنگ آهن در کل جهان رتبه نهم هستیم، اما در فرآوری رتبه بیست و چهارم. در مس نیز رتبه جهانی ذخایر ما پنجم بوده و در فرآوری محصولات این فلز در رتبه سی و پنجم قرار داریم.

وی ادامه داد: کاهش این فاصله، به جهش تولید در حوزه معدن و صنایع معدنی نیاز دارد و انشاءالله باید با مشارکت مردمی و بخش خصوصی، جهش واقعی در تولید را در سال جاری ایجاد کنیم.

برنامه افزایش ۲ برابری ارزش ضمانت صندوق بیمه معدنی

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه امسال ارزش ضمانت صندوق سرمایه گذاری فعالیت های معدنی بیش از ۲ برابر نسبت به سال گذشته افزایش می یابد، گفت: برای کاهش خطرپذیری بخش معدن و ترغیب مردم به سرمایه گذاری در معادن کوچک، در سال گذشته حدود ۵ همت (۵ هزار میلیارد تومان) برای ۵۹ فقره معدن ضمانت کردیم تا بتوانند تسهیلات بگیرند و تجهیزات مورد نیاز را خریداری کنند.

وی ادامه داد: طی مذاکرات صورت گرفته با مدیران سازمان برنامه و بودجه، قرار است در سال جدید، از محل منابع ایمیدرو یا منابع عمومی، ارزش ضمانت صندوق مذکور به حدود ۱۰ همت (۱۰ هزار میلیارد تومان) افزایش یابد. این هم بخشی از برنامه ایمیدرو برای مردمی سازی و افزایش مشارکت مردمی است.

واگذاری معادن با جدیت بیشتر طی امسال

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به برنامه واگذاری معادن به عنوان یکی از برنامه های این سازمان برای افزایش مشارکت مردمی گفت: امسال باید برنامه واگذاری معادن را با جدیت دنبال کنیم. با توجه به اکتشاف ۷ درصد کل کشور و محدود بودن ظرفیت دولت، واگذاری معادن اکتشاف شده جدید جزو برنامه هاست.

وی ادامه داد: روند واگذاری به این صورت است که معادن از مرحله اکتشاف تا بهره برداری در فراخوان ایمیدرو شرکت می‌کنند و پس از ارزیابی فنی و اقتصادی، به افراد یا شرکت های دارای توان و قابلیت بیشتر، معادن مورد نظر برای مدت ۲۰-۲۵ سال واگذار می‌ شوند.

برنامه افزایش۳ برابری تجارت گوهرسنگ تا ۱۴۰۵

موثقی نیا با اشاره به سهم ۱۰۰ میلیون دلاری ایران از تجارت ۲۳ میلیارد دلاری گوهرسنگ در سال ۲۰۲۲ میلادی، تصریح کرد: سهم ایران از این تجارت، کمتر از نیم درصد است. از این رو، برنامه ریزی کردیم تا سال ۱۴۰۵، این میزان را به ۳۰۰ میلیون دلار (۳ برابر) ارتقا دهیم.

وی افزود: در چشم انداز سال ۱۴۱۰، قرار است این عدد را به نزدیک ۹۰۰ میلیون دلار برسانیم. برای این منظور، در کنار برنامه های اکتشاف، آموزش گوهرتراشی در ۱۱ استان، برنامه ریزی شده و قرار است تا ۲ ماه آتی، حدود ۷۰۰ نفر تحت پوشش آموزش گوهرتراشی قرار گیرند.

برنامه ارائه تسهیلات مورد نیاز برای توسعه سازندگان ماشین آلات معدنی

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به نیاز حداقل ۲۰۰ دستگاه حفاری برای تحقق رشد ۱۳ درصدی سالانه برنامه هفتم توسعه بخش معدن، توضیح داد: این تامین هم شامل ساخت داخل می‌شود و در این زمینه، شرکت‌های فناور را شناسایی و سفارش گذاری کردیم. امید داریم این شرکت‌ها توسعه پیدا کنند و همه گونه تسهیلات، امکانات و تسهیل مقررات را انشاالله برای توسعه این شرکت ها در نظر خواهیم گرفت.

وی ادامه داد: تامین خارجی هم روش‌های و منابع خودش را می‌ طلبد. در همین زمینه، امیدواریم بتوانیم بخشی از مراحل اکتشاف را به بخش خصوصی واگذار کنیم تا دستگاه و تجهیزات خود را بیاورند.

مذاکره برای تامین تضمینی مواد معدنی با مشارکت فراسرزمینی

موثقی نیا با اشاره به ضرورت توسعه ذخایر مواد معدنی در راستای توسعه متوازن صنایع معدنی، گفت: اکنون حدود ۴۳ میلیون تن ظرفیت فولادسازی داریم و به‌زودی این میزان ظرفیت به ۵۵ میلیون تن می‌رسد. ظرفیت ذخایر موجود شاید پاسخگوی حدود ۲۰ سال دیگر (با توجه به ظرفیت ۵۵ میلیون تن باشد.

وی افزود: از این رو، استفاده از معادن فراسرزمینی برای ما اجتناب ناپذیر است و برای این منظور، مذاکراتی را با کشور‌های مختلف به ویژه کشور‌های همسایه – که هزینه‌های حمل و نقل برای ما آسان تر و اقتصادی تر است، انجام داده ایم. در سایر حوزه های مواد معدنی نظیر مس، طلا، سرب و روی و … هم مذاکراتی را با کشور‌های آفریقایی و کشور‌های همسایه شروع کرده ایم.

 

مدیر مرکز نوآوری (نوچاد ): این تازه آغاز راه است…

دکتر میرسینا امیرشنوا، مدیر مرکز نوآوری شرکت معدنی و صنعتی چادرملو (نوچاد ) و دبیر رویداد(چادرو) گفت : شرکتمعدنی و صنعتی چادرملو با برگزاری رویداد فناورانه و نوآورانهچادرو از طریق مرکز نوآوری نوچاد که با هدف بهره‌مندی واستفاده از طرح‌های و ایدههای نو در راستای حل مشکلات وچالشهای معدن و صنعت صورت گرفت، نام خود را به عنوان پیشگام و پیشقدم در این عرصه مطرح کرده است. در مرحله اول رویداد چادرو ۷۰ طرح و ایده ارائه شد و طی چند مرحله بررسیو ارزیابی ۲۰ طرح به مرحله داوری راه یافتند و طی برگزاریجلسه داوری، ۱۰ طرح برتر  جهت ورود به فرایند مشارکت بامرکز نوآوری نوچاد برگزیده شدند.

به گزارش بورس و بانک و به نقل از روابط عمومی چادرملو ؛ در این خصوص، امیرشنوا،دبیر اجرایی رویداد (چادرو) افزود : برگزاری رویداد چادرو نه پایان کار، بلکه تازهآغاز راهی برای شرکت چادرملو است تا بتواند به بهترین شکلاز توان داخلی و ایده‌ها، طرح‌ها و رویکردهای نوآورانه در مسیررشد و اعتلای بخش معدن و صنایع معدنی کشور استفاده کند.

وی در پاسخ به این سوال که : به طور کلی شرکتمعدنی و صنعتی چادرملو از راه‌اندازی مرکز نوآورینوچاد چه اهدافی را دنبال کرده است؟

شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با توجه به روندهای حاکم بر بخش معدن و صنایع معدنی و همچنین برخی مسائل فناورانه و حتی چالش‌ها، در مسیری قدم گذاشت تا بتواند از طریق نوآوری چالش‌ها و مشکلات را در حیطه فعالیت خود برطرف کند و در همین راستا اقدام به ایجاد ساختار نوآوری در این مجموعه کرد که این ساختار در قالب مرکز نوآوری نوچاد شکل گرفت.

در مرکز نوآوری نوچاد فعالیت‎های مختلفی در قالب رسالت‌،ماموریت و اهداف این مرکز در نظر گرفته شده‎‌اند که این فعالیت‌ها در سه بخش اصلی جای می‌گیرند. یک بخش به حوزه توسعه کسب‌وکارها در حوزه کسب‌وکارهای نوآورانه و فناورانه، بخش دیگر به موضوع سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری و نوآوری و بخش سوم به توانمندسازی در حوزه نوآوری در محیط داخلی و خارجی شرکت تعلق دارد.

هدف از برگزاری رویداد چادرو چیست؟ نوچاد چهبرنامه‌ای را برای سنجش و حمایت از ایده‌ها دنبالمی‌کند؟

همانطور که هر کارخانه برای شروع فعالیت خود به ماده اولیه نیاز دارد و تولید بدون خوراک امکان‌پذیر نیست، ایده‌های فناورانه و نوآورانه و طرح‌های پژوهشی نیز، مسیر ورودی پیشبرد فعالیت‌های نوآورانه و فناورانه است و با توجه به حرکت روبه‎جلویی که در شرکت معدنی و صنعتی چادرملو آغاز شده است، فراخوانی برای جذب ایده‌های فناورانه و نوآورانه در حوزه معدن و صنایع معدنی انجام شد. در واقع برنامه‌ریزی‌ها به گونه‌ای انجام شد تا با توجه به زیرساخت شگل‌گرفته، طرح‌ها و ایده‌های نوآورانه در راستای زنجیره ارزش شرکت، دریافت، ارزیابی و غربال و سپس طرح‌هایی که در راستای نیاز مجموعه هستند شناسایی شوند و در نهایت با کمک متخصصان و خبرگان حوزه معدن و صنعت، برترین این ایدهها و طرح‌ها تعیین شوند. در واقع طرح‌‎های برتر منتخب، ورودی فرایندهای نوآوری و فناوری این شرکت محسوب می‌شوند.

آیا شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در راستایتداوم رویدادهای فناورانه و نوآورانه برنامه‌ای دارد؟

شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به منظور تداوم پویایی در حوزه نوآوری و فناوری برنامه و فرایند پیوسته‌ای را ترسیم کرده است. رویداد چادرو اولین تجربه این مجموعه در راستای حرکت در مسیر فناوری و حمایت از ایده‌های نو بوده است و با توجه به درس‌آموخته‌هایی که این شرکت از اولین تجربه خود کسب کرده، در تلاش است که در رویدادهای آینده تجربیات به دست آمده را در راستای بهبود برگزاری رویدادهای آینده به کار بگیرد و اثرگذاری بیشتری را در حوزه فناوری و نوآوری داشته باشد. مادر اولین تجربه برگزاری رویداد نیز موفق شدیم تمام شاخص‌های کیفی عملکردی مدنظر خود را محقق سازیم. باید یادآور شد که اگر حمایت مدیریت ارشد مجموعه و اعتقاد به شکل‌گیری و تحقق نوآوری در حوزه معدن و صنعت نبود، رویداد فناورانه و نوآورانه چادرو به نتیجه نمی‌رسید، اما با وجود فرهنگ سازنده‌ای که در راستای پذیرش طرح‌ها و ایده‌های خلاقانه ایجاد شده است، خوشبختانه رویداد چادرو به صورت تمام و کمال در شرکت معدنی و صنعتی چادرملو عملیاتی شد و به نتایج خوب و قابل توجهی رسید.

باید گفت مرکز نوآوری نوچاد هنوز در آغاز راه قرار دارد. این شرکت از ابتدای برگزاری رویداد، محورهای آن را مشخص کرد و این مسئله موجب شد تا طرح‌هایی در راستای نیاز این شرکت ارائه شوند. در مرحله ارزیابی تخصصی و پیش از انتخاب ایده‌های برتر طی جلسه داوری، طرح‌ها برای ارزیابی نهایی توسط کمیته تخصصی ارزیابی، متشکل از ۴۹  نفر از مدیران ارشد و کارشناسان متخصص شرکت معدنی و صنعتی چادرملو مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. مدیران و صاحب‌نظران نظرات خود را در خصوص هر طرح و ایده را مطرح کردند و در پایان طرح‌های نهایی برگزیده که به این مرحله رسیده‌اند، در راستای نیاز این شرکت انتخاب شده‌اند.

 

تقدیر از فولاد هرمزگان به عنوان کارفرمای نمونه کشوری

نشست هم‌اندیشی منتخبین سی و پنجمین جشنواره امتنان از کارگران نخبه، گروه‌های کار و واحدهای نمونه با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سالن تلاش وزارت کار برگزار شد و از شرکت فولاد هرمزگان به عنوان کارفرمای نمونه کشوری تقدیر به عمل آمد.

به گزارش بورس و بانک و  به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد هرمزگان، منتخبین سی و پنجمین جشنواره امتنان از کارگران نخبه، گروه‌های کار و واحدهای نمونه همزمان با اولین روز از هفته کارگر با «سیدصولت مرتضوی» دیدار و در رابطه با برگزاری مراسم‌های مربوطه گفت‌وگو کردند.

مرتضوی با تاکید بر تحقق جهش تولید در کشور و نقش کارگران در رسیدن به این هدف متعالی، توجه به معیشت کارگری امنیت شغلی کارگر و مسکن را در تحقق حال خوب کارگران مهم و حیاتی عنوان کرد و گفت حال خوب جامعه کارگری کمک موثری در رسیدن به جهش تولید است و با توجه به جمعیت گسترده جامعه کارگری ، این حال خوب آن ها منجر به حال خوب نیمی از کشور می‌گردد.

در ادامه این دیدار مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان به عنوان یکی از منتخبین ملی جشنواره امتنان، مهمترین ظرفیت ها و فعالیت‌های این شرکت را با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در میان گذاشت.

وی شروع طرح‌های توسعه ای متنوع با بیش از دو‌میلیارد و دویست میلیون دلار سرمایه گذاری را در سطح فولادی های کشور بی‌نظیر عنوان کرد.

معروفخانی کسب رکوردهای متنوع در تولید و فروش و دیگر حوزه ها رانتیجه بهتر شدن حال کارگران در سه سال اخیر و از شروع دولت مردمی دانست و گفت: برنامه ریزی ها و تاکیدات وزارت کار و وزارت صمت در حوزه های مختلف منجر به توجه ویژه ما در فولاد هرمزگان به ویژه، کارگران عزیز گردید.

وی منحصر به فرد بودن عقد تفاهم نامه با سازمان ملی مسکن برای تامین مسکن ۵۰۰۰ کارگر این شرکت را نشانه توجه ویژه فولاد هرمزگان به حال خوب کارگران دانست و گفت : در طول سه سال گذشته سعی ما بر بهبود معیشت کارگران بوده است که نتیجه آن را نیز در کسب رکوردهای متنوع و جهش تولید دیدیده ایم.

وی بیمه تکمیلی کارگران ، صندوق درمان بیماری‌های خاص، اهدای وام های کم بهره، افزایش حقوق و پاداش کارکنان ، ارائه خدمات ورزشی و رفاهی و سلامت به کارگران و‌ آموزش های مداوم برای افزایش ضریب بهره‌وری را از دیگر خدماتی دانست که در سه سال گذشته یا ایجاد شده و یا به طرز چشمگیری افزایش داشته است.

معروفخانی ورزش استان هرمزگان را نیز یکی دیگر از حوزه‌های تحول عنوان کرد و گفت: از سال ۱۴۰۰ تا کنون توانستیم ورزش استان را متحول نموده و با اکنون با بیش از ۵۲ تیم و ۲۲۰۰ ورزشکار نقش موثری در این حوزه و رشد استعداد جامعه ورزشی استان ایفا نماییم.

معروفخانی پوشش ۲۰ هزار یتیم هرمزگانی را نیز توفیق دیگری دانست که خداوند متعال به فولاد هرمزگان عنایت داشته است.

در پایان این نشست وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی با اهدای لوح به دکتر معروفخانی از شرکت فولاد هرمزگان به عنوان بنگاه نمونه کارفرمایی تقدیر به عمل آورد.

 

تفاهم بانک شهر و شرکت ملی صنایع مس در راستای تامین مالی و توسعه صادرات

مدیرعامل بانک شهر به همراه جمعی از معاونان و مدیران این بانک با حضور در شرکت ملی صنایع مس ایران، با حسین مدرس خیابانی مدیرعامل شرکت دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش بورس و بانک و به نقل از روابط عمومی بانک شهر، دکتر سیدمحمدمهدی احمدی مدیرعامل بانک شهر در این دیدار با اشاره به ظرفیت‌های این بانک به منظور تامین مالی پروژه‌های توسعه‌ای شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: با بهره‌گیری از همه ظرفیت‌های موجود، آماده همکاری در زمینه توسعه صادرات محصولات و در مقابل واردات تجهیزات و ماشین‌آلات مورد نیاز صنعت مس هستیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران هم با اشاره به تفاهم حاصل شده با بانک شهر با هدف توسعه صادرات محصولات تولیدی این شرکت گفت: این تفاهم به منظور افزایش صادرات و کمک به رشد درآمدهای ارزی کشور به عنوان یک اقدام مثبت با جدیت پیگیری خواهد شد.
مدرس خیابانی افزود: واردات تجهیزات و ماشین‌آلات مورد نیاز شرکت ملی صنایع مس ایران از طریق تسهیلات صندوق توسعه ملی و با استفاده از ظرفیت‌های بانک شهر به عنوان یکی دیگر از محورهای همکاری دنبال می‌شود.

جهش تولید در گل‌گهر؛ ثبت ٩ رکورد جدید در ماه نخست سال

در ماه اول سال جدید، شرکت معدنی‌وصنعتی گل‌گهر با بهره‌گیری از دانش و تعهد کارکنان خود، موفق به ثبت ٩ رکورد برتر در زمینه‌های فرآوری و گندله‌سازی شد .

به گزارش بورس و بانک و به نقل از گل گهر ؛ در اولین ماه از سال جدید که به تدبیر مقام معظم رهبری به نام سال “جهش تولید با مشارکت مردم” نام‌گذاری شده است، کارکنان متخصص و متعهد شرکت معدنی‌وصنعتی گل‌گهر در مدیریت‌های فرآوری و گندله‌سازی موفق شدند، ٩ رکورد کمی و کیفی ماهیانه را به ثبت برسانند و ماهی پر رکورد، برای گل‌گهر رقم بزنند.

تجارت آوا | جهش تولید در گل‌گهر؛ ثبت ٩ رکورد جدید در ماه نخست سال

 

صفحه1 از861