28 ارديبهشت 1403
RSSFacebookTwitterLinkedinDiggYahooDelicious
B-admin1

B-admin1

در راستای افزایش هم‌افزایی در مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تفاهم‌نامه‌های جداگانه همکاری بانک رفاه کارگران و صندوق‌های تابعه این وزارتخانه امضاء شد.

به گزارش بورس و بانک و به نقل از روابط عمومی بانک رفاه کارگران، این تفاهم‌نامه‌ها در حاشیه نشست هم‌افزایی بانک رفاه کارگران و صندوق‌های تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و شرکت‌های تحت نظارت که عصر روز دوشنبه 24 اردیبهشت ماه با حضور دکتر مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دکتر عسگریان معاون رفاه و امور اقتصادی وزارتخانه، دکتر موسوی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و جمعی از مدیران این وزارتخانه، سازمان و صندوق‌ها برگزار شد، به امضای دکتر للـه‌گانی مدیرعامل بانک رفاه کارگران از یک سو و دکتر مسکنی مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، دکتر برقراری مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر، دکتر کاظمی مدیرعامل صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد و مهندس نوعی مدیرعامل صندوق حمایت و بازنشستگی آینده‌ساز از سوی دیگر رسید. 

 

 

 

بر اساس این گزارش، دکتر للـه‌گانی طی سخنانی در این مراسم با بیان اینکه هم‌افزایی در مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منجر به ارتقای بهره‌وری ‌فعالیت‌ها می‌شود خاطرنشان کرد: حجم قابل توجهی از اقتصاد کشور در این وزارتخانه مدیریت می‌شود و بدون شک با توسعه همکاری‌های متقابل در وزارتخانه، بهره‌وری فعالیت‌ها افزایش می‌یابد. 

 

 

 

مدیرعامل بانک رفاه کارگران تصریح کرد: بانک رفاه کارگران به عنوان یکی از بزرگ‌ترین بانک‌های تجاری کشور، در سال‌های اخیر فعالیت‌ها و ظرفیت‌های کاری خود را توسعه بخشیده و از این طریق دستاوردهای ارزشمندی کسب کرده است و این آمادگی را دارد تا از مسیر هم‌افزایی با سازمان‌ها و صندوق‌های زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، همیار ارزشمندی برای این وزارتخاته در راستای تحقق اهداف توسعه‌ای آن باشد. 

 

 

دکتر للـه‌گانی در پایان تصریح کرد: بانک رفاه کارگران با در اختیار داشتن بسته‌ای جامع از خدمات تسهیلاتی، اعتباری، حمایتی، ارزی، سرمایه‌گذاری، فناوری اطلاعات، بیمه‌ای و... آمادگی دارد همکاری‌های متقابل خود با سازمان‌ها و صندوق‌های تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را گسترش داده و با امضای اینگونه تفاهم‌نامه‌ها تعاملات فی‌مابین را افزایش و گام‌های اثربخشی در این مسیر برداریم.

 

​راهبردهای نوین بانک صادرات ایران در دومین کنگره بین‌المللی توسعه و توانمندسازی صنعت توسط رئیس اداره کل بانکداری شرکتی این بانک اعلام شد.

به گزارش بورس و بانک و به نقل از روابط‌عمومی بانک صادرات ایران، غلامرضا طالبیان، رئیس اداره کل بانکداری شرکتی این بانک در جمع فعالان اقتصادی، کارآفرینان، صنعتگران و اساتید دانشگاه در دومین کنگره بین‌المللی توسعه و توانمندسازی صنعت با بیان وظایف و مأموریت‌های نظام بانکی در تأمین مالی اقتصاد کشور، هشت راهبرد جدید بانک صادرات ایران را برای کمک به توسعه و توانمندسازی صنعت برشمرد.

طالبیان گفت: اقتصاد کشور همچنان بانک محور است و ضرورت ‌دارد تا همراستا با توانمندسازی تولید، نظام بانکی نیز خود را به روز رسانی کند و بانک صادرات ایران با بهره‌گیری از نتایج پژوهش‌های بانک‌های موفق در جریان بحران سال 2007، راهبردهای مناسبی را برای پایداری و حمایت از تولید و صنعت دنبال کرده است.

او گفت: بانکداری جامع مبتنی بر نیازهای مشتریان، استفاده از درگاه‌های مختلف برای خدمت رسانی به مشتریان، استفاده از مدل‌های صنعتی‌سازی شده در بانکداری، مدیریت ریسک، به کار گیری دقیق ضوابط مدیریت سرمایه‌گذاری، قابلیت ارائه انواع مدل‌های بانکداری، حرکت در مرز فناوری و روزآمدی و همچنین مدیریت دقیق منابع انسانی، هشت عامل کلیدی برای پایداری بانک‌ها پس از بحران سال 2007 شناخته شده‌اند و بانک صادرات ایران با الگو گرفتن از تجربیات این بانک‌ها در جهان و همچنین به کار گیری بیش از 72 سال تجربه در تأمین مالی اقتصادی در کنار صنعت و تولید ایستاده است.

طالبیان همچنین حرکت این بانک به سوی تحول دیجیتال را تغییر نگرش نوین برای همراستایی با تغییرات سریع خدمات متنوع بانکداری در جهان عنوان کرد.

رئیس اداره کل بانکداری شرکتی بانک صادرات ایران تلاش برای تأمین مالی زنجیره تأمین، تحلیل داده‌ها، بانکداری هوشمند، استفاده از بانکداری باز و تحول در فرهنگ بانکداری را از دیگر موارد قابل توجه در تغییر نگرش این بانک برای ارائه خدمات ویژه به مشتریان خرد، شرکتی، اختصاصی و همچنین توانمندسازی در کنار صنعت عنوان کرد.

دومین کنگره بین‌المللی توسعه و توانمندسازی صنعت با رویکرد «نقش رویکردهای فناورانه و هوشمندسازی در جهش تولید» در سه محور تاب‌آوری و بهبود عملکرد شبکه زنجیره تأمین پایدار در صنعت، نقش تحول دیجیتال و مدیریت داده محور در توسعه صنایع رقابت‌پذیر، رویکرد فناورانه و مشارکت مردم در تولید مسکن و همچنین نقش هویتی زنان در توسعه و شکوفائی صنعت در محل مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار شد و تندیس و لوح ویژه آن به پاس حمایت و همراهی با صنعت به بانک صادرات ایران اهدا شد.​

 

عضو هیئت‌مدیره بانک صادرات ایران تسلط توأمان بر مسائل اقتصادی و رسانه را کلید موفقیت مدیریت روابط‌عمومی‌های زیرمجموعه وزارت امور اقتصادی و دارایی برای انعکاس شایسته دستاوردهای این وزارت‌خانه در فضای رسانه عنوان کرد.

به گزارش بورس و بانک و به نقل از روابط‌عمومی بانک صادرات ایران، یاسر مرادی در گردهمایی مدیران روابط‌عمومی وزارت امور اقتصادی دارایی که به مناسبت بزرگداشت روز ارتباطات و روابط‌عمومی به میزبانی بانک صادرات ایران برگزار شده بود، با تشریح برخی الزمات و ضرورت‌ها در برخورد حرفه‌ای و عالمانه در فضای رسانه‌ای، خواستار استفاده از ابزارهای نوین اطلاع‌رسانی و همچنین تلفیق هنر روابط‌عمومی و دانش تخصصی اقتصادی برای مقابله با سوء جریان‌های رسانه‌ای در حوزه اقتصاد شد.

او در این نشست که با حضور مقامات وزارت اقتصاد و مدیران ارشد روابط‌عمومی زیرمجموعه‌های وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد، با قدردانی از زحمات این مجموعه‌ها در انعکاس دستاوردهای این وزارت‎خانه، گفت: حوزه روابط‌عمومی وزارت اقتصاد برخلاف سایر وزارت‌خانه‌ها، یک کار کاملا تخصصی است و به همان اندازه که باید مسائل رسانه‌ای و خبری، روابط‌عمومی و هنرهای آن را بلد باشیم، به همان اندازه نیز باید بر مسائل اقتصادی کشور نیز مسلط باشیم. اگر مسائل اقتصادی را ندانیم و اطلاعات تخصصی اقتصادی را ندانیم، قطعا درک درستی از موضوع نخواهیم داشت و طبیعتا اطلاع‌رسانی درستی به مردم صورت نخواهد گرفت.

مرادی تاکید کرد: اطلاع‌رسانی دیگر مثل گذشته نیست و پاسخگویی و واکنش به اخبار در لحظه صورت می‌گیرد و به سرعت در فضای رسانه‌ای منعکس می‌شود. زمانی که خبری در ذهن مردم به اشتباه جای می‌گیرد، تکذیب یا رد آن خبر، تنها مورد توجه 10 درصد افراد و مخاطبان قرار می‌گیرد پس واکنش به هنگام و به موقع خبری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. اگر قرار است جریان سازی در سطح رسانه اتفاق بیفتد، با توجه به تسلط مدیران روابط‌عمومی زیرمجموعه‌های وزارت اقتصاد بر مسائل اقتصادی، باید سرعت عمل کافی  و به موقع دراین زمینه صورت گیرد تا مجالی برای سوء جریان خبری فراهم نکند و اگر غفلت شود، فرصت کافی برای جبران وجود ندارد. تشریفات اداری نباید مانع سرعت عمل در این زمینه شود.

عضو هیئت‌مدیره بانک صادرات ایران اظهار کرد: آمار عملکرد موجود در وزارت امور اقتصادی و دارایی و سایر مسئولان کشور، حکایت از موفقیت‌های بزرگ در بسیاری از زمینه‌های اقتصادی دارد اما آنچه که مردم به طور مستقیم لمس می‌کنند، بیشتر اثرگذار است.

اطلاع رسانی در بخش زیرمجموعه‌های وزارت اقتصاد ارتباط مستقیم با معیشت مردم دارد و ضرورت دارد تا برای پرهیز از اطلاع‌رسانی غلط و مغرضانه رسانه‌های بیگانه، به موقع اطلاع‌رسانی شود. پس جریان‌سازی اولیه برای معرفی یک بخشنامه و دستاورد جدید، بسیار مهم است.

مرادی استفاده از ابزارهای متنوع  و نوین اطلاع‌رسانی از جمله فیلم، ویدئو، موشن‌گرافیک و سایر امکانات  را علاوه بر روش‌های معمول خبر نویسی، مورد تاکید قرار داد و افزود: برای خنثی‌سازی سوءجریان رسانه‌ای، نیازمند هوشیاری 24 ساعته و اقدام به موقع هستیم.در این مسیر نباید اسیر اخبار بی اهمیت شد و هر خبری ارزش پاسخگویی ندارد و باید از کنار اخبار بی ارزش، با اغماض گذشت.

عضو هیئت‌مدیره بانک صادرات ایران برای همکاری بیش از پیش بانک با مجموعه وزارت اموراقتصادی و دارایی برای اطلاع‌رسانی دستاوردها و موفقیت‌های دولت اعلام آمادگی کرد.

اداره کل روابط‌عمومی بانک صادرات ایران به عنوان روابط‌عمومی برتر دستگاه‌های تابعه وزارت امور اقتصادی و دارایی مورد تجلیل قرار گرفت.

به گزارش بورس و بانک و به نقل از روابط‌عمومی بانک صادرات ایران، همزمان با برگزاری گردهمایی مدیران روابط‌عمومی وزارت امور اقتصادی دارایی و بزرگداشت روز ارتباطات و روابط‌عمومی، اداره کل روابط‌عمومی بانک صادرات ایران به عنوان روابط‌عمومی برتر دستگاه‌های تابعه وزارت امور اقتصادی و دارایی مورد تجلیل قرار گرفت.

در این گردهمایی که به میزبانی بانک صادرات ایران و با حضور مقامات ارشد وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد، لوح سپاسی به امضای رضا خواجه‌نائینی، معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر امور اقتصادی و دارایی به مهدی پاسندی، سرپرست اداره کل روابط‌عمومی اعطا شد.

در بخشی از متن این لوح آمده است: «از اینکه با همت عالی و عزمی راسخ و به پشتوانه لطف الهی به انجام وظیفه ثمربخش در حوزه روابط‌عمومی پرداخته‌اید و در ارزیابی عملکرد دستگاه‌های تابعه وزارت امور اقتصادی و دارائی به عنوان روابط‌عمومی برتر انتخاب شده‌اید، به پاس تلاش‌ها و زحمات مستمر شما در راستای توسعه و پیشرفت همه‌جانبه، این لوح تقدیر جهت تشکر و قدردانی تقویم حضور ارزشمندتان می‌شود.»

محسن سیفی، مدیرعامل بانک صادرات ایران، همزمان با 27 اردیبهشت‌ماه مصادف با روز «ارتباطات و روابط‌عمومی»، این روز را به همه فعالان و اهل قلم حوزه ارتباطات و روابط‌عمومی تبریک گفت.

به گزارش بورس و بانک و به نقل از روابط عمومی بانک صادرات ؛ متن کامل پیام به شرح زیر است:

«فرهیختگان ارجمند

با سلام

با افتخار و احترام، روز 27 اردیبهشت ماه را به همه فعالان و اهل قلم حوزه ارتباطات و روابط‌عمومی، تبریک و تهنیت می‌گویم. این روز، فرصتی است برای تجلیل از تلاش‌ها و زحمات شما عزیزان که با دقت، حساسیت و هنر خود، نقش بسیار مهمی در ایجاد روابط سالم و پایدار در جامعه، ارتقاء فرهنگ سازمانی مثبت و افزایش شناخت عمومی درباره سازمان‌ها ایفا می‌کنید.

شما که به عنوان نویسندگان، مدیران حوزه ارتباطات و کارشناسان روابط‌عمومی، با قدرت کلمه و دانش عمیق خود، به ترویج ارتباطات سالم و موثر در جامعه  کمک می‌کنید، شایسته تحسین و قدردانی هستید و نقش بسیار حیاتی در تقویت ارتباطات انسانی دارید. توانمندی‌های ارتباطاتی به انسان‌ها و سازمان‌ها کمک می‌کند که از فرصت‌های هم‌افزایی، به بهترین شکل ممکن بهره‌گیری کنند.

امیدوارم که این روز، فرصتی باشد تا به شکوه و زیبایی کارهای شما نگاه عمیق‌تری کنیم و از تلاش‌های مجاهدانه شما تقدیر و قدردانی نماییم. باور دارم که با پشتکار و عشق به حرفه خود، می‌توانید بهبود و پیشرفت بیشتری در زمینه ارتباطات و روابط‌عمومی در جامعه امروز ما به دست آورید.

همچنین اگر امروز بانک صادرات ایران به عنوان یکی از خوشنام‌ترین مجموعه‌های بانکی و اقتصادی در افکار عمومی شناخته می‌شود، این جایگاه را مرهون هنر روابط‌عمومی، کارکنان، بازنشستگان و خانواده آنها هستیم که همگی، در راستای اعتلای نام بانک‌ می‌کوشند.»​

سرپرست بانک دی با انتشار پیامی، فرارسیدن ۲۷ اردیبهشت‌ماه روز جهانی روابط ‌عمومی و ارتباطات را به تمامی فعالان این عرصه تبریک گفت.

به گزارش بورس و بانک و به نقل از روابط عمومی بانک دی، متن پیام علیرضا قیطاسی به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

اهمیت جایگاه روابط عمومی در عصر ارتباطات و در دورانی که هر شهروند به عنوان یک خبرنگار در جریان‌سازی خبری و گردش اطلاعات، در کنار کانون‌های رسمی تولید خبر، ایفای نقش می‌کند، بر کسی پوشیده نیست و بی دلیل نیست که جهانیان برای ارج نهادن و جلب توجه همگان به جایگاه و اهمیت روابط عمومی، بیست و هفتم اردیبهشت‌ماه (۱۶ می) را به عنوان روز جهانی ارتباطات و روابط‌عمومی نامگذاری کرده‌اند.

 این روز فرصتی است تا به نقش و جایگاه روابط عمومی در جامعه و سازمان، به عنوان هنر هشتم، بیشتر بیندیشیم و بر فعالان این عرصه واجب است تا به این سوال پاسخ دهند که «روابط‌عمومی نه به عنوان یک نهاد تشریفاتی و صرفاً اجرایی، بلکه به عنوان یک نهاد مشورتی و تخصصی، چگونه می‌تواند در تحقق اهداف یک جامعه یا سازمان و افزایش سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی نقش‌آفرین باشد؟»

خوشبختانه، به همت فعالان این عرصه، اهمیت ارتباطات و روابط عمومی در کشور ما به خوبی درک شده است و عموماً نهاد روابط عمومی در بالاترین سطوح مدیریتی به عنوان بازوی مشورتی، فعالیت می‌کند. نظام بانکی نیز به خوبی توانسته است از این ظرفیت بهره‌گیری کرده و از طریق آن توانایی‌ها و خدمات خود را به جامعه مخاطبان معرفی کند.

امیدوارم با استفاده از توانایی‌های علمی و عملی موجود فضای دانشگاهی و عملیاتی، حوزۀ روابط عمومی در کشور بیش از پیش تقویت شده و انعکاس‌دهندۀ واقعیت‌های جامعه باشد.

اینجانب به نمایندگی از اعضای هیئت‌مدیره و کارکنان بانک دی، روز ملی ارتباطات و روابط عمومی را به تمامی فعالان عرصه ارتباطات و اطلاع‌رسانی به‌ویژه همکاران فرهیخته و تلاشگرم در روابط عمومی بانک دی و همیاران آنها در شعب تبریک عرض می‌کنم و از خداوند متعال موفقیت روزافزون آنها را خواستارم.


 

دکتر علی خورسندیان به همراه نسرین امیرخانی معاون توسعه سرمایه انسانی و پشتیبانی و افشین پناهنده مدیر امور حوزه مدیرعامل و هیات مدیره در بازدید و دیداری که به مناسبت 27 اردیبهشت ماه روز ملی ارتباطات و روابط عمومی با کارکنان مدیریت روابط عمومی و امور مشتریان‌ این بانک داشت، ضمن تبریک و تقدیر از فعالان عرصه روابط عمومی و رسانه به خصوص کارکنان این بخش از بانک بیان داشت: اطلاع یابی و اطلاع رسانی دو رکن اصلی فعالیت روابط عمومی است و رونق کسب و کار و حفظ برند هر سازمانی به عملکرد صحیح و شفاف آن گره خورده است و خوشبختانه این بخش از بانک توانسته در بین شبکه بانکی نام و نشان و اعتبار بانک را با همکاری سایر ارکان بانک به عنوان بانکی خوشنام، حفظ و معرفی نماید.

به گزارش بورس و بانک و به نقل ازروابط عمومی بانک صنعت و معدن، وی در این دیدار با تاکید بر اهمیت جایگاه روابط‌ عمومی در افکارسنجی، ایجاد دیدگاه و حس مثبت نسبت به سازمان و ارتقای سطح خدمت رسانی به مشتریان اظهار داشت: عملکرد مطلوب و موفق روابط عمومی می تواند نسبت به جذب و حفظ مشتریان و وفادارسازی آنان اثرات سازنده و ماندگاری داشته باشد.
وی تصریح کرد: عملکرد صحیح و حرفه ای روابط عمومی باید متناسب با جامعه هدف باشد به عنوان مثال مهمترین جامعه هدف بانک مشتریان آن هستند که اطلاع رسانی به موقع و افزایش رضایت آنان در اولویت قرار دارد. 
وی با توجه به گستردگی و تنوع ابزارها و رسانه هایی که امروزه امکان ارتباط سریع و دوسویه مخاطبان و مشتریان با سازمان را فراهم می آورند بر ضرورت آینده نگری، توجه به سرفصل های تحول دیجیتال و همراهی روابط عمومی در این مسیر تاکید کرد و عنوان داشت: با استفاده از این ابزارها می توان از مسایل پیرامونی سازمان آگاه شد و به موقع نسبت به جهت گیری ها و دیدگاه های مختلف عکس العمل مناسب نشان داد و افکار عمومی را مدیریت نمود به طوریکه بدون تلاش و همراهی روابط عمومی، فرهنگ سازی برای تحول دیجیتال و استقرار آن در سازمان امکانپذیر نمی گردد. 
دکتر خورسندیان تصریح کرد: بانک ها نقش مهمی را در حوزه اقتصاد کشور و گردش مالی آن بر عهده دارند و بدون شک بدون اطلاع رسانی صحیح در مورد فرآیند کار و نحوه خدمت رسانی  و دریافت بازخورد از مشتریان نمی توانند به نیازهای مشتریان خود پاسخ های به موقع و مناسبی بدهند. 
مدیرعامل بانک صنعت و معدن عنوان داشت: وظیفه روابط عمومی نه فقط ایجاد ارتباط مناسب و متقابل بین بانک و مشتریان بوده بلکه ارتباط اثربخش و سازنده بین بخش های مختلف صف و ستاد بانک را میسر ساخته و آن را تقویت می کند و فضایی امن و سرشار از آرامش برای فعالیت بهتر و بیشتر تمامی کارکنان فراهم می آورد.
گفتنی است، در این جلسه دکتر محمد حسن ترابی مدیر روابط عمومی و امور مشتریان بانک صنعت و معدن ضمن تقدیر از مدیرعامل و اعضای هیات مدیره، گزارشی از عملکرد و برنامه های آتی این مدیریت ارائه نمود و پس از آن کارکنان این مدیریت به بیان دیدگاه ها و پیشنهادات خود در خصوص بهبود عملکرد و فرآیندهای کاری این بخش پرداختند.

 

بر اساس آمار بانک مرکزی میزان پرداخت تسهیلات در گروه مصرف‌ کننده نهایی (خانوار) از جمله قرض‌الحسنه ازدواج، ضروری، فرزندآوری و اشتغال … توسط بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی در سال گذشته ۸۱ درصد افزایش یافت.

 

به گزارش بورس و بانک و به نقل از روابط عمومی بانک کارآفرین ، کل تسهیلات پرداختی شبکه بانکی طی 12 ماهه سال 1402، مجموعاً 56 میلیون و 460 هزار و 340 میلیارد ریال مربوط به دو گروه، شامل صاحبان کسب ‌وکار (حقوقی و حقیقی) در شش بخش شامل کشاورزی، صنعت و معدن، مسکن و ساختمان، بازرگانی، خدمات، متفرقه و همچنین گروه مصرف‌کننده نهایی (خانوار) بوده است.

 

سهم بانک های خصوصی از کل تسهیلات پرداختی
سهم بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی از کل تسهیلات پرداختی در شبکه بانکی کشور مجموعاً 22 میلیون و 258 هزار و 624 میلیارد ریال است که این رقم 39.4 درصد از کل تسهیلات را شامل می‌شود. در مقابل سهم بانک های دولتی 23.7 درصد و بانک های خصوصی شده (اصل 44) نیز 36.9 است.
بررسی ها نشان می دهد در مقایسه با عملکرد دوره مشابه سال 1401 این میزان برای بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی حدود 25 درصد رشد داشته که با توجه به هدف گذاری و کنترل مقداری ترازنامه بانک ها به میزان سالانه 24 درصد، رشد قابل توجهی را نشان می‌دهد. مجموع تسهیلات پرداختی طی مدت مزبور 17 میلیون و 783 هزار و 229 میلیارد ریال بوده است.

 

بنابراین گزارش بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی با پرداخت 18 میلیون 360 هزار و 581 میلیارد ریال تسهیلات طی 12 ماهه سال 1402 به گروه صاحبان کسب و کار در شش بخش اقتصادی مذکور، سهمی معادل 39.8 درصد از کل تسهیلات شبکه بانکی کشور در این بخش بخود اختصاص داده‌اند که بیانگر نقش مهم این بانک‌ها در رونق اقتصاد و کسب و کارهاست. این میزان برای بانک های دولتی 21.3 درصد و برای بانک های خصوصی شده 38.9 درصد است.

 

همچنین تسهیلات پرداختی در قالب تأمین سرمایه در گردش به بخش‌های اقتصادی کشور طی 12 ‌ماهه سال گذشته برای کل شبکه بانکی کشور بالغ بر 35 میلیون و 244 هزار و 599 میلیارد ریال بوده است که این رقم معادل 62.4 درصد از کل تسهیلات پرداختی است.

 

حمایت از کارآفرینان و تولیدکنندگان
در راستای حمایت از کارآفرینان و تولیدکنندگان از مجموع 16 میلیون و 743 هزار و یک میلیارد ریال تسهیلات پرداختی توسط شبکه بانکی کشور در بخش صنعت و معدن که سهمی معادل 36 درصد از کل تسهیلات به بخش‌های اقتصادی کشور را داراست، حدود 32 درصد از آن (مبلغ 5 میلیون و 707 هزار و 687 میلیارد ریال) توسط بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی اعطا شده است. درحالی که سهم اعطای تسهیلات نظام بانکی به این بخش اقتصادی نسبت به عملکرد دوره مشابه سال گذشته 20 درصد افزایش ‌یافته است.

 

آمار پرداخت تسهیلات در بخش خدمات
بنابراین گزارش در 12 ماهه سال 1402 کل تسهیلات اعطایی در بخش خدمات شامل بهداشت و درمان، حمل و نقل، خدمات صنعتی و … بالغ بر 19 میلیون و 224 هزار و 351 میلیارد ریال بوده که از این رقم ، مبلغ 9 میلیون و 922 هزار و 652 میلیارد ریال معادل 51.6 درصد، توسط بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی تأمین و پرداخت شده است. بدین ترتیب عملکرد این بخش نسبت به دوره مشابه سال گذشته برای بانک های خصوصی بیش از 24 درصد رشد داشته است. این بخش به دلیل سهم بسزایی که در بهبود رفاه و سلامت جامعه همچنین ایجاد اشتغال دارد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

 

رشد 81 درصدی پرداخت تسهیلات در بخش خانوار
در گروه مصرف‌کننده نهایی (خانوار) با اهداف تعمیرات، جعاله تعمیر مسکن، خرید مسکن غیر نوساز، خرید مسکن نوساز، خرید کالا، خرید خودرو، قرض‌الحسنه ازدواج، ضروری، فرزندآوری، اشتغال، ایثارگران، بهزیستی، کمیته امداد و ودیعه مسکن، سهم بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی معادل 37.7 درصد از مجموع 10 میلیون و 338 هزار و 386 میلیارد ریال تسهیلات اعطایی شبکه بانکی کشور می‌باشد.
این میزان برای بانک های دولتی معادل 34.7 درصد از کل تسهیلات و بالغ بر3 میلیون 591 هزار و 729 میلیارد ریال بوده است. لازم به ذکر است اعطای این تسهیلات (معادل 3 میلیون و 898 هزار و 43 میلیارد ریال) در بانک های خصوصی نسبت به دوره مشابه سال قبل 81 درصد رشد داشته که بسیار قابل توجه و حائز اهمیت است.

 

علیرغم هجمه‌های وارده به بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی شاهد آن هستیم که این مراکز همواره در تلاش بوده‌اند تا همسو باسیاست‌های کلان کشور نقش مهمی در رونق تولید، ایجاد اشتغال و افزایش رشد اقتصادی کشور ایفا کنند.

 

حسین امین زاده، معاون فناوری و عضو هیأت عامل بانک کشاورزی در گفت و گو با روزنامه همشهری، ضمن اعلام پیش قدمی این بانک در زمینه نقد کردن غیرحضوری چک دیجیتال سایر بانک ها، به تشریح فرآیندهای مربوط به صدور، انتقال، برگشت و نقد کردن چک دیجیتال پرداخت.

به گزارش بورس و بانک و به نقل از روابط عمومی بانک کشاورزی، با اجرای قانون جدید چک و الزام بانک ها برای صدور چک دیجیتال، این کار در دولت سیزدهم نهایی و اجرا شده و مشتریان بانک ها می توانند به جای قرار گذاشتن با یکدیگر و مبادله نسخه فیزیکی چک، آنلاین چک صادر کنند و در اختیار همدیگر قرار دهند. اتفاق مهم دیگری که انتظار می رود به زودی در کل شبکه بانکی اجرایی شود، امکان نقد کردن چک ها به صورت آنلاین است. چرا که تا پیش از این نقد کردن چک ها فقط درون سامانه های اینترنتی هر بانک انجام می شد و مشتریان نمی توانستند چک دیگر بانک ها را نقد و به حساب مشتریان واریز کنند. درحال حاضر این مشکل حل شده و بانک کشاورزی به عنوان اولین بانک با همکاری بانک مرکزی در این مسیر پیش قدم شده است.

بر اساس این گزارش، امین زاده در بخشی از این گفتگو اظهار داشت: بانک کشاورزی در اسفند سال 1402 از امکان صدور، انتقال و نقد کردن چک الکترونیکی بانک با عنوان چابک رونمایی کرد و این خدمت به سبد محصولات در بستر اینترنت بانک اضافه شد. همچنین درحال حاضر این بانک نخستین بانکی است که چک های الکترونیک سایر بانک ها را می پذیرد.

وی افزود: هر مشتری تنها یک بار به شعبه بانک مراجعه و درخواست خود را مبنی بر امکان استفاده از این چک ارائه می دهد و بعد از آن دیگر هیچ نیازی به مراجعه به شعبه نیست و همه مراحل بعدی به صورت آنلاین و در اینترنت بانک انجام می شود.

امین زاده تصریح کرد: چک الکترونیکی ضمن داشتن ویژگی های چک فیزیکی، دارای امنیت کاملا تضمین شده است و در این مرحله مشتریان بانک می توانند با صدور و ثبت آنلاین چک الکترونیک آن را در اختیار دیگران قرار دهند. البته در حال حاضر به جز بانک کشاورزی، دیگر بانک ها قادر به پذیرش چک های الکترونیک سایر بانک ها و کارسازی در چکاوک نیستند.

وی خاطرنشان کرد: هر مشتری وقتی چک الکترونیک را دریافت کند، می تواند آن را همانند مراحل ثبت چک فیزیکی در ابزار «اینترنت بانک» ثبت و تأیید کند که پس از آن چک یادشده در کارتابل مشتری قرار می گیرد. در این مرحله اگر مشتری خواهان واریز وجه چک به حساب خودش باشد، نیازی به حضور در شعبه ندارد و وجه چک به محض درخواست نقد شوندگی به حساب مشتری واریز خواهد شد؛ اما اگر بخواهد وجه چک را به صورت نقد دریافت کند، کافی است به نزدیک ترین شعبه بانک مراجعه کند.

امین زاده در ادامه اظهار داشت: علاوه بر امکان نقد شوندگی آنلاین و غیر حضوری چک دیجیتال، در خدمت جدید مشتری می تواند چک دریافتی را از طریق حساب کاربری اش در اینترنت بانک به شخص دیگری واگذار کند و نیازی به مراجعه به شعبه یا ملاقات حضوری برای انتقال چک مورد نظر نخواهد بود.

معاون فناوری بانک کشاورزی گفت: در حال حاضر اکثر بانک ها امکان صدور چک الکترونیکی را دارند و تنها تفاوت اینجاست که بقیه بانک ها امکان کارسازی و نقد کردن چک دیگر بانک ها را ندارند و برای وصول چک های الکترونیک خودشان نیز باید به شعبه بانک مراجعه کنند اما بانک کشاورزی موفق شده مسیر صدور تا کارسازی چک های دیگر بانک ها را نیز آنلاین و غیر حضوری کند.

امین زاده درباره امنیت چک های الکترونیکی تأکید کرد: هر برگ چکی که به صورت آنلاین صادر می شود، به صورت سیستمی از سامانه های پیچک و صیاد بانک مرکزی استعلام خواهد شد. علاوه بر این به دلیل استفاده از امضای دیجیتال، امنیت چک های الکترونیکی کاملا تضمین شده و مطمئن خواهد بود؛ همچنین استفاده کنندگان از چک های الکترونیکی، با مشکلاتی نظیر جعل، هک شدن و یا مفقود شدن نسخه فیزیکی مواجه نخواهند شد. البته هنوز هم برخی به لحاظ روانی خواهان چک به صورت فیزیکی هستند اما با آموزش و فرهنگ سازی پیش بینی می شود ظرف 3سال آینده کاملا چک فیزیکی حذف و یا سهم آن به حداقل برسد.

وی با بیان این که مشتریان در بستر «سوپر اپلیکیشن باران بانک کشاورزی» می توانند چک دیجیتال صادر، کارسازی یا منتقل کنند، خاطرنشان کرد: با اپلیکیشن باران فرایند احراز هویت غیر حضوری مشتریان صورت گرفته و سپس امضای دیجیتال برای آنان صادر می شود.

معاون فناوری بانک کشاورزی درباره مقررات برگشت چک دیجیتال اظهار داشت: با الکترونیکی شدن دسته چک ها اگر حساب مشتری کسری موجودی داشته باشد، چک صادره برگشت خواهد خورد، برای طرح دعاوی در دادگاه ها، فرم برگشت چک در اختیار مشتری قرار می گیرد و مورد قبول دادگاه ها خواهد بود.

وی با اشاره به فراگیر شدن تدریجی چک دیجیتال در شبکه بانکی تأکید کرد: این یک اقدام مهم در راستای اجرای قانون جدید چک ،که مورد تأکید مجلس است، به حساب می آید؛ چراکه به بسیاری از دغدغه های مردم ازجمله خطر مفقود شدن، جعل چک یا خط خوردگی پایان می دهد و در هر ساعت از شبانه روز می توان چک دیجیتال را صادر، ثبت و به بانک برای نقد شدن واگذار کرد.

شایان ذکر است، چک الکترونیک بانک کشاورزی با نام «چابک»، خدمتی جدید در راستای اجرای سند تحول دیجیتال در فضای بانکداری کشور، توسعه ابزارهای بانکداری الکترونیکی و جایگزینی بسیار امن و سریع برای دسته چک های کاغذی است و افراد با داشتن حساب جاری نزد بانک کشاورزی، می توانند از مزایای این خدمت بهره مند شوند.

 

معاونت اعتباری و بین الملل پست بانک ایران، بخشنامه تسهیلات جبران خسارات ناشی از وقوع برف سنگین، بارندگی شدید، سیل، آبگرفتگی و زلزله در استان‌های اصفهان، چهارمال و بختیاری، کردستان، اردبیل، خراسان شمالی و آذربایجان غربی به مدیریت شعب پست بانک این شش استان ابلاغ شد.

به گزارش بورس و بانک و به نقل از اداره کل روابط عمومی پست بانک ایران، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در پی تصویب نامه مورخ ۱۴۰۲/۰۹/۰۷ هیات وزیران در خصوص پرداخت تسهیلات ارزان قیمت بانکی به منظور جبران خسارات ناشی از وقوع برف سنگین، بارندگی شدید، سیل، آبگرفتگی و زلزله در شش استان را با سقف پرداخت  تسهیلات به هر نفر ٣٠٠ میلیون ریال با نرخ سود پنج درصد برای مناطق شهری و چهار درصد برای مناطق روستایی به بانک‌های عامل ابلاغ کرد.
این تسهیلات با بازپرداخت هفت ساله، ضمانت زنجیره‌ای، معرفی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی این استان‌ها پرداخت می‌شود. 
بر اساس این گزارش، این تسهیلات برای جبران خسارات ناشی از وقوع برف سنگین بهمن ماه سال ۱۴۰۱در شهرستان‌های استان اصفهان و استان چهارمحال و بختیاری، بارندگی شدید و سیل اسفند ماه همان سال در شهرستان‌های استان کردستان و سیل اردیبهشت و خرداد ماه سال جاری در شهرستان‌های استان اردبیل، اصفهان و خراسان شمالی و زلزله‌های سال گذشته استان آذربایجان غربی سهمیه استانی بانک‌ها، شرایط و ضوابط اجرایی را ابلاغ شده است.

 

صفحه1 از267