به گزارش بورس و بانک و به نقل از ایرنا، عملکرد وزارت صمت در بخش معدن در حالی یکی از محورهای چهارگانه استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت تعریف شده که فاطمی امین طی ۱۴ ماه گذشته، دستاوردهای زیادی در این حوزه داشته است. اینفوگرافیهای زیر برخی از مهمترین دستاوردهای وزارت صمت در حوزه معادن را نشان میدهد.
بازپرداخت بیسابقه مطالبات صندوقها در دولت سیزدهم
دکتر میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی در نخستین همایش سالانه "مدیران، افق بهرهوری و اشتغال" وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمانهای تابعه که با حضور رئیسجمهوری برگزار شد، با اعلام افزوده شدن 2 میلیون نفر به بیمهپردازان صندوقهای بازنشستگی در دولت سیزدهم و بیسابقه توصیف کردن اقدام دولت در پرداخت بالغ بر 170 هزار میلیارد تومان از مطالبات صندوقهای بازنشستگی در دو سال اخیر از همراهی دولت و حمایت رئیسجمهور محترم از تقویت صندوقهای بازنشستگی تشکر کرد و خواستار اجرای تعهدات جاری دولت در قبال صندوقها و استمرار رویکرد پرداخت بدهیهای قبلی و انباشته دولت به صندوقها و نیز دستور تسریع در زمینه تصمیمگیری و اجرای تدریجی طرحها و لوایح مربوط به ساماندهی و اصلاحات فنی، ساختاری و سنجهای صندوقها شد.
به گزارش بورس و بانک به نقل از روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی ؛ مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی که در این همایش در حضور رئیسجمهوری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رؤسا و مدیران سازمانهای زیرمجموعه وزارتخانه و بهعنوان نماینده صندوقهای بازنشستگی کشور، گزارشی از آخرین وضعیت صندوقهای بازنشستگی، چالشهای این حوزه و نیز اقدامات و دستاوردهای صندوقها در دولت سیزدهم ارائه کرد، گفت: براساس اسناد بالادستی از جمله سیاستهای کلی تأمیناجتماعی؛ اصل 29 قانون اساسی و قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمیناجتماعی، مأموریت اصلی و عمده حوزه تأمیناجتماعی کشور، فراگیرسازی پوشش تأمیناجتماعی از نظر بازنشستگی، بیکاری، ازکارافتادگی، پیری و خدمات درمانی است.
دکتر موسوی افزود: سیاستهای کلی تأمیناجتماعی که در فروردین ماه سال جاری از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد و چراغ راهی برای همه دستگاهها و مدیران و فعالان و تصمیمگیران در این حوزه است، هم ضرورت تحول و هم جهت تحول در نظام بازنشستگی و بیمههای اجتماعی و تأمیناجتماعی را مشخص کرده است که این تحول باید منجر به ارتقای سرمایه اجتماعی کشور شود.
وی افزود: بهرغم وجود برخی مشکلات و کاستیها، دستاوردهای نظام اسلامی در حوزه تأمیناجتماعی بسیار قابل توجه بوده است. پوشش بیمههای اجتماعی از 20 درصد جمعیت در سالهای پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، اکنون به حدود 72 درصد افزایش یافته و بالغ بر 60 میلیون نفر از جمعیت کشور، از پوشش بیمههای اجتماعی برخوردار هستند.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی با اشاره به ارائه روزانه حدود یک میلیون مورد خدمات سرپایی و حدود 13 هزار مورد خدمات بستری در بیمارستانهای تحت پوشش این سازمان، گفت: پوشش بیمه های درمان با اقدام انقلابی دولت سیزدهم در این حوزه، به 100 درصد رسیده است و حدود 50 درصد از خدمات درمانی کشور از سوی صندوقهای بازنشستگی این وزارتخانه مدیریت میشود.
دستاوردهای نظام در حوزه بیمه اجتماعی
دکتر موسوی در بخش دیگری از سخنان خود در تشریح آخرین وضعیت و دستاوردهای نظام در حوزه بیمه اجتماعی، در مورد برنامههای اقتصادی و سرمایهگذاری صندوقهای بازنشستگی افزود: صندوقهای بازنشستگی کشور در حوزه صنعت و تولید در 17 صنعت راهبردی کشور ازجمله پتروشیمی، انرژی، سیمان، حملونقل و دارو فعالیت دارند و برنامههای متعددی در جهت ارتقای ارزش دارایی بینالنسلی صندوقها و ارتقای بهروری و تولید در این صنایع در حال پیگیری است.
وی در مورد چالشهای عمده نظام بازنشستگی و بیمههای اجتماعی گفت: در دولت سیزدهم، برنامه و اولویت اصلی ما این بوده که ابتدا چالشها را شناسایی و ضمن توقف و کنترل چالشها، در مرحله بعد برای غلبه بر آنها، برنامهریزی و اقدام کنیم. یکی از عمدهترین این چالشها، ناپایداری منابع و به تبع آن کسری نقدینگی در صندوقها ناشی از بیتوجهی به اصلاحات توانمندساز سنجهای ساختاری و تحمیل هزینههای خارج از محاسبات بیمهای به صندوقها است.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی افزود: پایین بودن نرخ بازدهی در حوزه سرمایهگذاری و اقتصادی صندوقهای بازنشستگی متأثر از ناکارآمدی مدیریتی و برخی مداخلات سیاسی، از دیگر چالشهای جدی در این حوزه است.
دکتر موسوی در مورد اقدامات تحولی و مقابله با چالشهای صندوقهای بازنشستگی در دولت سیزدهم افزود: با شروع فعالیت دولت سیزدهم، ضمن انجام تعهدات جاری صندوقها، برنامههای متنوعی برای مقابله با چالشهای صندوقهای بازنشستگی آغاز شد که طرح اصلاح و ساماندهی فنی ساختاری و سنجهای نظام بیمهای و طراحی و تدوین لوایح توانمندسازی صندوقها معطوف به سیاستهای ابلاغی تأمیناجتماعی از جمله این اقدامات بوده است.
توسعه و فراگیرسازی پوشش بیمه اجتماعی
وی همچنین گفت: توسعه و فراگیرسازی پوشش بیمه اجتماعی به افراد فاقد این پوشش، تکلیف دولت براساس اصل 29 قانون اساسی و پنجره فرصت برای تأمین منابع پایدار و مدیریت ناترازی صندوقها است. از ابتدای دوره فعالیت دولت سیزدهم با پیگیری جدی طرحهای توسعه پوشش بیمههای اجتماعی در صندوقهای بازنشستگی ازجمله طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی در سازمان تأمیناجتماعی، حدود 2 میلیون نفر به افراد تحت پوشش و بیمهپرداز به صندوقهای بیمه اجتماعی افزوده شده است.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی در مورد اقدامات تحولی حوزه اقتصادی و سرمایهگذاری گفت: با تاکید بر شاخصهای افزایش سود و افزایش تولید و همچنین خروج از بنگاهداری، در سال اول در شرکت سرمایهگذاری تأمیناجتماعی (شستا) شاهد رشد 45 درصدی سود تجمیعی و رشد 72 درصدی فروش تجمیعی بودیم. در این حوزه، تمرکز راهبردی ما بر صیانت از اموال از طریق جلوگیری از مداخلات غیرحرفهای و مبارزه جدی با فساد بدون ایجاد هیاهو و جنجال بوده است.
وی همچنین در مورد اقدامات مهم و دستاوردهای صندوقهای بیمهای در دولت سیزدهم افزود: بزرگترین تسویه تاریخ نظام بانکی کشور در این دولت و در سازمان تأمیناجتماعی با بازپرداخت بدهی 88 هزار میلیارد تومانی سازمان به نظام بانکی اتفاق افتاد و علاوه بر آن در همه صندوقهای بازنشستگی، شاهد توسعه بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان و مستمریبگیران بودیم و در کنار افزایش 80 درصدی سطح خدمات بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمیناجتماعی و نیز افزایش 120 درصدی سهم مشارکت این سازمان در هزینه بیمه تکمیلی بازنشستگان تحت پوشش، برای اولین بار فرایند بیمه تکمیلی مستمریبگیران صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر در این دوره آغاز شده است.
پوشش بیمهای 234 قلم داروی جدید
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی با اشاره به راهاندازی 170 کلینیک دیابت و فشار خون رایگان در مراکز درمانی از آغاز دولت سیزدهم و توسعه خدمات درمان رایگان با پیگیری 133 پروژه عمرانی و بهرهبرداری از 20 پروژه عمرانی در مناطق محروم، افزود: افزایش تعهدات و پوشش بیمهای 234 قلم داروی جدید، مشارکت جدی و مؤثر در اجرای طرح دارویار و پوشش هزینههای بیماران خاص و نیز درمان ناباروری ازجمله اقدامات مهم در دولت سیزدهم بوده است. همچنین در این دوره شاهد پیشرفت 95 درصدی نسخه الکترونیک و نیز توسعه خدمات غیرحضوری بودیم.
وی افزود: در کنار استمرار اجرای تعهدات در مورد بازنشستگان عزیز و پرداخت بدون تأخیر حقوق ماهانه این قشر فرهیخته، برنامههای افزایش تعداد و مبلغ وامهای قرضالحسنه بازنشستگان و نیز اعزام بازنشستگان به سفرهای زیارتی نیز در این دوره پیگیری شده است و انشاءالله استمرار و توسعه خواهد یافت.
دکتر موسوی با بیسابقه توصیف کردن اقدام دولت سیزدهم در پرداخت بالغ بر 170 هزار میلیارد تومان از مطالبات صندوقهای بازنشستگی در دو سال اخیر از همراهی دولت و حمایت رئیسجمهور محترم از تقویت صندوقهای بازنشستگی تشکر کرد و گفت: برای غلبه بر چالشهای این حوزه، امیدوار به اجرای تعهدات جاری دولت در قبال صندوقها و استمرار رویکرد پرداخت بدهیهای قبلی و انباشته دولت به صندوقها و نیز دستور تسریع در زمینه تصمیمگیری و اجرای تدریجی طرحها و لوایح مربوط به ساماندهی و اصلاحات فنی، ساختاری و سنجهای صندوقها مبتنی بر سیاستهای ابلاغی هستیم.
آمایش سرزمینی بدون اقتصاد دریا ممکن نیست
آمایش سرزمینی بدون اقتصاد دریا ممکن نیست؛ رئیس جمهوری اسلامی ایران با ارسال پیامی به «نخستین همایش ملی آمایش سرزمین با تاکید بر دریا، سواحل و بنادر» بر توسعه سواحل مکران و شکوفاسازی این گنج پنهان ایران زمین تاکید کرد.
به گزارش بورس و بانک ؛ سیدابراهیم رئیسی در این پیام به وسعت جمهوری اسلامی ایران اشاره و اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران با در اختیار داشتن حدود ۵۷۸۹ کیلومتر نوار ساحلی در جنوب و شمال، کشوری با ظرفیتهای استثنائی دریایی محسوب میشود.
رییسی افزود: قرار گرفتن ایران در موقعیت میانه منطقه خلیج فارس، آسیای جنوبی، آسیای مرکزی، قفقاز و دسترسی همزمان به شرق آسیا و کشورهای اقیانوسیه از طریق اقیانوس هند از سویی و کشورهای اروپایی از طریق برخی کشورهای حوزه دریای خزر از سوی دیگر، ظرفیت نقشآفرینی ویژهای در معادلات اقتصادی، سیاسی و امنیتی جهانی به ما عطا کرده است.
در این پیام که از سوی حسن کامران، رئیس انجمن ملی جغرافیایی قرائت شد، رئیس جمهور به این نکته تاکید کرد: هرچند اکنون با تلاش محققان ایرانی، سند ملی آمایش سرزمینی ایران در دسترس قرار گرفته و در تدوین برنامه هفتم توسعه مورد استفاده قرار خواهد گرفت، اما استفاده از ظرفیت ژئوپلتیک ایران برای فعالسازی دیگر ظرفیتهای ملی و همچنین دسترسی به ظرفیتهای دیگر قلمروهای ژئواستراتژیک و ژئوپلتیک دنیا، نیازمند تحول در رویکردهای کلان برنامهریزی ملی بهخصوص در حوزه برنامهریزی سرزمینی و تجدیدنظرهای اساسی و هوشمندانه در آمایش سرزمینی کشور است.
رئیسی گفت: این امر بدون در نظر گرفتن ظرفیتهای اقتصاد دریا ممکن نیست. این در حالی است که همایش ملی آمایش دریا، سواحل و بنادر میتواند در ایجاد بسترهای نظری و راهکارهای عملی تحقق آرمانهای سند آمایش ملی و عنداللزوم بازبینی و بازنگری در اجزای آن باتوجه به اقتضائات توسعه دریامحور مؤثر و مفید واقع شود.
بنابر اعلام مانا، بهگفته رئیس جمهور، اگر ملت ما بخواهد تمدن بزرگ دریایی ایران را به عنوان مقدمه و مکمل تمدن نوین اسلامی برای نسلهای آینده خود رقم بزند، عمق و ژرفای گزارههای سند آمایش سرزمینی بهخصوص درباره آمایش مناطق ساحلی نباید به ایجاد سازههای بندری و امکانات ارتباطات دریایی خلاصه شود بلکه نیازمند تکاملی در خور شأن سوقالجیشی و موقعیت ایران در دهههای آینده خواهد بود.
رئیسی با بیان اینکه در نخستین گام ظرفیتهای ژئواکونومیک در دو محور شرقی و سواحل جنوبی در حوزههای اقتصادی مانند ترانزیت، حملونقل بازرگانی در اولویت قرار دارد، تصریح کرد: در گام دوم نیز بازآمایی صنعتی و سکونتگاهی کشور در طول سواحل جنوب، از خرمشهر تا گوادر، از جزیره قمر در خورموسی تا جزیره بوموسی و لارک و هرمز، بهخصوص با محوریت صنایع دریایی، صنایع آببر همچون پتروشیمی، شیلات و کشاورزی دانشبنیان و همچنین گردشگری دریایی مورد انتظار است.
رئیس جمهور تاکید کرد: بدیهی است توسعه سواحل مکران و شکوفاسازی این گنج پنهان ایران زمین، به نحوی که نه تنها کرانههای ساحلی بلکه همه ظرفیتهای فلات قاره، ظرفیتهای پسکرانه و امکان ارتباطات اقتصادی، صنعتی، تجاری و اجتماعی با مناطق ساحلی همجوار و بنادر مهم بینالمللی را فعال سازد، اهمیت ویژهای خواهد داشت.
در بازدید خبرنگاران از شرکت سیمانآبیک مطرح شد؛ صادرات 20 هزار تنی کلینکر به کشور عراق
کارخانه سیمانآبیک بزرگترین واحد تولیدکننده سیمان ایران در سال 1348 در استان البرز تأسیس شد. واحد اول این مجموعه در سال 1352 با ظرفیت تولید 3500 تن کلینکر در روز و واحد دوم آن با ظرفیت 4000 تن در روز در سال 1358 به بهرهبرداری رسید. این مجموعه که نیم قرن از فعالیت آن میگذرد؛ با اجرای طرحهای افزایش ظرفیت و توسعه، امروز به تولید روزانه 16 هزار و 500 تن کلینکر در روز رسیده و علاوه بر نیاز بازار داخل؛ به صادرات این محصول نیز مبادرت دارد و به موجب آن باعث ارزآوری برای کشور شده است.
به گزارش بورسوبانک؛ سیمانآبیک مدتی است وارد بازار سرمایه شده و محصولاتش را در بورسکالا به متقاضیان عرضه میکند. در نیمه دوم سال 88 واحد اول این مجموعه با ظرفیت 8500 تن در روز بهینهسازی شد و در بهار سال 1393 نیز با بهرهبرداری از واحد سوم به ظرفیت 8 هزار تن کلینکر در روز و تحقق توان تولید حدود 5 میلیون تن کلینکر در سال به بزرگترین واحد تولیدی سیمان کشور و یکی از بزرگترین کارخانههای سیمان خاورمیانه تبدیل شده است.
این شرکت که در حوزه محیط زیست نیز اقدامات منحصربهفرد و ارزشمندی انجام داده؛ امروز در مسیر تولید سبز، محصول برتر و محیط زیست سالم در حرکت است و این را شعار خود قرار داده تا به صنعت سبز تبدیل شود. در همین راستا و در خصوص کاهش آلایندههای هوا از طریق بهینهسازی الکتروفیلترها و فیلترهای کیسهای، بهینهسازی مصرف انرژی با طراحی و تولید سیمانهای مخلوط، توسعه فضای سبز، کنترل نشتیها و بازیافت تمامی ضایعات و جمعآوری و تصفیه فاضلاب در راستای رسالت توسعه پایدار گامهای خوبی برداشته است.
در همین راستا و به همت سازمان بورسواوراقبهادار بازدیدی از شرکت سیمانآبیک با حضور تعدادی از خبرنگاران به منظور آشنایی بیشتر با مجموعههای صنعتی- تولیدی صورت گرفت و مدیران این شرکت در خصوص فرآیند و میزان تولید و صادرات این محصول پاسخگوی سؤالات خبرنگاران بودند که در ادامه میآید.
سالانه بیش از 10 میلیارد تومان برای حفظ محیط زیست هزینه میشود
مهندس وثوق معاونت فنی شرکت سیمانآبیک در یک نشست خبری در پاسخ به سؤال خبرنگار «بورسوبانک» در خصوص مسائل زیستمحیطی و کاهش آلایندهها و اقدامات انجام شده شرکت سیمانآبیک در این خصوص گفت: همانگونه که مستحضرید؛ صنعت سیمان به نوعی به خاطر خروجیهایی که دارد؛ شرایط آلایندگی آن بسیار تحت رصد است. در همین راستا در پروژههایی که در بحث افزایش ظرفیت اجرا کردیم؛ تمامی سیستمهای غبارگیر و برجهای خنککن این مجموعه همگی از جدیدترین تکنولوژیهای روز دنیا بهره میبرند. در حال حاضر 15 عدد الکتروفیلتر داریم و میزان غبار خروجی و گازهای آلاینده این مجموعه به صورت برخط و لحظهای توسط سازمان محیط زیست رصد میشود. ضمنآنکه همکاران و پرسنل زحمتکش شرکت سیمانآبیک در پروسه و فرآیند تولید با بهترین و باکیفیتترین روشهای نگهداری و تعمیرات؛ این سیستمها را حفظ، نگهداری و بهرهبرداری میکنند.
مهندس وثوق با بیان اینکه سالانه حداقل حدود 10 میلیارد تومان برای حفظ شرایط زیستمحیطی در خطوط تولید این مجموعه هزینه میشود، گفت: فضای سبز بسیار گستردهای در این مجموعه احداث شده و در حال نگهداری است. در بحث زیستمحیطی نیز در خصوص بحث مدیریت مصرف آب صنعتی و شرب؛ پرژه بهینهسازی مصرف و مدیریت منابعآبی در حوزههای صنعتی، شرب، کشاورزی، اطفاءحریق طراحی شده و برنامهریزی جهت اجراء آن صورت گرفته است.
بر اساس این گزارش مهندس رجبی معاونت بازرگانی شرکت سیمانآبیک نیز در این نشست گفت: غیر از 15 الکتروفیلتر موجود؛ بیش از 130 دستگاه بکفیلتر در قسمتهای مختلف کارخانه وجود دارد که این بکفیلترها کار غبارگیر را به صورت کاملتری انجام میدهند. در همین راستا به اضافه این 10 میلیارد تومان در حوزه بازرگانی نیز از ابتدای امسال تا الان بیش از 30 میلیارد تومان برای تامین قطعات یدکی مربوط به الکتروفیلترها و بکفیلترها هزینه شده و هزینههای بسیاری هم در ارتباط با نیرویانسانی که وظیفه نگهداری مصرف انرژی را دارند؛ صورت گرفته است و همچنان ادامه دارد.
مهندس مقصودی معاونت مالی شرکت نیز در خصوص اقدامات سیمانآبیک در حوزه زیستمحیطی گفت: شرکت سیمانآبیک منتهیالیه غربی استان البرز واقع شده است و در تقسیمات جغرافیایی جزء محدوده ساوجبلاغ محسوب میشود. در سال 48 که کلنگ احداث سیمانآبیک بر زمین زده شد؛ با توجه به وجود منابعآبی و سفرههای زیرزمینی که در این منطقه بود؛ درختکاریهای گستردهای در این منطقه انجام شده است و در حال حاضر 220 هکتار فضای سبز وجود دارد.
به گفته وی از لحاظ استانداردهای قانونی معادل 25 درصد فضای صنعتی باید فضای سبز ایجاد شود؛ این در حالی است که محدودهای که در این شرکت ایجاد شده؛ بسیار بیشتر از حد استانداردهای لازم است.
مهندس مقصودی همچنین گفت: متاسفانه به دنبال کاهش نزولات آسمانی و منابعآبی کشور، سفرههای زیرزمینی هر سال در حال کاهش است؛ بنابراین استراتژی اصلی مجموعه حفظ همان 220 هکتار فضای سبز است و در حال حاضر هیچ برنامه توسعهای برای افزایش درختکاری نداریم.
وی با اشاره به ایجاد کمربند فضای سبز در کنار جاده گفت: یک فضای سبز هم در داخل خود کارخانه و شهرک مسکونی وجود دارد که توسط مسئولان ایجاد شده است. قابل ذکر است که 80 هکتار این میزان فضای سبز موجود به وسیله آبیاری قطرهای حفظ و نگهداری و مابقی آن هم به روش سنتی آبیاری میشود.
به گفته وی با توجه به محدودیت منابعآبی؛ اولویت، حفظ فضای سبز موجود است و برای نگهداری و حفظ این فضای سبز پیمانکاری فضای سبز ماهیانه 450 میلیون تومان و سالیانه 6 میلیارد تومان جهت نگهداری اعم از نیرویانسانی و هزینههای مربوط به نگهداری، کود، سم و ... هزینه میشود.
مهندس مقصودی با تاکید بر اینکه استراتژی اصلی شرکت حفظ همین فضای سبز موجود است، گفت: دو عامل اصلی گرم شدن کرهزمین و محدودیتهای منابعآبی باعث از بین رفتن فضاهای سبز موجود میشود که نگهداری و حفظ آنها؛ بزرگترین هنر مسئولان در مقطع کنونی است.
مهندس وثوق همچنین در این بازدید در خصوص طرحهای توسعهای شرکت گفت: با توجه به سیر صعودی مصرف سیمان طی سالهای 82 و 83؛ دو پروژه سنگین و بزرگ در این شرکت راهاندازی شد که به موجب آن در واحد اول ظرفیت مجموعه از 3500 تن به 8500 تن افزایش یافت و واحد دوم نیز واحد 8 هزار تنی بود که در مجموع با تولید روزانه 16 هزار و 500 تن کلینکر؛ بزرگترین تولیدکننده صنعت سیمان در کشور محسوب میشود.
وی با تاکید بر اینکه تکنولوژی در نظر گرفته شده برای این واحدها همگی از تکنولوژیهای روز شرکتهای اروپایی است، گفت: البته واحد اول این مجموعه به نوعی بزرگترین پروژه افزایش ظرفیت در دنیا محسوب میشود؛ به گونهای که ظرفیت آن از 3100 تن به 8500 تن ارتقاء پیدا کرده و در حال بهرهبرداری است. واحد دوم هم به صورت خط جدید با ظرفیت 8 هزار تن در سال 93 به بهرهبرداری رسید.
مهندس وثوق با اشاره به اینکه علیرغم تحریمهای ظالمانه در حال حاضر عمده خدمات و تجهیزات موردنیاز شرکت در داخل کشور تامین میشود، گفت: در حال حاضر تمامی واحدهای این مجموعه در حال بهرهبرداری و تولید هستند.
معاونت فنی شرکت سیمانآبیک در ادامه به موضوع انرژی اشاره کرد و گفت: تجهیزات و تکنولوژی به کار رفته در کوره و کلساینر واحدهای تولید کلینکر شرکت سیمانآبیک این امکان را فراهم میکند تا از سوخت گاز و یا مازوت جداگانه و یا به صورت همزمان در فرآیند پخت و تولید کلینکر مورد استفاده قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه متاسفانه صنعت سیمان طی چند سال اخیر به علت محدودیتهای اعمال شده جهت مصرف برقوگاز دچار صدمات زیادی شده است، خاطرنشان کرد: طی سالهای اخیر در شش ماهه اول سال با محدودیت مصرف برق و در شش ماهه دوم سال با محدودیت مصرف گاز مواجه هستیم که البته به علت جلوگیری از آلودگی محیط زیست استفاده از سوخت مازوت میسر نمیباشد که همین مسأله نیز منجر به کاهش تولید و افت ظرفیت میشود.
مهندس وثوق در ادامه افزود: تصور کنید واحدهای تولیدی شرکت سیمانآبیک با ظرفیت اسمی 16 هزار و 500 هزار تن کلینکر در روز که در صنعت سیمان کشور بسیار تعیینکننده و اثرگذار است و همچنین با در نظر گرفتن موقعیت جغرافیایی این شرکت در محدوده 3 الی 4 استان؛ کاهش تولید و عرضه بازار به علت محدودیتهای اعمال شده در مصرف انرژی تا چه اندازه میتواند در روند تولید و همچنین بنگاهداری شرکت تاثیرگذار باشد.
پورابولی مشاور شرکت سیمان فارس و خوزستان نیز در خصوص وضعیت انرژی گفت: به طور متوسط برای تولید هر تن سیمان بین 100 تا 120 کیلو وات برق و حدود 100 متر مکعب گاز یا 100 لیتر مازوت استفاده میشود که این دو حامل انرژی توأما مورد استفاده قرار میگیرند.
مهندس کامکار سرپرست مدیریت مجتمع سیمانآبیک نیز در این نشست خبری در خصوص صادرات این مجموعه چنین توضیح داد: طی سالهای 98، 99 و 1400 به کشورهای حوزه خلیجفارس و عراق صادرات داشتیم، اما امسال با توجه به اینکه از نیمه خرداد تا نیمه شهریور ماه محدودیت مصرف برق داشتیم؛ سیاست بر این بود که بیشتر کلینکر تولیدی برای مصرف داخلی و نیاز بازار داخل تامین شود تا دچار کمبود در عرضه این محصول نباشیم، اما به محض برطرف شدن محدودیتها مجددا صادرات شرکت آغاز شده است.
وی گفت: در همین راستا محموله 20 هزار تنی کلینکر را به کشور عراق فروختیم که صادرات آن در حال انجام است و اگر انشاالله تولید پایدار و مستدام باشد؛ میتوانیم این روند را ادامه دهیم.
به گفته وی در شرایطی که معمولا این فصل سال محدودیت گاز داریم و شرکت سیمانآبیک در شعاع 80 کیلومتری تهران و استان البرز قرار دارد و از سوی دیگر معمولا به ما اجازه استفاده از سوخت دوم را نیز نمیدهند، اما در حدود 50 درصد تولید اجازه استفاده از گاز داریم که این محدودیت هم از امروز شروع میشود و تا بهبود شرایط آبوهوایی و کاهش مصرف خانگی ادامه دارد.
مهندس کامکار با تاکید بر اینکه اولویت مجموعه تامین نیاز داخل است، خاطرنشان کرد: البته اگر مازاد تولید کلینکر داشته باشیم؛ مشتری برای صادرات وجود دارد و امکان صادرات هم داریم، اما تا امروز همه تولیدات شرکت صرف تامین نیاز داخل کشور شده و در بورس کالا عرضه میشود.
وی تاکید کرد: بر اساس سیاستی که کارگروه صادرات انجمن صنفی سیمان انجام داده است؛ قیمتی را در مبادی خروجی تعیین کردهاند که شرکتها ملزم هستند با آن قیمت اقدام به فروش سیمان کنند. در نتیجه معمولا شرکتهایی که به آن حوزه نزدیکتر باشند؛ با حاشیه سود بالاتری اقدام به فروش میکنند و شرکتهایی که فاصله بیشتری دارند؛ با حاشیه سود کمتری اقدام به فروش میکنند.
به گفته وی به طور کلی صنعت سیمان یک صنعت لوکال است و در شعاعی مشخص باید دنبال مصرفکننده بود و به دلیل خاصیتی که دارد اگر به مناطق دورتری ارسال شود؛ از لحاظ حملونقل صرفه اقتصادی نخواهد داشت.
مهندس کامکار در ادامه در خصوص تامین سیمان موردنیاز مسکن و ساختوساز گفت: در خصوص مسکن دو هیات خارجی با هماهنگی وزارت راهوشهرسازی از کارخانه سیمانآبیک بازدید داشتند و اطلاعات تولیدی شرکت را گرفتند و برنامههای خود را اعلام کردند، اما هنوز به صورت جدی فعالیتی انجام نشده است.
در همین راستا مهندس پورابولی در خصوص شرایط تولید طی شش ماهه دوم سال نیز چنین توضیح داد: با توجه به پروژههایی که در شرکت سیمانآبیک اجرا شده؛ باعث شده است که از نظر ظرفیت بزرگترین شرکت در کشور محسوب شویم. البته ما برای پروژه جدید جهت افزایش ظرفیت برنامهریزی نداریم؛ بلکه پروژههای بهبود را در دستور کار خود داریم تا بتوانیم روند تولید را سرعت ببخشیم و این موضوع در سیاست کاری شرکت تعریف و نهادینه شده است.
وی با تاکید بر اینکه ظرفیت تولید شرکت در شرایط فعلی 300 هزار تن است، گفت: اما متاسفانه در بازار تقاضای زیادی وجود ندارد. به طور مثال در مرداد ماه در بورسکالا 310 هزار تن سیمان عرضه کردیم که از این میزان تنها حدود 180 هزار تن به فروش رفت؛ این در حالی است که با مدیریت قابلتوجه در شرایطی که با محدودیت برق مواجه بودیم؛ توانستیم تقاضا و نیاز موجود در بازار را به خوبی پوشش دهیم.
وی در پایان با تاکید بر اینکه افزایش قیمت سیمان دست ما نیست و بورسکالا بر اساس عرضهوتقاضا و فرمولهای مشخص شده تعیینکننده قیمتهاست، در خصوص مسکن ملی نیز گفت: هنوز در بخش مسکن ملی، ساختوسازی شروع نشده؛ این در حالی است که تجربه ثابت کرده طی شش ماهه دوم سال به جز مهر و آبان؛ مابقی ماهها مصرف و تقاضای سیمان روند کاهشی را طی میکند.
معصومه صالحی
طرح حمایت از کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال کشور رونمایی شد
طرح حمایت از کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال کشور مصوب ششمین جلسه کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال، برای حمایت از کسب و کارهای فضای مجازی رونمایی شد.
به گزارش بورس و بانک و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و احسان خاندوزی وزیر امور اقتصاد و دارایی، طرح حمایت از کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال کشور که در ششمین جلسه کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال، برای حمایت از کسب و کارهای فضای مجازی تدوین و به تصویب رسیده بود، را رونمایی کردند.
این طرح به منظور حمایت از کسب و کارهای اینترنتی که در سکوهای داخلی اقدام به فعالیت می کنند بعد از برگزاری جلسات فشردهی بررسی و هماهنگی میان نهادهای اجرایی چون وزارت ارتباطات، وزارت اقتصاد، وزارت صنعت، وزارت ارشاد، سازمان برنامه و بودجه، صداوسیما و بانک مرکزی و در نهایت تصویب در کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال، امروز (سه شنبه) رونمایی شد.
در این آیین نامه که در قالب 14 ماده به تصویب رسیده است، حدود 30 نوع امکان و حمایت قانونی جدید برای سکوها و کسب و کارهای اینترنتی پیش بینی شده است که در قالب تکالیفی برای دستگاههای مختلف در قالب این آیین نامه متبلور شده است. در این آیین نامه برای سکوهای کسب و کاری مشمول، تسهیلاتی همچون امکانات متنوع پرداخت، فراهم کردن زیرساختهای سخت افزاری، برخورداری از مزایای استقرار در پارکهای علم و فناوری، تبلیغ در سازمان صدا و سیما و ... پیش بینی شده است.
برخورداری از معافیتها و تسهیلات مالیاتی، عدم نیاز به مجوز فعالیت، بسته های تبلیغاتی متنوع در پلتفرمهای مشمول و سازمان صدا و سیما برای بازیابی شبکه مشتریان کسب و کارها، تسهیلات بانکی، امکان استفاده از اکانت افراد در سکوهای داخلی در اعتبارسنجی بانکها و پذیرش آن به عنوان وثیقه بانکی و چندین امکان دیگر، از جمله تسهیلاتی است که برای کسب و کارهای فعال در سکوهای مشمول در نظر گرفته شده است.
از آنجاکه از همان ابتدای شروع به فعالیت دولت سیزدهم رشد حوزه اقتصاد دیجیتال یکی از اولویت ها به شمار می رفت بنابراین در زمستان سال گذشته به دستور رییس جمهوری، کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال مرکب از وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ امور اقتصادی و دارایی؛ صنعت، معدن و تجارت؛ تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، معاون علمی و فناوری رئیسجمهور و رئیسکل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تشکیل و شروع به کار کرد که بر اساس اصل 127 و 138 قانون اساسی، تمام اختیارات هیات وزیران و رییسجمهور در موضوع اقتصاد دیجیتال به این کارگروه تفویض شده است و مصوبات آن مانند مصوبات هیئتوزیران است و تصمیماتی که در این کارگروه گرفته میشود بهمنزله تصمیم رئیسجمهوری است.
هدف از تشکیل این کارگروه ویژه راهبری و هماهنگی توسعه اقتصاد دیجیتال و دستیابی به کسب سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال از کل اقتصاد کشور در افق 1404 به شمار می رود.
اقدامات فاطمی امین برای تحول در حوزه معادن و صنایع معدنی + اینفو
حمایت یکپارچه انجمنها، تشکلها و اتحادیههای صنعتی، معدنی و تجاری کشور از فاطمی امین
بیش از ۶۰ اتحادیه، انجمن و تشکل صنفی، تولیدی و توزیعی کشور طی نامههای جداگانه به رئیس و سایر نمایندگان مجلس شورای اسلامی تأکید کردند که استیضاح سیدرضا فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت اشتباه است و این امر در تضاد با سیاستهای اصلاحی و توسعهای در بخش صنعت، معدن و تجارت است.
به گزارش بورس و بانک و به نقل از ایرنا، در نامههای مخالفت با استیضاح وزیر صمت که بهصورت جداگانه به بهارستان رفته، از عملکرد فاطمی امین طی یک سال اخیر تقدیر شده است. فعالان اقتصادی اظهار داشتند که وزارت صنعت، معدن و تجارت بعد از ۸ سال افول به روزهای اوج برگشته است و میتواند فضای مناسبی را برای تولیدکنندگان فراهم کند. در نامههای ارسالی به اقدامات مهم این وزارتخانه اشاره شده است که مهمترین آن حذف برخی از قوانین زائد و ضد تولید است که در دولت گذشته به تصویب رسیده بود.
وزیر چه اقداماتی انجام داد؟
تسهیل قوانین کسبوکار، حمایت از صنایع کوچک، دیده شدن بخش خصوصی در فعالیتهای اقتصادی، تأمین مواد اولیه، اهتمام ویژه به حل مشکلات صنایع، احیای صنایعی که به سمت کاهش تولید و تعطیلی رفتند، رواج پاکدستی در بدنه وزارت صمت، تخصصگرایی، جلوگیری از اقدامات نسنجیده که در دولت گذشته پرشمار تکرار شد، توجه به داخلیسازی، جلوگیری از واردات کالاهایی که در داخل تولید دارد، برگشت رونق به واحدهای صنعتی، سمت و سوی تسهیلات بانکی به سمت تولید، تلاش برای افزایش صادرات کشور، حمایت همهجانبه از صادرکنندگان، تلاش برای ثبات قیمت کالاها در بازار، جلوگیری از نوسان قیمت مواد اولیه، سیاستهای جدید جلوگیری از قاچاق کالا و کالاهای تقلبی به بازار، توجه به تمام بخشهای صنعت، معدن و تجارت و همچنین تشویق فعالان اقتصادی به حضور در نمایشگاههای خارجی، بخشی از موضوعاتی بود که فعالان اقتصادی در نامههای خود خطاب به نمایندگان مجلس عنوان کردند.
نویسندگان نامه به رئیس مجلس اعلام کردند که موضوع استیضاح وزیر صمت بشدت آنها را نگران کرده است چراکه بیم آن را دارند که اتفاقی که در دولت گذشته برای وزارت صمت رخ داد، در این دولت هم تکرار شود. این وزارتخانه در دولت گذشته یکی از پرچالشترین وزارتخانهها بود. در دولت گذشته این وزارتخانه در مدت ۸ سال بیش از ۷ وزیر و سرپرست به خود دید و همین امر سبب شد که وزارت صنعت، معدن و تجارت بسیار تضعیف شد و برنامههای توسعهای متوقف شود. از طرفی سیاستهای غلط دولت گذشته خسارت مالی سنگینی به بخش خصوصی وارد کرد چراکه در ماههای مختلف به جهت تغییرات گسترده در وزارت صمت (به جهت تغییر وزیر و حضور سرپرست) تصمیمها و بخشنامههای جدید ابلاغ میشد و هر بخشنامه، بخشنامه وزیر قبلی را باطل و یا بیاثر میکرد. همین امر سبب شد که بخش خصوصی نتواند شاهد ثبات در سیاستهای این وزارتخانه باشد و درنهایت دیدیم که تعدد و تکرر تصمیمات منجر به کاهش تولید، افت شدید کیفیت کالاها، گرانی محصولات، کمبود مواد اولیه، تنزل صادرات و بیکاری شد.
فعالان اقتصادی در نامههایی که به رئیس مجلس ارسال کردند خواستار توقف استیضاح وزیر صمت شدند و اذعان داشتند که حرکت به این سمت موجب چالشهای جدی در حوزه صنعت، بازرگانی و معدن خواهد شد و کارهای بزرگی که از سال گذشته آغاز شده، متوقف میشود.
لیست انجمنها، تشکلها و اتحادیههای حامی فاطمی امین:
- اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران
- اتحادیه تولیدکنندگان تراکتور، کمباین، ماشینها، ادوات و تجهیزات کشاورزی
- اتحادیه تولیدکنندگان جاذب و کاتالیست ایران
- اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان چرم استان آذربایجان شرقی
- اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان ماشینها و ادوات کشاورزی ایران
- اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی مهندسی، مشاوران و پیمانکاران صنعت مخابرات ایران
- اتحادیه صباغان و گلزنان
- اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک تهران
- اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان کالای کشباف
- اتحادیه صنف چاپخانهداران تهران
- اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شرینیفروشی و کافه قنادی تهران
- اتحادیه صنف درودگران و مبلسازان تهران
- اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران
- اتحادیه صنف کفاشان دستدوز تهران
- اتحادیه صنف نانهای حجیم و نیمه حجیم تهران
- اتحادیه کشوری آسانسور و پله برقی و خدمات وابسته
- اتحادیه کشوری فروشگاههای زنجیرهای
- اتحادیه کشوری فروشندگان، تولیدکنندگان گازهای طبی و صنعتی
- اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی
- انجمن پالایشگاههای روغنسازی ایران
- انجمن تخصصی صنایع همگن تلفن همراه، تبلت، لپتاپ و تجهیزات جانبی کشور
- انجمن تولیدکنندگان اتانول ایران
- انجمن تولیدکنندگان باتری ایران
- انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی ایران
- انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی، دندانپزشکی، آزمایشگاهی و دارویی
- انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان مولیبدن
- انجمن صنایع تولیدکنندگان سموم
- انجمن صنایع لوازم خانگی ایران
- انجمن صنایع همگن نساجی استان البرز
- انجمن صنعت ورزش، کالا و خدمات وابسته
- انجمن صنفی تولیدکنندگان کودهای کشاورزی
- انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری
- انجمن صنفی صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات ایران
- انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران
- انجمن صنفی صنعت افتا
- انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان ماشینآلات راهسازی
- انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان نوشتافزار کشور
- انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان و تامینکنندگان تراکتور و کمباین
- انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان واگن، لکوموتیو، تجهیزات و خدمات ریلی
- انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی
- انجمن صنفی کارفرمایی نساجی استان گیلان
- انجمن صنفی کافرمایان صنایع نساجی استان اصفهان
- انجمن طراحان لباس و پارچه ایران
- انجمن کارفرمایان صنعت سیمان
- انجمن مدیران صنایع کارتن و ورق
- انجمن ملی شرکتهای صنعت پخش ایران
- انجمن ملی صنایع پلیمر ایران
- تشکلهای صنعت چاپ کشور
- جامعه مدیران و متخصصین صنعت کفش ایران
- خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران
- سندیکای تولیدکنندگان خمیرمایه ایران
- سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران
- سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بستهبندی دارویی
- سندیکای صنعت برق ایران
- سندیکای صنعت مخابرات ایران
- صنایع نساجی استان گیلان
- فدراسیون واردات ایران
- کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران
- مجمع کارآفرینان ایران
- هیات امناء بازار تهران
- انجمن صنایع نساجی ایران
- سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی ایران