با استقبال کیشوندان و برخی از گردشگران ظرفیت نخستین پرواز کیش-دوحه- کیش هواپیمایی ایران ایر برای تسهیل تردد هواداران تیم ملی ایران در مسابقات جام جهانی 2022 قطر تکمیل شد.
اولین گام طلایی دولت برای حمایت از بزرگترین قرارداد تجاری زعفران جهان
تنها چند روز پس از اعلام حمایت علیرضا پیمان پاک، معاون وزیر صمت و رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران از بزرگترین قرارداد تجاری زعفران جهان میان ایران و قطر، سفر رییس جدید بانک مرکزی ایران و تیم اقتصادی دولت به قطر برای افزایش همکاری های پولی و بانکی و مراودات تجاری بین دوکشور، خون تازه ای را به بازار زعفران ایران تزریق کرد.
به گزارش بورس و بانک ؛ مدت هاست جسم رنجور طلای سرخ ایران اسیر ناملایمات و بی مهری قرار گرفته است و اخبار خوبی از این محصول استراتژیک و ارز آور ایران به گوش نمی رسد. سهم اندک ایران از تجارت طلای سرخ در جهان و در حالی که حدود ۸۰ درصد تولید زعفران جهان توسط کشاورزان زحمت کش زعفران کار ایران تامین می شود، فاجعه ای عظیم برای این محصول راهبردی در عرصه جهانی است.
این روزها گلایه زعفران کاران از هزینه بالای تمام شده و بهای اندک زعفران در بازار از یک سو و بد قولی های دولت در پرداخت های خرید حمایتی زعفران توسط سازمان مرکزی تعاونی روستایی از سوی دیگر ؛ بسیار زیاد است. اما در این آشفته بازار ، اعلام حمایت رسمی دولت توسط علیرضا پیمان پاک، معاون وزیر صمت و رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران از بزرگترین قرارداد تجاری زعفران جهان میان ایران و قطر، بارقه های امید را در بازار زعفران ایران روشن کرد.
پیمان پاک تاکید کرد: سازمان توسعه تجارت به طرف ایرانی قرارداد اعلام آمادگی کرده است که همه تلاش خود را جهت تحقق کامل این قرارداد به انجام رسانَد تا کلیه عوامل این زنجیره از جمله کشاورزان زعفران کار ایران به منافع خود دست یابند و شاهد اثر مطلوب آن بر بازار زعفران ایران در بلند مدت باشیم.
"سفر رئیس بانک مرکزی و تیم اقتصادی دولت به قطر"
گفتنی است؛ تنها چند روز پس از این اعلام حمایت، سفر رییس جدید بانک مرکزی ایران و تیم اقتصادی دولت به قطر برای افزایش همکاری های پولی و بانکی و مراودات تجاری بین دوکشور، خون تازه ای را به بازار زعفران ایران تزریق کرد.
سفر فرزین رییس کل بانک مرکزی به قطر اولین گام طلایی دولت برای حمایت از بزرگترین قرارداد تجاری زعفران جهان میان ایران و قطر است.
بر اساس این گزارش؛ در حالی که بازار زعفران ایران این روزها و پس از اعلام حمایت رسمی دولت توسط علیرضا پیمان پاک، معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران از قرارداد منعقد شده برای انتقال ۲۰۰ تن زعفران ایران به قطر، در حال گذر از حالت رکود خود می باشد و کشاورزان زحمت کش زعفران ایران امیدوار تر از قبل برای لمس تاثیر این قرارداد بر افزایش قیمت زعفران در بازار ایران لحظه شماری می کنند، انعکاس خبر اولین سفر رسمی محمدرضا فرزین در کسوت ریاست بانک مرکزی ایران به قطر با همراهی دکتر صفری معاون اقتصادی وزیر امور خارجه و هیات تخصصی اقتصادی برای توسعه و تقویت ارتباطات و مناسبات پولی و بانکی فی مابین،حمایت دولت از این قراداد را جدی تر از قبل نمایان می کند.
محمدرضا فرزین - رئیسکل بانک مرکزی - در این سفر و در دیدار با شیخ بندر بن محمد آل ثانی - رئیسکل بانک مرکزی قطر - بر توسعه همکاریها و ارتباطات پولی و بانکی میان تهران و دوحه تاکید کرد.
وی با تاکید بر چشم انداز مثبت مناسبات اقتصادی ایران و قطر تاکید کرد: با افزایش همکاریهای پولی و بانکی میان دو کشور به همراه در دستور کار قرار دادن پیمانهای پولی دو و چندجانبه قطعا به اهداف پیش بینی شده در مناسبات تهران دوحه خواهیم رسید.
همچنین در این دیدار رئیسکل بانک مرکزی قطر بر علاقهمندی این کشور برای افزایش مناسبات بانکی و پولی با ایران تاکید کرد و گفت: توسعه مناسبات بانکی با جمهوری اسلامی ایران جزو اولویت های اصلی ماست و این همکاریها قطعاً به نفع دو کشور خواهد بود.
وی تصریح کرد: از هر ابزاری برای تعمیق و افزایش همکاریها و مناسبات بانکی و پولی بین قطر و ایران استفاده خواهیم کرد.
تکمیل ظرفیت نخستین پرواز کیش به دوحه
به گزارش بورس و بانک ؛ با تکمیل ظرفیت نخستین پرواز از مبداء کیش به دوحه این ایرلاین دوشنبه 30 آبان منطقه آزاد کیش را به مقصد دوحه ترک می کند.
لازم به ذکر است جزیره کیش با رویکرد ورزش محور در سیستم ورزشی کشور محل مناسبی برای تردد و استفاده از امکانات اقامتی و رفاهی مقرون به صرفه برای هواداران مسابقات جام جهانی 2022 قطر است.
همچنین با راه اندازی مسیر پروازی به کشور قطر، کیش می تواند برای میزبانی از هواداران این رویداد بزرگ نقش مهم و ارزشمندی ایفا کند.
تجارت ایران و روسیه رشد چشمگیری داشته است
رئیس اتاق بازرگانی ایران رقم تجارت ایران و روسیه در سال 2021 را حدود 4 میلیارد دلار دانست و افزود: این عدد نسبت به سال گذشته رشد چشمگیری داشته است.
به گزارش بورس و بانک ؛ غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران در نشست روسای اتاقهای بازرگانی ایران و روسیه، گفت: رویکرد اصولی ایران مشارکت سازنده با همسایگان برای تحقق نظام پایدار و ایجاد پیوندهای اقتصادی است.وی با بیان اینکه بخش خصوصی در راستای ایجاد محیط آرام برای فضای کسب و کار بر دیپلماسی اقتصادی تاکید دارد، گفت: روابط ایران و روسیه در چند دهه اخیر همواره دوستانه بوده است و روسیه جایگاه مهمی در سیاست خارجی ایران دارد. توانمندیهای دو کشور در زمینه نفت، گاز، کشتیرانی در دریایی خزر، در کریدور شمال - جنوب، پتروشیمی، کشاورزی و مواد غذایی، فلزات، مواد شیمیایی، خشکبار، فرش، مبلمان، مصالح ساختمانی، داروسازی، خدمات فنی و مهندسی و همچنین تمایل دو کشور به همکاریهای استانی راه را برای همکاریهای هر چه بیشتر هموارتر کرده است.شافعی عدد تجارت ایران و روسیه در سال ۲۰۲۱ را حدود چهار میلیارد دلار دانست و افزود: این عدد نسبت به سال گذشته رشد چشمگیری داشته است. بر این اساس لازم است باوجود عزم جدی مقامات عالی رتبه کشورها برای گسترش روابط توانمندیها و ایجاد ارتباط و شناسایی فرصتهای موجود گامهایی عملیاتی در ۲۰ سال اخیر برداشتهایم.وی با اشاره به لزوم تسریع در حمل و نقل و روادید، خاطر نشان کرد: امضای توافقنامه وحدت تعرفه ترجیحی ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا فصل جدیدی را برای گسترش روابط تجاری ایران با کشورهای منطقه گشوده است این در حالیست که مذاکرات تجارت آزاد بین دو کشور در اجرا است که با اجرایی شدن این مهم بین ایران و کشورهای اوراسیا بخش مهمی از موانع توسعه تجارت مرتفع خواهد شد. ایران به دلیل برخورداری از کریدور شرق - غرب ضمن توسعه روابط تجاری خود با اوراسیا زمینه ساز همکاریهای کشورهای مانند هند با این کشورها شود.وی تصریح کرد: تلاش برای مبادلات با ارزهای ملی کشور و ایجاد گمرکات سبز در راستای توسعه اقتصادی انجام شده است با این حال لازم است جهت توسعه مناسبات زیرساختهای لازم برای استفاده از کشتیهای رو رو، توسعه روابط بانکی و تسریع صدور ضمانت نامههای بانکی با جدیت بیشتری پیگیری شود.
انتقال تولیدات صادراتی هند از کلکته به روسیه
انتقال تولیدات صادراتی هند از کلکته به روسیه؛ گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران قصد دارد تولیدات صادراتی شرق این کشور در کلکته را به وسیله ناوگان خود از طریق کریدور شمال-جنوب به روسیه و کشورهای حوزه CIS برساند.
به گزارش بورس و بانک و به نقل از روابط عمومی گروه کستیرانی ایران ؛ گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران درراستای رونق بخشیدن به فعالیتهای خود در کریدور شمال-جنوب و با راهاندازی دفاتر نمایندگی خود در مناطق مختلف هند، تولیدات صادراتی شرق این کشور را که به وسیله راهآهن به بنادر غرب هند منتقل میشوند، حمل خواهد کرد.
گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران بهمنظور توسعه حضور خود در کریدور شمال-جنوب، همزمان با فعالیت منظم و منسجم در بازار روسیه، در حال تقویت فعالیت خود در هند است که براین اساس، طی مذاکرات و با انجام توافقاتی با راهآهن ملی هند و تولیدکنندگان و بازرگانان هندی، قصد دارد تولیدات صادراتی شرق این کشور در کلکته را که به وسیله راهآهن به بنادر غرب هند حمل میشوند، به وسیله ناوگان خود از طریق کریدور شمال-جنوب به روسیه و کشورهای حوزه CIS برساند.
باتوجه به اینکه دولت و بازرگانان هند نسبت به توسعه فعالیتهای بازرگانی خود با روسیه، کشورهای حوزه CIS و ایران از طریق کریدور شمال-جنوب مشتاق و علاقمند هستند، گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران بهعنوان متولی کریدور شمال-جنوب از ماهها قبل خطوط منظم حمل کانتینری را از بنادر غرب هند به مقصد بنادر جنوبی ایران راهاندازی کرده است.
در این میان، اقدامات اجرایی و بازاریابی انجام شده درجهت تقویت و توسعه همکاریها با طرفهای هندی برای حملونقل کالاهای صادراتی و وارداتی این کشور به روسیه و CIS آغاز شده و باتوجه به استقبال خوب آنها به سرعت در حال انجام است.
بنابر اعلام روابط عمومی گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، کریدور شمال-جنوب بهترین مسیر موجود برای حملونقل کالا بین هند و روسیه است، چراکه مدت زمان ترانزیت از مسیر کریدور شمال-جنوب بین ۲۰ تا ۲۵ روز است در حالیکه حملونقل در مسیر کانال سوئز به سمت روسیه و کشورهای آسیای میانه بین ۴۰ تا ۵۰ روز زمانبر است؛ به نحوی که هیچ مسیر دیگری به لحاظ مدت زمان ترانزیت و هزینه حمل توان رقابت با مسیر کریدور شمال-جنوب را برای دسترسی به بازار روسیه و CIS را ندارد و باتوجه به برنامه ریزیهای صورت گرفته، هدف این گروه کاهش زمان ترانزیت بین هند و روسیه به ۱۵ روز است.
از سوی دیگر، گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با مدیریت و راهبری بندر سالیانکای روسیه در حاشیه دریای خزر و سرمایهگذاری و توسعه این بندر، ظرف ماههای اخیر گامهای مؤثری را درراستای تقویت فعالیت در کریدور شمال-جنوب برداشته است.
رشد تبادلات تجاری ایران و عمان در ۷ ماه گذشته
در دیدار رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با معاون وزیر تجارت و صنعت عمان راهکارهای توسعه تجارت، حمل و نقل کالا و تبادلات ارزی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
به گزارش بورس و بانک ، در این دیدار پیمانپاک ضمن بیان اینکه تجارت با عمان از اولویتهای تجاری رئیس جمهور محسوب میشود، گفت: تغییر رویکرد دولت سیزدهم موجب شده تا تجارت با عمان در سال 1400 نسبت به 1399 مقدار 53 درصد رشد داشته باشد و در هفت ماه امسال نیز حدود 70 درصد رشد نسبت به تجارت سال گذشته شاهد هستیم.وی عمان را یکی از پنج شریک تجاری اصلی در میان کشورهای همسایه دانست و افزود: ادامه روند فعلی قطعاً موجب افزایش صادرات به و واردات از عمان میشود.رئیس سازمان توسعه تجارت همچنین به حضور شرکتهای ایرانی در نمایشگاههای عمان اشاره کرد و در پیشنهادی خواستار حضور شرکتها و تجار عمانی در نمایشگاههای ایران شد.
همچنین طرفین در این دیدار در خصوص توسعه بنادر، خط کشتیرانی، مسائل گمرکی، تهاتر کالا، و نقشه راه تجاری دو کشور به بحث و تبادل نظر پرداختند.«صالح بن سعید مسن» معاون وزیر تجارت و صنعت عمان پیش از ظهر امروز هم با حضور در خانه نوآوری و فنّاوری (iHiT) واقع در محل نمایشگاههای بینالمللی از محصولات صادراتی شرکتهای دانش بنیان واقع در این نمایشگاه بازدید کرد.در حاشیه این بازدید «محمد کرمی» مدیر نمایشگاه دائمی محصولات صادراتی شرکتهای دانش بنیان با اشاره به اینکه ۳۰۰ شرکت با محصولات صادراتی در این نمایشگاه به ارائه توانمندیهای خود در حوزههای مختلف میپردازند، گفت: در حال حاضر این خانههای نوآوری و فنّاوری (iHiT)در کشورهای چین، روسیه، سوریه، عراق، کنیا، ترکیه راهاندازی شده و بهزودی شعبههای دیگری در کشورهای ونزوئلا، افغانستان و پاکستان تاسیس خواهد شد.در ادامه معاون وزیر تجارت و صنعت عمان نیز با ارزشمند خواندن حضور شرکتهای دانشبنیان در حوزههای مختلف در چنین مرکزی، از پیشرفتهای شرکتهای ایرانی در تکنولوژیهای جدید و نوآور، ابراز خوشحالی کرد و گفت: آمادگی کامل خود را برای راهاندازی چنین مرکزی در کشور عمان و همچنین برگزاری نمایشگاههای تخصصی در حوزههای مختلف را اعلام میکنیم. همچنین از شما دعوت میکنیم تا با حضور در کشور عمان در خصوص تسریع در اجرایی شدن این پروژه، اقدامات لازم را انجام دهید.
بندر سالیانکا، پایگاه راهبردی توسعه تجارت ایران و روسیه
رونق کریدور شمال-جنوب وابسته به توسعه تجارت با کشورهای حاشیه دریای خزر به ویژه روسیه است. این کشور سالیانه ۳۰۰ میلیارد دلار واردات دارد و بازار بزرگی محسوب میشود.
به گزارش بورس و بانک ؛ براین اساس است که برای توسعه هرچه بیشتر کریدورشمال-جنوب تمرکز فعالان اقتصادی و حمل و نقلی کشور بر این کشور معطوف است. در این میان گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران گامی بلند در این جهت برداشته و آن هم در اختیار گرفتن راهبری بندر سالیانکای روسیه در حاشیه دریای خزر است.به گزارش روابط عمومی گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، بندر سالیانکا در کنار بنادر ماخاچ کالا (قلعه) و بندر عُلیا سه بندر اصلی روسیه در دریای خزر هستند که در کنار دیگر بنادر کوچک روسی دریای خزر هشت میلیون تن کالا در سال عملیات تخلیه و بارگیری دارند. در این میان سهم بندر سالیانکا یک میلیون تن است که با اجرای طرح توسعه آن از سوی گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و رونق تجاری بین دو کشور ایران و روسیه این رقم بیش از پیش افزایش خواهد یافت.ندر سالیانکا بندری سیصد ساله است. این بندر هم اکنون مهمترین بندر استان آستاراخان روسیه و یکی از سه بندر مهم این کشور در حاشیه دریای خزر به شمار میرود. گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران طی دو سال اخیر فعالیت خود را در بندر سالیانکا به عنوان یکی از بنادر روسی حاشیه دریای خزر توسعه داده است.ندر سالیانکا ۲۰ درصد از حجم عملیات بندری در بنادر استان آستاراخان روسیه را به خود اختصاص داده است. بارهای عمدهای که در این بندر تخلیه و بارگیری میشوند، شامل غلات، بارهای کانتینری، فلزات، چوب، روغن خوراکی و مواد غذایی است.میزان سرمایهگذاری صورت گرفته در بندر سالیانکا از سوی گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران حدود ۱۰ میلیون دلار است که بخشی از این رقم صرف خرید شناوری با قابلیت حمل ۲۷۰ دستگاه کانتینر شده است که قسمت اعظم هزینه خرید آن، از طریق اعتبارات بانکی روسیه تامین خواهد شد. برخی از تجهیزات نو مورد نیاز در بندر نیز با سرمایه گذاری صورت گرفته، تهیه شدهاند. اسکلهها و جادههای داخلی بندر کاملاً بازسازی شدهاند و با نصب صفحات بتنی ۱۰ هزار متر مربع از محوطه گمرکی، بهسازی شده و محوطه مناسبی برای عملیات کانتینری فراهم شده است.گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به عنوان راهبر بندر سالیانکا، این بندر را پایگاه راهبردی ایران در جهت توسعه روابط تجاری با روسیه ارزیابی میکند و در این راستا دفتر نمایندگی خود را در روسیه در قالب یک شرکت توسعه داده و نمایندگی تمام شرکتهای تابعه خود را در این دفتر متمرکز ساخته است.یکی از مهمترین مأموریتهای این شرکت را توسعه فعالیتهای گروه کشتیرانی و بندر سالیانکا در کریدور شمال-جنوب عنوان شده است. شرکت یاد شده در کانونهای تجاری روسیه مانند مسکو و سنپطرزبورگ دفاتری را تأسیس نموده است تا مراودات تجاری این کشور در متن کریدور شمال-جنوب به مقاصدی مانند هند، چین، امارات، کشورهای حوزه CIS و... تسهیل کند.