08 مهر 1402
RSSFacebookTwitterLinkedinDiggYahooDelicious

کار بزرگ فولاد خوزستان در تامین نیاز بازار با وجود محدودیت‌های شدید برق

شرکت فولاد خوزستان در نیمه نخست امسال، یک ماه و نیم با محدودیت شدید برق مواجه بود و ۵۴۰ هزار تن از تولید فولاد برنامه‌ریزی‌شده خود را از دست داد. با وجود این دشواری عظیم، این شرکت با فاصله زیاد نسبت به رقبا، بزرگ‌ترین تامین‌کننده شمش فولادی در کشور بود. حجم معامله فولاد (شمش فولادی و اسلب) و آهن اسفنجی شرکت فولاد خوزستان در رینگ داخلی بورس کالا در نیمه نخست امسال به حدود ۱،۰۰۰،۰۰۰ تن رسید که همت و تلاش ستودنی‌ این شرکت برای تامین نیازهای بازار علی‌رغم چالش شدید محدودیت‌های برق را نشان می‌دهد.

به گزارش بورس و بانک و به نقل از روابط عمومی فولاد خوزستان ؛ حجم معاملات شمش فولادی این شرکت در رینگ داخلی بورس کالا در نیمه نخست امسال با رشد ۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به حدود ۶۱۳ هزار تن رسید. اگر محدودیت‌های برق وجود نمی‌داشت، این شرکت در سطح بسیار بالاتری نیاز بازار به شمش فولادی را رفع می‌کرد کما اینکه در ۴ ماهه نخست امسال، حجم معاملات شمش فولادی این شرکت در بورس کالا، ۵۲ درصد بیش از ۴ ماهه نخست سال گذشته بود.

 شرکت فولاد خوزستان‌ با وجود محدودیت‌ها، یکی از تامین‌کنندگان بزرگ نیاز بازار به تختال و آهن اسفنجی نیز بوده و از ابتدای فروردین تا انتهای شهریور امسال ۱۷۹ هزار تن تختال و ۱۸۸ هزار تن آهن اسفنجی این شرکت در بورس کالا معامله شده است.

 در نیمه نخست سال جاری، در مجموع ۳،۳۷۸،۲۰۰ تن شمش فولادی در رینگ داخلی بورس کالا معامله شده است که سهم فولاد خوزستان از کل معاملات شمش با وجود محدودیت‌های شدید برق در استان خوزستان، ۱۸/۱ درصد بوده است.

 همچنین از ابتدای فروردین تا انتهای شهریورماه سال جاری، درآمد فولاد خوزستان از محل فروش شمش فولادی در رینگ داخلی بورس کالا با رشد ۵۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۱۲ هزار و ۸۴۵ میلیارد تومان رسیده است.

 در این دوره، کل ارزش معاملات شمش فولادی در بورس کالا ۶۸ هزار و ۴۶۳ میلیارد تومان بوده که فولاد خوزستان ۱۸/۸ درصد ارزش بازار داخلی شمش را به خود اختصاص داده است.

 گفتنی است، فولاد خوزستان که تاکنون در برابر محدودیت‌ها و چالش‌ها، تاب‌آوری بالایی از خود نشان داده، برای تامین پایدار برق و جلوگیری از اخلال در روند تولیدات خود، در حال احداث یک نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۲۰ مگاواتی است که فاز گازی آن تا یک سال و نیم آینده به بهره‌برداری می‌رسد؛ البته این نیروگاه، قابلیت توسعه به ۱۰۰۰ مگاوات را نیز دارا خواهد بود. فولاد خوزستان همچنین سعی کرده تهدید کمبود برق را به فرصت تبدیل کند و در دوره محدودیت‌های برقی، ظرفیت تولید فولاد خود را از ۳/۸ میلیون به ۴ میلیون تن در سال افزایش داده است.

سه گانه بین المللی پتروشیمی نوری کامل شد

جایزه تعالی شورای جهانی نفت WPC، بزرگترین رویداد صنعت نفت و انرژی در سطح بین المللی است که به المپیک صنایع نفتی جهان شهرت دارد و هر سه سال یکبار توسط این شورای معتبر بین المللی برگزار می گردد.

به گزارش بورس و بانک و به نقل از روابط عمومی پتروشیمی نوری ؛ این رویداد بین المللی با حضور نمایندگان تمامی شرکت های بزرگ و غول های نفتی و تکنولوژیکی دنیا برگزار می شود و علاوه بر بازدید از نمایشگاه تخصصی، پنل های متعددی را در سطح روسای جمهور، وزرای نفت و انرژی، مدیران عامل شرکت های بزرگ و نمایندگان صنعت نفت کشورها ارائه می کند که در آن فرصت بی سابقه ای برای کسب اطلاعات، آشنایی با تکنولوژی های نوین، و به اشتراک گذاری تجربه برای سایر شرکت کنندگان فراهم می باشد.

 

 

به گزارش برند، مسئولیت اجتماعی و روابط عمومی پتروشیمی نوری، بنابراین گزارش، در آوردگاه معتبر WPC که با هدف شناسایی و معرفی شرکت های فعال با عالی ترین درجه و سطح استاندارد شکل گرفته است، برجسته ترین پروژه ها و نوآوری های صنایع نفت و گاز و پتروشیمی در سه محور توسعه تکنولوژی، مسئولیت اجتماعی و تعالی جوانان، در قالب جایزه تعالی به رقابت می پردازند.

 

بر این اساس شرکت پتروشیمی نوری با رویکرد فناورانه در حوزه محیط زیست و معرفی پروژه شیرین سازی گاز های فلر، پای در این جایزه جهانی نهاد و توانست با درخشش در میان ۴۰۰ پروژه فناورانه از کشورهای مختلف جهان، و متقاعد ساختن داوران برجسته بین المللی، افتخاری بی سابقه را رقم زده و به عنوان یکی از سه فینالیست بخش توسعه تکنولوژی در کنار دو شرکت بزرگ دیگر از کشورهای آمریکا و کانادا قرار گیرد.

گفتنی است شرکت پتروشیمی نوری، با دریافت این عنوان ارزشمند بین المللی در کنار رتبه دوم جایزه ی بزرگ نوآوری در فرایند ICIS و جوایز ۵ و ۶ ستاره رقابت بین المللی تجربه برتر برای «فرایندها» و «مدیریت دانش» که پیش از این دریافت کرده بود توانست با اقتدار سه گانه بین المللی خود را کامل کند و بدین ترتیب بار دیگر نام خود و صنایع بزرگ پتروشیمی خلیج فارس را در عرصه جهانی و در سطح بهترین ها مطرح نماید.

1

 
 

 

حضور مدیران ارشد بانک شهر در پتروشیمی اروند

جمعی از مدیران ارشد بانک شهر با حضور در شرکت پتروشیمی اروند با مدیرعامل و مدیران این شرکت دیدار و از بزرگترین مجتمع کلر و PVC کشور بازدید داشتند.

به گزارش بورس و بانک و به نقل از روابط عمومی پتروشیمی اروند؛ جمعی از مدیران ارشد بانک شهر متشکل از مدیرعامل، اعضاء هیات مدیره ، معاونین و مدیران امور با حضور در شرکت پتروشیمی اروند با مدیر عامل پتروشیمی اروند و مدیران ارشد این شرکت دیدار و گفتگو کردند .
در این دیدار ، دکتر کریمی مدیر عامل شرکت پتروشیمی اروند ضمن تشریح نقش این مجتمع در توسعه صنایع بالادستی و پائین دستی، توسعه بزرگترین زنجیره کلر و PVC خاورمیانه را از جمله برنامه‌های پیش‌روی این شرکت عنوان کرد.
ایشان همچنین تعاملات بین بانک شهر و شرکت پتروشیمی اروند را در تحقق اهداف ، دستاوردها ،استمرار موفقیت ها و دستیابی به رکوردها نیز سازنده دانستند.
در ادامه این دیدار، سید محمدمهدی احمدی مدیر عامل بانک شهر با اشاره به حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی و عزم جدی بانک شهر، رویکرد بانک شهر را حمایت ویژه از صنعت پتروشیمی و تحکیم روابط با هدف تاثیر گذاری بر رشد اشتغال و تولید معرفی کرد.
در ادامه این دیدار و گفتگو مقرر گردید، نصب و جانمایی از دستگاه پیشخوان شهر نت در محل شرکت پتروشیمی اروند صورت پذیرد و کارگروهی از کارشناسان بانک شهر و پتروشیمی اروند جهت ارائه خدمات و ایجاد تعاملات و پیگیری اهداف تشکیل شود.
همچنین مراودات در حوزه ضمانتنامه ارزی و اعتبار اسنادی داخلی و مشارکت در طرح‌های توسعه نیز از دیگر محورهای این نشست صمیمانه به میزبانی مجتمع پتروشیمی اروند بود.

مدیرعامل شرکت ذغال سنگ البرز مرکزی خبر داد: افزایش 120 هزار تنی تولید کنسانتره ذغال سنگ کک‌شو


شرکت ذغالسنگ البرز مرکزی در شهرستان سوادکوه استان مازندران و در 185 کیلومتری جاده تهران – قائمشهر در سلسله جبال البرز واقع شده است.

به گزارش بورس و بانک و به نقل از روابط عمومی زغال سنگ البرز مرکزی ؛راه‌اندازی این مجموعه زغالسنگ در منطقه زیرآب به سال‌های ۱۳۱۰ تا ۱۳۱۳ در زمان ایجاد راه‌آهن سراسری تهران - شمال بر می‌گردد. اولین بهره‌برداری از معادن زغالسنگ کنیج کلا پیرو اکتشاف اولیه در سال ۱۳۱۴ به هنگام احداث خطوط راه‌آهن سراسری با تشکیل شرکت زغال زیرآب توسط وزارت اقتصاد وقت در زیرآب محقق شد. طی سال‌های ۱۳۳۸-۱۳۴۱ جهت شناخت دقیق و تکمیل اطلاعات؛ عملیات اکتشافی توسط شرکت «دماگ» آلمان شروع شد و در سال ١٣۴٢-۱۳۴۳ شرکت‌هایی از روسیه و آلمان عملیات اکتشاف و استخراج را در منطقه زیرآب آغاز می‌کنند که در نتیجه آن یک معدن و کارخانه زغالشویی ایجاد می‌شود. از سال ۱۳۴۷ زمین‌شناسان شرکت ذوب‌آهن ایران با همکاری کارشناسان روسیه توانستند نتایج بسیار خوب و درخشانی را در این خصوص به ثبت برسانند که نتیجه آن شروع بهره‌برداری از معادن «کارمزد» در سال ۱۳۵۰ است.

بعد از انقلاب‌اسلامی زمینه فعالیت شرکت گسترده‌تر می‌شود و با فعال شدن معادن «کارمزد» و «کارسنگ»، فعالیت صنعتی این شرکت پررنگ می‌شود، به طوری که امروز بزرگترین شرکت زغالسنگ کشور محسوب می‌شود. شرکت ذغالسنگ البرز مرکزی در دهه ۷۰ با مشکلات متعددی روبه‌رو می‌شود که این موضوع سبب می‌شود این شرکت با زیان انباشته به مرحله ورشکستی برسد. به همین دلیل معادن این مجموعه به شرکت‌های دیگر واگذار می‌شود و تنها معدن «گلیران» و «کردآباد» برای شرکت باقی ماند.

در دهه ١٣٩٠ دولت تصمیم گرفت تا مجددا این شرکت را احیاء کند. در همین راستا کارخانه زغالشویی با سرمایه‌گذاری ۵۰ میلیارد تومان و با ظرفیت ۵۰۰ هزار تن را در سال ۹۶ احداث کرد. این در حالی است که بخشی از زغالسنگ موردنیاز این کارخانه از معادن «کارمزد»، «کارسنگ» و «کیاسر» تامین می‌شود

در همین راستا خبرنگاران رسانه‌های جمعی ضمن بازدید از کارخانه ذغالشویی این مجموعه پای صبحت‌های نوید نیکو مدیرعامل شرکت ذغاسنگ البرز مرکزی نشستند و در جریان اهم اقدامات انجام شده در این مجموعه و برنامه‌های در دست اجرا قرار گرفتند.

مدیرعامل شرکت ذغالسنگ البرز مرکزی در حاشیه این بازدید به میزان ذخایر زغالسنگ اشاره کرد و با بیان اینکه برای تامین زغالسنگ یکی از سیاست‌ها مبنی بر این است که پشتیبان برای این کارخانه داشته باشیم؛ گفت: بر همین اساس استخراج از معدن زغالسنگ گلیران با ذخیره ۵٧ میلیون تن در مرز سوادکوه و بابل در دستور کار قرار گرفت که در فاصله ١١٠ کیلومتری ما قرار دارد.

وی با بیان اینکه این معدن ۳ بلوک دارد، گفت: در ابتدا فعالیت این معدن از طریق پیمانکار آغاز شد و از سال ۱۳۹۶ سالانه ۵ هزار تن تولید داشته و این تولید همچنان افزایش پیدا کرده است تا جایی که در سال گذشته ۵۱ هزار تن از بلوک ۶ معدن گلیران استخراج انجام شده و برنامه ما تولید ۱۵۰ هزار تن در سال و راه‌اندازی هر ۳ بلوک است.

نیکو در ادامه به معدن «کردآباد» اشاره کرد و گفت: معدن کردآباد نیز از سال ١٣٩٠ پروانه بهره‌برداری دارد، اما به دلیل قرارگیری در جنگل‌های هیرکانی؛ سازمان محیط‌ زیست اجازه فعالیت به این معادن را نداده و فعالیت‌ این مناطق منوط به رعایت شرایط بسیار سختی شده است. در همین راستا با استفاده از نظرات مشاوران و کارشناسان طرح‌هایی را مدنظر قرار دادیم تا حداقل آسیب به منابع‌طبیعی و محیط‌ زیست وارد شود.

به گفته وی این موضوع زمان زیادی نیاز دارد، اما امیدواریم طرح‌های ما موردقبول سازمان محیط‌زیست و منابع‌طبیعی واقع شود و به ‌زودی خبرهای خوبی را در این زمینه اعلام کنیم.

نیکو در ادامه با ارائه گزارشی از عملکرد 5 ماهه این شرکت در  تولید کنسانتره گفت: طی 5 ماهه نخست سالجاری این شرکت موفق به تولید ۳۸ هزار و ۸۱۳ تن کنسانتره شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۵۰ هزار و ۷۷۶ تن بود؛ ۳۱ درصد افزایش داشت.

نیکو در ادامه افزود: مطابق پیش‌بینی‌های صورت گرفته قرار بود تولید کنسانتره شرکت ذغالسنگ البرز مرکزی طی ۵ ماهه سالجاری ۴۹ هزار و ۸۲۵ تن باشد، اما با تدابیر اندیشیده شده و مطابق با آمارهای موجود در این مدت ۵۰ هزار و ۷۷۶ هزار تن کنسانتره ذغالسنگ تولید شد که از رشدی ۱۰۲ درصدی برخوردار است.

وی همچنین با بیان اینکه سال گذشته تولید ذغالسنگ کک‌شو این شرکت ۱۱۴ هزار تن بود، گفت: پیش‌بینی ما این است که طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده میزان تولید این محصول نیز در سالجاری به بیش از ۱۲۰ هزار تن برسد.

نیکو ظرفیت اسمی کارخانه تولید کنسانتره ذغالسنگ کک‌شو را ۵۰۰ هزار تن در سال اعلام کرد و گفت: در همین خصوص سال گذشته موفق شدیم تولید بیش از ۱۱۴ هزار تن را در  این شرکت نهایی کنیم.

وی همچنین عملکرد خرید ذغالسنگ توسط این شرکت طی ۵ ماهه نخست سال گذشته را در حدود ۵۳ هزار و ۱۹۶۱ تن اعلام کرد و گفت: این در حالی است که عملکرد خرید این محصول  توسط این شرکت در  این مدت در  سال ۱۴۰۲ به بیش ۶۸ هزار و ۹۷۱ تن رسیده که رشد ۲۸ درصدی را نشان می‌دهد.

مدیرعامل شرکت ذغاسنگ البرز مرکزی با تاکید بر اینکه تولیدات این شرکت به صورت کنسانتره کک‌شو به شرکت ذوب‌آهن اصفهان و دیگر کارخانه‌های کک‌سازی ارسال می‌شود، در ادامه گفت: در حال حاضر ۲۵ درصد ذغالسنگ موردنیاز کشور توسط شرکت ذغالسنگ البرز مرکزی تولید می‌شود. با وجود افزایش ۴۰ درصدی حقوق و دستمزد و رشد ۱۲۰ درصدی هزینه‌های جانبی؛ این شرکت همچنان همانند سال‌های گذشته سودده بوده که انتظار داریم سازمان ایمیدرو و شرکت تهیه‌وتولید موادمعدنی ایران به عنوان مالکان این شرکت برای دستیابی به اهداف تعیین شده و در راستای تکمیل زیرساخت‌های موردنیاز حمایت‌های لازم را داشته باشد.

نیکو در ادامه با انتقاد از اینکه بیشتر معادن ذغال کشور به صورت سنتی مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند، گفت: امروز عمده کشورهای تولیدکننده زغالسنگ به شیوه‌های تولید مکانیزه روی آورده‌اند، اما بیشتر معادن زغال کشورمان به صورت سنتی مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد و برای ورود دستگاه‌ها و ماشین‌آلات جدید نیازمند بودجه و اعتبار هستیم.

وی همچنین آماری از اشتغال ایجاد شده در این شرکت ارائه داد و گفت: در حال حاضر۳۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۵۰ نفر به صورت پیمانکاری در این شرکت مشغول به کار هستند؛ این در حالی است که هدف ما تولید بیش از ۱۲۰ هزار تن ذغالسنگ کک‌شو در این شرکت تا پایان سال ۱۴۰۲ است.

مدیرعام شرکت ذغالسنگ البرز مرکزی رعایت مسائل زیست‌محیطی در تولید ذغالسنگ و کنسانتره ذغالسنگ کک‌شو را یکی از اولویت‌های این مجموعه مطرح کرد و گفت: حفظ محیط‌ زیست یکی از اولویت‌های شرکت در استخراج ذغالسنگ از معادن گلیران است. همچنین در زمان تولید در معدن کردآباد نیز تمام تلاش ما حفظ محیط زیست منطقه خواهد بود تا به محیط زیست لطمه‌ای وارد نشود.

نیکو به مشکلات دپو ضایعات کنسانتره ذغالسنگ در منطقه سوادکوه مازندران اشاره کرد و اظهار داشت: هر چند  که بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که این ضایعات از نظر آلاینده‌های زیست‌محیطی مشکلی ندارد، اما قرار است تا با انجام عملیات بازیافت بخشی از این ضایعات در منطقه سوادِکوه به کمترین میزان کاهش یابد.

مدیرعامل شرکت ذغالسنگ البرز مرکزی به اقدامات شرکت در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی اشاره کرد و در این خصوص گفت: ذغالسنگ البرز مرکزی در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی در تمام حوزه‌ها نقش بسزایی دارد. همچنین تلاش کردیم تا مولفه‌های شاخص بهره‌وری مثل نیروی‌انسانی و اثرگذاری آن را نیز موردتوجه قرار دهیم و از نظر بهبود وضع معیشت بتوانیم رضایت همکاران‌ را فراهم کنیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سال گذشته تندیس بهره‌وری را کسب کردیم و جزو ۴ شرکت برتر کشور قرار گرفتیم و از نظر ممیزی HSE هم شرکت برتر مجموعه‌های تهیه و تولید و ایمیدرو شدیم

گرامیداشت یاد شهیدان رجایی و باهنر در مس شهید باهنر

یادواره نخست وزیر شهید محمدجواد باهنر با حضور کارگران و مدیران این شرکت برگزار شد.

به گزارش بورس و بانک و به نقل از روابط عمومی مس شهید باهنر؛ همزمان با هفته دولت و سالروز شهادت شهیدان رجایی و باهنر،  یادواره شهید باهنر با حضور جمعی از پرسنل،مدیران و نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی برگزارشد.

میر تاج الدینی با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر اظهار داشت: سیره و شیوه شهیدان رجایی و باهنر الگوی مدیریتی موفق برای خدمت‌رسانی جهادی در کشور است.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی با ذکر خاطراتی از ارتباط خود با شهید باهنر  در دوران تصدی وزارت آموزش و پرورش در طرح مسائل فرهنگی و تربیتی با ایشان و نوع نگاه عمیق شهید باهنر در این حوزه ، سبک مدیریتی شهیدان رجایی  و باهنر را راهگشای مشکلات امروز‌ کشور دانست و گفت: در مراسم پاسداشت یاد و نام شهیدان رجایی و باهنر، انتقال سبک و سیره مدیریتی شهیدان رجایی و باهنر در مردم‌داری، مردمی‌بودن و ساده زیستی باید به نسل مدیران فعلی منتقل شود.

سیدمحمدرضا میرتاج الدینی که پیش از حضور در جمع کارگران بازدیدی نیز از خطوط تولیدی مس باهنر داشت ، ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع کارگران مس شهید باهنر به اهمیت نقش این قشر سختکوش و پرتلاش و تولیدکننده پرداخت و با تاکید بر شعار سال  افزود: در شرایط فعلی  نقش کارگران از اهمیت و جایگاه خاصی برخورداراست ،وی  ضمن قدردانی از تلاش این قشر مولد ، تحقق رشد تولید را در سایه همت و کارجهادی کارگران و مدیران از سویی و قوانین حمایتی از تولید و کار از سوی دیگر دانست.

گفتنی است این برنامه با همکاری شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کرمان برگزارشد و فرزند یکی از کارکنان مس باهنر دلنوشته خود درباره شهیدان رجایی و باهنر را قرائت کرد .

حضور پررنگ گل‌گهر در دومین نمایشگاه معدنکاری دیجیتال

دومین همایش و نمایشگاه معدن‌کاری دیجیتال با هدف اصلی تکنولوژی‌های نوین صنایع معدنی و با حضور شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر و برخی شرکت‌های معدنی، صنعتی و فولادی کشور از روز سه شنبه در محل هتل المپیک تهران آغاز به کار کرد.

به گزارش بورس و بانک و به نقل از روابط عمومی گل گهر ؛ این رویداد که توسط گروه رسانه‌ای دنیای اقتصاد برگزار می‌شود، در راستای به کارگیری تکنولوژی‌های نوین صنایع معدنی، معرفی شرکت‌ها و استارت‌آپ‌های پیشرو و با گردهم آمدن ارکان تاثیرگذار این حوزه از جمله شرکت‌های بزرگ معدنی، فولادی، شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان، دانشگاه‌ها، سرمایه‌گذاران و نخبگان داخلی و بین‌المللی برگزار شد و آخرین تحولات روز دنیا در حوزه هوشمندسازی معادن مورد بررسی قرار گرفت.

شرکت معدنی و صنعتی گل گهر نیز علاوه بر حضور مدیران و کارشناسان در همایش و پنل‌های اين رویداد با دایر کردن غرفه‌ای، آخرین دستاوردها و توانمندی‌های منطقه بزرگ گل‌گهر را ارائه کرد.

گفتنی است دومین نمایشگاه معدنکاری دیجیتال امروز ۹ شهریور به کار خود پایان داد.

 

 

 

صفحه1 از834