10 ارديبهشت 1403
RSSFacebookTwitterLinkedinDiggYahooDelicious

تقدیر معاون وزیر نفت از مدیرعامل شرکت پتروشیمی پارس به دلیل ایفای مسئولیت اجتماعی

معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اهداء لوح تقدیر از زحمات مدیرعامل شرکت پتروشیمی پارس در ایفای مسئولیت اجتماعی تقدیر کرد.

به گزارش بورس و بانک و به نقل از روابط عمومی پتروشیمی پارس ؛ متن تقدیر‌نامه مهندس شاهمیرزایی به شرح زیر است:

جناب آقای مهندس میرحاجی
مدیرعامل شرکت پتروشیمی پارس
سلام علیکم

تلاش برای خدمت به مردم، یکی از عالی ترین آرمان‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بوده و مسئولیت اجتماعی نیز نماد تعهد، توجه و توسعه صنایع، نسبت به جامعه است.

بدینوسیله از فعالیت‌های شایسته حضرتعالی در جهت ایفای مسئولیت‌های اجتماعی نسبت به مناطق پیرامونی، تقدیر نموده و از درگاه ایزد منان، طول عمر با عزت و توفیق روز افزون شما را مسئلت می‌نمایم.

 

"فخوز" یکی از صادرکنندگان اصلی شمش فولاد در کشور محسوب می‌شود

ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران صبح امروز با حضور بسیاری از شرکت‌های صنعتی، معدنی و تولیدی در نمایشگاه بین‌المللی تهران افتتاح شد. در این نمایشگاه که با هدف فراهم کردن فرصت‌ ارائه محصولات، خدمات، فناوری‌ها و ایده‌های تجاری کسب‌وکارها، تولیدکنندگان، عرضه‌کنندگان و سایر فعالان بخش‌ها و صنایع مختلف برگزار می‌شود؛ ۲ هزار بازرگان، سرمایه‌گذار و تاجر بین‌المللی از ۱۲۰ کشور نیز حضور دارند.

به گزارش بورس و بانک؛ دکتر رضا طاهری رئیس هیات‌مدیره شرکت فولاد خوزستان در اولین روز این نمایشگاه در جمع خبرنگاران جایگاه فولاد خوزستان در کشور را بسیار مهم و ارزشمند عنوان کرد و گفت: فولاد خوزستان دومین تولیدکننده شمش فولادی و اولین تولیدکننده فولاد خام در کشور است.

طاهری با تاکید بر اینکه فولاد خوزستان هیچگونه نگرانی بابت تحریم‌ها وجود ندارد، خاطرنشان کرد: مردم استان خوزستان همانگونه که در دفاع‌مقدس مردانه زیر بمباران دشمن ایستادگی کردند؛ امروز نیز ایستاده‌اند و هیچگونه نگرانی از نظر تحریم‌ها وجود ندارد.

رئیس هیات‌مدیره شرکت فولاد خوزستان در ادامه افزود: این مجموعه پروژه‌های بسیاری را در دستور کار خود دارد. در همین راستا تولید آهن‌اسفنجی با عنوان زمزم ۳ به ظرفیت ۲ میلیون تن و همچنین تکمیل زنجیره تولید از سنگ‌آهن تا تولید شمش از جمله برنامه‌های در دست اقدام فولاد خوزستان به شمار می‌رود.

طاهری با اشاره به ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران؛ فولاد خوزستان را یکی از صادرکنندگان اصلی شمش فولاد در کشور عنوان کرد و گفت: فولاد خوزستان با هدف مشتری‌مداری و کیفیت در نظر دارد به قراردادهایی که در دستور کار دارد؛ با تعهد عمل کند. در همین راستا از نظر صادرات با هیچ مشکلی مواجه نیستیم.

رئیس هیات‌مدیره شرکت فولاد خوزستان در ادامه به تولید این مجموعه اشاره کرد و افزود: «فخوز» با ظرفیت تولید ۴ میلیون تن با سه محصول بیلت، اسلب و بلوم در شهر اهواز استان خوزستان واقع شده و از ویژگی‌های منحصربه‌فرد و قابل‌توجهی همچون دسترسی به آب‌های بین‌المللی و اتصال به شبکه راه‌آهن برخوردار است و از همه مهمتر اینکه در جاده‌های ترانزیتی قرار دارد.

طاهری با تاکید بر اینکه هم‌اکنون قراردادهای متعددی برای صادرات آهن‌اسفنجی در حال انعقاد است، خاطرنشان کرد: شرکت فولاد خوزستان در حال تکمیل زنجیره تولید است و از سوی دیگر برای صادرات نیز برنامه‌ریزی‌هایی را در دستور کار خود قرار داده؛ به گونه‌ای که امروز به ۲۸ کشور دنیا اقدام به صادرات کرده است.

وی افق عملکردی شرکت فولاد خوزستان طی ۷ سال آینده را دستیابی به ۱۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تن تولید فولاد ذکر کرد و در پایان به مصرف بازار آهن‌اسفنجی اشاره کرد و گفت: این مجموعه علاوه بر مصرف خود و تامین آهن‌اسفنجی شرکت فولاد خوزستان؛ بحث فروش به سایر کارخانجات را نیز در دستور کار دارد و در همین خصوص قراردادهای خوبی نیز منعقد شده است.

 

فولاد خوزستان بزرگ‌ترین صادرکننده فولاد ایران

شرکت فولاد خوزستان بزرگ‌ترین صادرکننده فولاد ایران و مطرح‌ترین برند ایرانی در بازار جهانی فولاد است و با این‌که محدودیت‌های انرژی باعث از دست رفتن بیش از ۱.۵ میلیون تن تولید این شرکت در دوره سه‌ساله ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ شد اما فولاد خوزستان در مجموع در این دوره، موفق به فروش بیش از ۱۱.۹ میلیون تن از محصولات خود شد که حدود ۴.۸ میلیون تن آن به اقصی نقاط جهان صادر شد.

به گزارش جهان معدن و به نقل از روابط عمومی فولاد خوزستان ؛ فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۰، با صادرات حدود ۲.۱ میلیون تن از محصولات خود به بازارهای جهانی، به ارزش بیش از ۱.۳ میلیارد دلار، سهم ۳ درصدی از کل ارزآوری کشور را به خود اختصاص داد و با ۱۲۰ درصد رفع تعهدات ارزی، به اقتصاد کشور و ثبات بازار ارز کمک بزرگی کرد.

این شرکت همچنین در سال ۱۴۰۱ به‌عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده زنجیره فولاد کشور، موفق به صادرات بیش از ۱.۴ میلیون تن از محصولات خود شد که حدود ۱.۳ میلیون تن از این صادرات به صورت مستقیم و بیش از ۱۰۸ هزار تن آن از طریق رینگ صادراتی بورس کالا بود.

فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۲ نیز موفق به صادرات حدوداً ۱.۳ میلیون تنی شد که قریب ۱ میلیون تن آن به صورت مستقیم و توسط خود این شرکت صورت گرفت و بیش از ۳۰۰ هزار تن آن نیز از طریق فروش محصولات در رینگ صادراتی بورس کالا، انجام پذیرفت.

فولاد خوزستان از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا انتهای ۱۴۰۲ با وجود تحریم‌های خصمانه آمریکا، و علی‌رغم از دست دادن بیش از ۱.۵ میلیون تن از تولید خود در این دوره صرفاً به دلیل محدودیت‌های انرژی و همچنین با وجود برخی بخشنامه‌های داخلی محدودکننده صادرات و رکود در بازارهای جهانی، جمعاً بیش از ۱۱.۹ میلیون تن محصول راهی بازارهای داخلی و جهانی کرد که حدود ۴.۸ میلیون تن از این محصولات به کشورهای مختلف دنیا صادر شد و ارزآوری قابل توجهی برای اقتصاد ایران درپی داشت.

نصیری معاون بازرگانی ذوب‌آهن اصفهان خبر داد: آغاز بازاریابی برای صادرات محصول استراتژیک ریل به کشورهای پیرامون خلیج‌فارس و اروپای‌شرقی

ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران  (IRAN EXPO 2024)صبح امروز با حضور بسیاری از شرکت‌های صنعتی، معدنی و تولیدی در نمایشگاه بین‌المللی تهران افتتاح شد. در این نمایشگاه که با هدف فراهم کردن فرصت‌ ارائه محصولات، خدمات، فناوری‌ها و ایده‌های تجاری کسب‌وکارها، تولیدکنندگان، عرضه‌کنندگان و سایر فعالان بخش‌ها و صنایع مختلف برگزار می‌شود؛ ۲ هزار بازرگان، سرمایه‌گذار و تاجر بین‌المللی از ۱۲۰ کشور نیز حضور دارند.
به گزارش بورس و بانک؛ علی نصیری معاون بازرگانی شرکت ذوب‌آهن اصفهان در حاشیه این نمایشگاه در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه یک میلیون تن ریل باید تولید و به شبکه راه‌آهن کشور تحویل داده شود، گفت: توسعه قطارهای شهری در شهرهای بزرگ در دست اقدام است.  
وی با تاکید بر اینکه با افتخار می‌‌گویم تمامی پروژه‌های ریلی در داخل کشور با انواع ریل تولیدی شرکت ذوب‌آهن اصفهان در حال توسعه و پیشرفت است، گفت: تمامی کریدورهای ریلی کشور با ریل تولیدی شرکت ذوب‌آهن در حال تجهیز است که این موضوع حاکی از رویکرد توسعه تجارت ایران با سایر کشورهاست.
معاون بازرگانی شرکت ذوب‌آهن اصفهان «ریل سخت» را به عنوان یک محصول جدید از سبد محصولات ریلی این شرکت عنوان کرد و گفت: ریل سخت در شرکت ذوب‌آهن تولید و به متروی شهر مشهد تحویل داده شده است. از سوی دیگر سایر متروهای کلانشهرها نیز برای این محصول جدید ضدسایش در حال مذاکره با شرکت هستند.


وی در ادامه افزود: در همین راستا برای اولین‌بار گواهی انحصاری ساخت داخل ریل توسط این مجتمع عظیم صنعتی از وزارت صنعت، معدن و تجارت اخذ شده است. این در حالی است که معادن کشور نیز در راستای انتقال مواداولیه به واحدهای فولادی از جمله سایر متقاضیان ریل ذوب‌آهن اصفهان به شمار می‌روند. در واقع شبکه معادن کشور برای انتقال محصولات تولیدی خود به ریل ذوب‌آهن نیاز دارند و یکی از مشتریان بالقوه که امروز بالفعل تبدیل شده؛ شرکت معدنی‌وصنعتی گل‌گهر است که در مرحله تولید قرار دارد.
نصیری توجه به صادرات را اولویت دیگر این مجموعه عنوان کرد و گفت: در کنار چنین بازارهایی توجه به صادرات نیز در دستور کار این مجموعه قرار دارد. در همین راستا برگزاری نمایشگاه اکسپو و حضور در چنین رویدادهایی می‌تواند مسیر جدیدی برای صادرات محصولات تولیدی باشد.
به گفته وی در کنار صادرات سبد متنوع محصولات فولادی ذوب‌آهن اصفهان؛ برای صادرات محصول استراتژیک ریل نیز بازاریابی در کشورهای همسایه و پیرامون خلیج‌فارس و اروپای‌شرقی آغاز شده است.
نصیری با بیان اینکه به دلیل تقاضای بسیار زیاد برای خرید ریل از ذوب‌آهن پیش‌بینی می‌شود که در حدود 70 هزار تن انواع ریل در سالجاری در شرکت ذوب‌آهن اصفهان تولید شود، گفت: نکته حائزاهمیت اینکه در زمینه ریل تقاضایی وجود ندارد که توان تولید آن را نداشته باشیم. این در حالی است که در کنار ریل؛ انواع تیرآهن‌های بال‌پهن در سایزهای متنوع نیز به طور کامل در شرکت ذوب‌آهن اصفهان تولید می‌شود. در کنار آن محصولاتی همچون میلگرد، شمش، چدن و آرک‌‌های معدنی نیز بازار خود را دارند.
وی همچنین تاکید کرد: شرکت ذوب‌آهن اصفهان برای پشتیبانی تامین فولاد موردنیاز طرح نهضت ملی مسکن آمادگی کامل دارد.
معاون بازرگانی ذوب‌آهن اصفهان در ادامه به تامین زغالسنگ موردنیاز این مجموعه اشاره کرد و گفت: برای تامین زغالسنگ موردنیاز جهت تولید انواع محصولات فولادی در شرکت ذوب‌آهن با مشکلات و چالش‌های متعددی مواجه هستیم؛ چراکه معادن زغالسنگ داخل کشور از لحاظ کمیت و کیفیت پاسخگوی نیاز شرکت ذوب‌آهن نیستند.
وی با تاکید بر اینکه از سوی دیگر مجموعه میدکو نیز دیگر شرکت فولادی کوره‌بلند کشور محسوب ‌می‌شود که به زغالسنگ نیاز دارد، خاطرنشان کرد: شرکت ذوب‌آهن اصفهان به دنبال واردات زغالسنگ نیست، اما کمیت و کیفیت زغالسنگ داخلی سبب می‌شود که به ناچار بخشی از نیاز خود را برای فراهم کردن ترکیب تولیدی را از طریق واردات تامین کنیم که در همین راستا با انجمن زغاسنگ کشور نیز مذاکرات خوبی را انجام داده‌ایم.

رکوردشکنی‌های پیاپی فولاد هرمزگان در سال جهش تولید/ احیا مستقیم در خط مقدم رکوردشکنی

تلاشگران فولاد هرمزگان روز پنجشنبه ششم اردیبهشت ماه، در ادامه رکوردشکنی‌های خود در سال جهش تولید موفق به ثبت پنجمین رکورد تولید روزانه آهن اسفنجی در واحد احیا مستقیم به میزان ۶۱۰۸ تن شدند.

به گزارش بورس و بانک و به نقل ازروابط عمومی فولاد هرمزگان ؛  رکورد پیشین تولید آهن اسفنجی در تاریخ ۲۲ فروردین ماه به میزان ۶۰۸۶ تن به دست آمده بود.

همچنین روز ششم اردیبهشت ماه، مدول A واحد احیا مستقیم بار دیگر رکورد تولید روزانه آهن اسفنجی به میزان ۳۱۲۵ تن به ثبت رساند.

رکورد پیشین این مدول در تاریخ سوم اردیبهشت ماه به میزان ۳۱۰۱ تن ثبت شده بود.

 

تحقق جهش تولید مورد نظر رهبری در بخش معدن، آثار مستقیمی در توسعه اقتصاد دارد

معاون وزیر و رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: اگر بتوانیم جهش تولید مورد نظر رهبر معظم انقلاب را در بخش معدن محقق کنیم، آثار مستقیم و قابل توجهی در شاخص‌های اقتصادی کشور خواهد داشت.

به گزارش بورس و بانک و  به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، محمدرضا موثقی نیا ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: کل ذخایر معدنی اکتشاف شده در جهان طبق آخرین آمارها، حدود ۲۴۰ میلیارد تن است و سهم ایران از این میزان، حدود ۲۴ میلیارد تن است. همچنین، حدود ۱۲٫۵ درصد مهم‌ترین خط ذخایر معدنی در کل کره زمین (خط آلپ هیمالیا) به طول ۱۵ هزار کیلومتر در ایران قرار دارد.

وی افزود: از منظری دیگر، ۲ ذخیره معدنی بسیار مهم در جهان شامل ذخایر سنگ آهن و ذخایر مس، جزو شاخص های اقتصاد کشورها محسوب می شود. ذخایر سنگ آهن کشور حدود ۱٫۵ درصد کل ذخایر جهان بوده و دارای رتبه نهم جهان قرار هستیم. در ذخایر مس نیز حدود ۶ درصد ذخایر مس دنیا در کشور ما ثبت شده و در رتبه پنجم جهان قرار داریم.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به فاصله ظرفیت های معدنی با فرآوری در ایران گفت: امروز در ذخایر سنگ آهن در کل جهان رتبه نهم هستیم، اما در فرآوری رتبه بیست و چهارم. در مس نیز رتبه جهانی ذخایر ما پنجم بوده و در فرآوری محصولات این فلز در رتبه سی و پنجم قرار داریم.

وی ادامه داد: کاهش این فاصله، به جهش تولید در حوزه معدن و صنایع معدنی نیاز دارد و انشاءالله باید با مشارکت مردمی و بخش خصوصی، جهش واقعی در تولید را در سال جاری ایجاد کنیم.

برنامه افزایش ۲ برابری ارزش ضمانت صندوق بیمه معدنی

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه امسال ارزش ضمانت صندوق سرمایه گذاری فعالیت های معدنی بیش از ۲ برابر نسبت به سال گذشته افزایش می یابد، گفت: برای کاهش خطرپذیری بخش معدن و ترغیب مردم به سرمایه گذاری در معادن کوچک، در سال گذشته حدود ۵ همت (۵ هزار میلیارد تومان) برای ۵۹ فقره معدن ضمانت کردیم تا بتوانند تسهیلات بگیرند و تجهیزات مورد نیاز را خریداری کنند.

وی ادامه داد: طی مذاکرات صورت گرفته با مدیران سازمان برنامه و بودجه، قرار است در سال جدید، از محل منابع ایمیدرو یا منابع عمومی، ارزش ضمانت صندوق مذکور به حدود ۱۰ همت (۱۰ هزار میلیارد تومان) افزایش یابد. این هم بخشی از برنامه ایمیدرو برای مردمی سازی و افزایش مشارکت مردمی است.

واگذاری معادن با جدیت بیشتر طی امسال

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به برنامه واگذاری معادن به عنوان یکی از برنامه های این سازمان برای افزایش مشارکت مردمی گفت: امسال باید برنامه واگذاری معادن را با جدیت دنبال کنیم. با توجه به اکتشاف ۷ درصد کل کشور و محدود بودن ظرفیت دولت، واگذاری معادن اکتشاف شده جدید جزو برنامه هاست.

وی ادامه داد: روند واگذاری به این صورت است که معادن از مرحله اکتشاف تا بهره برداری در فراخوان ایمیدرو شرکت می‌کنند و پس از ارزیابی فنی و اقتصادی، به افراد یا شرکت های دارای توان و قابلیت بیشتر، معادن مورد نظر برای مدت ۲۰-۲۵ سال واگذار می‌ شوند.

برنامه افزایش۳ برابری تجارت گوهرسنگ تا ۱۴۰۵

موثقی نیا با اشاره به سهم ۱۰۰ میلیون دلاری ایران از تجارت ۲۳ میلیارد دلاری گوهرسنگ در سال ۲۰۲۲ میلادی، تصریح کرد: سهم ایران از این تجارت، کمتر از نیم درصد است. از این رو، برنامه ریزی کردیم تا سال ۱۴۰۵، این میزان را به ۳۰۰ میلیون دلار (۳ برابر) ارتقا دهیم.

وی افزود: در چشم انداز سال ۱۴۱۰، قرار است این عدد را به نزدیک ۹۰۰ میلیون دلار برسانیم. برای این منظور، در کنار برنامه های اکتشاف، آموزش گوهرتراشی در ۱۱ استان، برنامه ریزی شده و قرار است تا ۲ ماه آتی، حدود ۷۰۰ نفر تحت پوشش آموزش گوهرتراشی قرار گیرند.

برنامه ارائه تسهیلات مورد نیاز برای توسعه سازندگان ماشین آلات معدنی

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به نیاز حداقل ۲۰۰ دستگاه حفاری برای تحقق رشد ۱۳ درصدی سالانه برنامه هفتم توسعه بخش معدن، توضیح داد: این تامین هم شامل ساخت داخل می‌شود و در این زمینه، شرکت‌های فناور را شناسایی و سفارش گذاری کردیم. امید داریم این شرکت‌ها توسعه پیدا کنند و همه گونه تسهیلات، امکانات و تسهیل مقررات را انشاالله برای توسعه این شرکت ها در نظر خواهیم گرفت.

وی ادامه داد: تامین خارجی هم روش‌های و منابع خودش را می‌ طلبد. در همین زمینه، امیدواریم بتوانیم بخشی از مراحل اکتشاف را به بخش خصوصی واگذار کنیم تا دستگاه و تجهیزات خود را بیاورند.

مذاکره برای تامین تضمینی مواد معدنی با مشارکت فراسرزمینی

موثقی نیا با اشاره به ضرورت توسعه ذخایر مواد معدنی در راستای توسعه متوازن صنایع معدنی، گفت: اکنون حدود ۴۳ میلیون تن ظرفیت فولادسازی داریم و به‌زودی این میزان ظرفیت به ۵۵ میلیون تن می‌رسد. ظرفیت ذخایر موجود شاید پاسخگوی حدود ۲۰ سال دیگر (با توجه به ظرفیت ۵۵ میلیون تن باشد.

وی افزود: از این رو، استفاده از معادن فراسرزمینی برای ما اجتناب ناپذیر است و برای این منظور، مذاکراتی را با کشور‌های مختلف به ویژه کشور‌های همسایه – که هزینه‌های حمل و نقل برای ما آسان تر و اقتصادی تر است، انجام داده ایم. در سایر حوزه های مواد معدنی نظیر مس، طلا، سرب و روی و … هم مذاکراتی را با کشور‌های آفریقایی و کشور‌های همسایه شروع کرده ایم.

 

صفحه1 از862