تاریخ انتشار : دوشنبه 15 بهمن 1403 - 20:49
269 بازدید
کد خبر : 37866

اولین همایش تامین مالی جمعی ۳۰ بهمن برگزار می‌شود

اولین همایش تامین مالی جمعی ۳۰ بهمن برگزار می‌شود
اولین همایش تامین مالی جمعی با محوریت روش‌ها و چالش‌های موجود در حوزه تامین مالی جمعی 30بهمن ماه توسط سازمان ملی کارآفرینی ایران برگزار می‌شود.

به گزارش بورس و بانک ؛ در همین راستا صبح امروز نشست خبری این رویداد با حضور امیرمحمد مهرداد دبیرکل سازمان ملی کارآفرینی ایران، محمدرضا راوند مشاور رئیس سازمان ملی کارآفرینی ایران، محمدهادی موقعی رئیس کمیسیون تامین مالی کارآفرینی و رئیس این همایش، میثم دهقانی‌منش رئیس کارگروه تامین مالی جمعی کمیسیون و دبیر این همایش، علیرضا دلیری دبیر علمی این رویداد و محمد حسین سجادی‌‌نیری رئیس انجمن سرمایه‌‌گذاری خطرپذیر برگزار شد.

امیرمحمد مهرداد مشاور رئیس سازمان ملی کارآفرینی در ابتدای این نشست با تاکید بر اینکه با توجه به بررسی‌های صورت گرفته سهم تامین مالی جمعی نزدیک به۲ درصد از حوزه تامین مالی در کشور است، گفت: در حالی که بازار تامین مالی هم‌اکنون در شرایط سختی قرار دارد، اما از سال ۹۹ تامین مالی جمعی یک جهش خوبی را تجربه کرد و از آن زمان تاکنون بیش از هزار طرح به صورت تامین مالی جمعی محقق و اجرایی شد.

دبیرکل سازمان ملی کارآفرینی ایران با بیان اینکه تاکنون بیش از ۱۳همت حجم تامین مالی جمعی صورت گرفته است، افزود: در همین خصوص بیش از ۵۰۰شرکت توانستند از طریق تامین مالی جمعی مشکلات خود را برطرف کنند. در همین راستا میانگین سودآوری تامین مالی نیز از ۳۰درصد در زمان شروع خود امروز به نزدیک به ۴۰درصد رسیده است.

به گفته وی این همایش فرصت ویژه‌ای برای فعالان، سرمایه‌گذاران و کارشناسان این حوزه خواهد بود تا چالش‌های مالی و حقوقی خود را بررسی و راهکار‌های بهینه‌ای برای توسعه این بازار ارائه کنند.

علیرضا دلیری دبیر علمی این همایش نیز با تشریح ابعاد تامین مالی جمعی و با تاکید بر اینکه در تمام کشورهای دنیا اولین شرط برای کار اقتصادی بحث تامین مالی است، گفت: نکته حائزاهمیت اینکه امروز بیش از ۴۰ روش متفاوت تامین مالی وجود دارد که هر روش به اقتضای مراحل پیشرفت و نوع کار اقتصادی بستگی دارد.

دلیری با بیان اینکه در ابتدای کار تامین مالی جمعی به دلیل اینکه به صورت خرد انجام می‌شد، بازار سرمایه را با کمی نگرانی مواجه کرد، گفت: تامین مالی جمعی در سال اول با مبلغ ۲میلیارد تومان آغاز شد و به محض اینکه این کار شکل گرفت و رشد کرد؛ تا تامین مالی ۵۰میلیارد تومانی نیز توسعه یافت و بدین صورت نگرانی سازمان بورس نیز برطرف شد.

وی با تاکید بر اینکه از آنجایی که نرخ تورم در کشور ما تعادل ندارد و با نوسانات زیادی رو‌به‌‌رو است، گفت: آنچه که مسلم است اینکه هر چه زودتر تامین مالی صورت بگیرد؛ بیشتر به نفع تولیدکننده خواهد بود و در زمان کمتری می‌تواند تولید خود را تداوم بخشد.

به گفته وی به طور کلی چهار روش و محور تامین مالی شامل بدهی یا وام، تامین مالی جمعی از طریق سهام و تامین مالی با هدف خیریه و تامین مالی با هدف پاداش وجود دارد، اما تا امروز در کشور ما بحث تامین مالی تنها از طریق تامین مالی بدهی یا وام بوده که به نظر می‌رسد ضرورت دارد تا از روش‌هایی متنوع‌تر تامین مالی جمعی استفاده شود.

محمدهادی موقعی رئیس کمیسیون تامین مالی کارآفرینی نیز در این نشست خبری با تاکید بر اینکه نگاه تشکل‌ها و اتاق‌های بازرگانی عمدتا بر تنظیم‌گری و تسهیل فضای کسب‌وکار و فعالیت‌های اقتصادی متمرکز است، گفت: هر صنعتی که شکل می‌گیرد؛ نیازمند جانمایی در فضای اقتصادی کشور است. در همین راستا در خدمات مالی و تامین مالی نیز جانمایی لازمه کار است. برای مثال باید بررسی شود که سرمایه تامین مالی در چه بخش‌هایی استفاده شود. همچنین تامین مالی باید ضد تورم باشد، اما متاسفانه امروز در کشور ما منابع مالی و نقدینگی به خوبی به دست اقشار و بخش‌های مختلف جامعه نمی‌رسد.

وی اظهار کرد: بی‌شک اگر بخش خصوصی بتواند در اقتصاد فعال باشد؛ تامین مالی به ویژه تامین مالی جمعی نیز تسهیل می‌شود، اما اگر بخش خصوصی نتواند در اقتصاد نقش فعالی داشته باشد؛ طبیعتا تامین مالی نیز با چالش‌های متعددی روبه‌رو خواهد شد.

سجادی‌نیری رئیس انجمن سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه روش تامین مالی امروز در کشور ما بر اساس بدهی است، گفت: این در حالی است که روش‌های تامین مالی متفاوتی وجود دارد، اما همیشه این نگرانی وجود دارد به محض اینکه یک ابزار تامین مالی موفق کسب سود و رشد کند؛ نهاد تنظیم‌گر برای آن محدودیت‌هایی را ایجاد کند. با این حال می‌توان از طریق تامین مالی توسط سهام شرکت‌ها ریسک‌های موجود در زمینه تامین مالی و روش‌های تامین مالی جمعی را کاهش داد.

محمدرضا راوند مشاور رئیس سازمان ملی کارآفرینی هم با تاکید بر اینکه با توجه به بررسی‌های صورت گرفته به نظر می‌رسد که کمتر از ۲درصد از صاحبان صنایع با روش تامین مالی جمعی آشنا هستند، گفت: این در حالی است که امروز به شدت با کمبود نقدینگی در حوزه تامین مالی صنعتی مواجه هستیم. وی تاکید کرد: تامین مالی جمعی می‌تواند با هدف‌گذاری از ابزارهای تامین مالی سنتی به تامین مالی مدرن استفاده شود؛ بنابراین امروز بیش از هر چیز دیگری نیازمند معرفی این بخش به صاحبان صنایع و همچنین سرمایه‌گذاران هستیم.

میثم دهقانی‌منش رئیس کارگروه تامین مالی جمعی کمیسیون و دبیر اولین همایش ملی تامین مالی جمعی در مورد اهمیت توجه به تناسب میان ریسک و بازده و تقویت آگاهی عمومی نسبت به این موضوع گفت: حوزه تامین مالی جمعی در سطح بین‌المللی به ‌عنوان ابزاری موفق عمل کرده و تا سال ۲۰۲۳ بیش از ۱۱۴ میلیارد دلار از طریق این روش برای کسب‌وکارهای مختلف تأمین مالی شده است.

وی در ادامه افزود: در ایران نیز طی سال‌های اخیر علیرغم چالش‌ها و نگرانی‌های موجود موفقیت‌های قابل‌توجهی در این حوزه به دست آمده است و سکوهای تأمین مالی جمعی نقش مهمی در جذب سرمایه‌های خرد مردم و هدایت آنها به سمت پروژه‌های مولد و غیرتورمی ایفا کرده‌اند.

دهقانی‌منش ادامه داد: آگاهی‌‌بخشی به عموم مردم نسبت به تامین مالی جمعی از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چراکه حضور گسترده افراد در این روش تامین مالی علاوه بر افزایش سرعت جذب سرمایه؛ به تقسیم ریسک بین سرمایه‌گذاران نیز کمک بسزایی می‌کند. در این حوزه تناسب بین نرخ بازده و ریسک سرمایه‌گذاری است. از این‌رو نرخ‌های سود بالاتری نسبت به سایر بازارها مشاهده می‌شود و برخی پروژه‌ها با نرخ سود ۴۵درصد و ضمانتنامه‌‌های مختلف در حال اجرا هستند. بنابراین سرمایه‌گذارانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند، معمولا ریسک نکول را می‌پذیرند؛ هر چند که در اغلب موارد اصل سرمایه توسط سکوها تضمین می‌شود.

وی با بیان اینکه ابزار تامین مالی جمعی در کشور ما می‌تواند موفق عمل کند، تصریح کرد: با توجه به شرایط موجود بخش‌های تخصصی و صنعتی چندان با این ابزار آشنایی ندارند؛ در حالی که مجوزهای لازم را از سازمان بورس گرفته‌اند. بنابراین می‌توان به این نتیجه رسید که بعد از گذشت حدود ۴سال هنوز محفلی برای معرفی این ابزار تامین مالی نداشته‌‌ایم و سعی داریم که دبیرخانه‌ای در اتاق ایران برای این مهم ایجاد کنیم .

دبیر همایش ملی تامین مالی جمعی گفت: ۳۰ بهمن ماه همایش برگزار خواهد شد و از مسئولان مربوطه همچون ریاست سازمان بورس‌واوراق بهادار، مسئولان و مقامات اقتصادی، اتاق بازرگانی و … برای شرکت در این مراسم دعوت به عمل آمده است. در این همایش ۲پنل تخصصی برگزار خواهد شد که در پنل اول فرصت‌ها و چالش‌های تامین‌مالی با حضور ۶عضو مستقیم ذینفع مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وی در ادامه افزود: در پنل دوم هم چشم‌‌انداز و برنامه‌‌های پیش‌رو تامین مالی جمعی با مشارکت و حضور افراد متخصص و مسئول در این حوزه به بحث و بررسی گذاشته خواهد شد.

دهقانی‌منش در پایان گفت: این همایش در تاریخ ۳۰ بهمن ماه در اتاق بازرگانی ایران برگزار می‌شود. از تمامی علاقه‌‌مندان دعوت می‌شود از طریق وب سایت همایش به نشانی www.ncfconf.com و با کد تخفیف cfhamayesh20 برای حضور در همایش ثبت‌نام کنند تا با حضور در این همایش گامی مؤثر در راستای رشد و توسعه تأمین مالی جمعی در کشور برداشته شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پربازدیدترین ها