تاریخ انتشار : یکشنبه 11 شهریور 1403 - 18:29
کد خبر : 20282
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای عملکرد محوریِ کارمزد صندوق‌ها از ماه آینده عملیاتی می‌شود بسته هستند

عملکرد محوریِ کارمزد صندوق‌ها از ماه آینده عملیاتی می‌شود

عملکرد محوریِ کارمزد صندوق‌ها از ماه آینده عملیاتی می‌شود

عملکرد محوریِ کارمزد صندوق‌ها از ماه آینده عملیاتی می‌شود

میثم فدایی از عملکرد محور شدن کارمزد صندوق‌های سهامی طی یک ماه آینده بعد از انجام اقدامات نرم افزاری خبر داد.

_x000D_

به گزارش بورس و بانک و به نقل از روابط عمومی سازمان بورس و اوراق بهادار ؛ مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس با اعلام تغییر نحوه محاسبه کارمزد معاملات صندوق‌های سرمایه‌گذاری گفت: این مصوبه تنها در خصوص صندوق های «سهامی» مقرر شده است. پیش از این، نهادهای مالی بر اساس NAV و براساس ۲ درصد از حجم صندوق، کارمزد دریافت می کردند، اما در این روش کیفیت عملکرد صندوق نسبت به شاخص تاثیری در کارمزد نداشت.

_x000D_

میثم فدایی اضافه کرد: این موضوع سبب میشد تا مدیران صندوق ها توجه خاصی به بازدهی صندوق نداشته باشند. براین اساس و در راستای بهبود کیفیت عملکرد صندوق های سرمایه گذاری سهامی، کارمزد معاملات از دو درصد به ۱.۵ درصد کاهش پیدا کرده و از طرفی دیگر مقرر شده است که هر میزان بازدهی که از ۱۰ درصد از بازده مازاد صندوق نسبت به شاخص (۹۰ درصد از بازده شاخص) کسب شود، به عنوان کارمزد عملکرد مناسب به مدیر صندوق اعطا شود. درواقع، حاصل جمع این دو  کارمزد، رقم نهایی کارمزد صندوق های سهامی را تشکیل می دهند.

_x000D_

وی در خصوص سازوکار این روش توضیح داد: کارمزدِ عملکرد به طور روزانه حساب می شود و در یک حسابِ حسابداری و نه بانکی، ذخیره و تعدیل شده و در اخر سال مالی صندوق قابل برداشت برای مدیران صندوق است. این اقدام سبب می شود تا در انتهای سال میزان دقیقتری از بازده صندوق ها مشخص شود.

_x000D_

فدایی تاکید کرد: این موضوع سبب می شود تا مدیران صندوق انگیزه ای برای داشتن عملکردی بهتر از شاخص داشته باشند. در این مدل مدیران صندوق های با عملکرد بهتر، تشویق به دریافت کامزد عملکرد می شوند و در مقابل صندوق های سهامی با عملکرد نامناسب شناسایی شوند.  

_x000D_

مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس تصریح کرد: با توجه به به اینکه سرمایه گذاران صندوق نیز از مدیران صندوق انتظار عملکرد بهتری دارند، تغییر روش کارمزد به عملکرد محوری باعث می شود تا صندوق های با عملکرد ضعیفتر، انگیزه قویتری برای بهبود عملکرد خود پیدا کنند و مدیران صندوق ها نیز ضمن بهره مندی از کارمزد عملکرد، برای بهبود بازدهی صندوق خود تشویق شوند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.