از پیشبینی پذیری اقتصادی تا رسیدن به اهداف سرمایهگذاری
از پیشبینی پذیری اقتصادی تا رسیدن به اهداف سرمایهگذاری
پیشبینی پذیری اقتصاد، زنجیره بههم پیوستهای از عوامل و مؤلفههای متعدد است که از طریق آن بازارها میتوانند افزون بر رسیدن به ثبات بیشتر، توسعه یابند و بازیگران این بازارها نیز با داشتن چشمانداز روشن، با آسودگی وارد بازار شوند و به اهداف سرمایهگذاری خود برسند.
_x000D_
به گزارش بورس و بانک و به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه ؛ حسین سلاحورزی با اشاره به جلسه اخیر وزیر اقتصاد با اهالی بازار سرمایه گفت: پیشبینیپذیر کردن اقتصاد یکی از محورهای اساسی در این نشست بوده است. پیشبینیپذیری اقتصاد، پیش نیاز ثبات در تمامی بازارها است. فضای غیر شفاف و مبهم اقتصادی، مشکلات بسیاری را برای بازیگران این فضا ایجاد میکند.
_x000D_
عضو شورای عالی بورس ادامه داد: برای ایجاد ثبات در تمامی بازارها از جمله بازار سرمایه لازم است، برنامهریزی درستی در این زمینه انجام گیرد. از سوی دیگر، برنامهریزی اقتصادی نیز نیازمند شفافیت و پیشبینی شرایط آینده است. پیشبینیپذیری اقتصاد، ابزاری است که به سرمایهگذار کمک میکند تا بتواند برای آینده برنامهریزی و تصمیمگیری کند.
_x000D_
وی پیشبینی پذیری اقتصاد را یک مؤلفه کلیدی برای موفقیت در بازار سرمایه خواند و اذعان کرد: شفافیت در فضای اقتصادی به طور عام و در بازار سرمایه به طور خاص، افزون بر کاهش ریسک، افزایش سودآوری برای سرمایهگذاران این بازار را به همراه دارد.
_x000D_
وی با بیان اینکه پیشبینی پذیری یک زنجیره بههم پیوسته و متشکل از مؤلفههای اساسی است، خاطرنشان کرد: اگرچه پیشبینی پذیری اقتصاد به توسعه اقتصادی میانجامد، اما برای این منظور لازم است، شاخصهای کلان اقتصادی مانند نرخ تورم و نرخ ارز به ثبات برسند.
_x000D_
سلاحورزی افزود: در حوزه بازار سرمایه، روشن شدن فرمولهایی که به تعیین نرخ خوراک پتروشیمی و پالایشیها باز میگردد، تعیین بهره مالکانه صنایع که بر شرکتهای معدنی و گروههای فلزی اثر مستقیم میگذارد، روشن و شفاف شدن نرخ تسعیر ارز که تأثیر مستقیم بر شرکتها و صنایع صادراتمحور و گروه بانکیها دارد، از جمله اقداماتی است که باید انجام پذیرد.
_x000D_
قیمتگذاری دستوری؛ یک بام و دو هوا
_x000D_
نایب رییس اتاق بازرگانی در ادامه صحبتهای خود با «سنا» با اشاره به قیمتگذاری دستوری و تبعات منفی آن بر اقتصاد کشور، ابراز کرد: هدف از قیمتگذاری دستوری، حمایت از مصرفکننده نهایی و اقشار ضعیف جامعه بوده، در حالی که در بیشتر موارد، بیشترین فشار بر همین گروهها وارد شد.
_x000D_
سلاحورزی با بیان اینکه قیمتگذاری در ذات خود منفی نیست، اما لازم است به صورت سیستماتیک اجرا شود، تصریح کرد: بسیاری از دولتها برای به تعادل رساندن بازار اقدام به قیمتگذاری دستوری میکنند؛ اما آنچه در ایران مشاهده شد، ایجاد فساد و رانت برای برخی افراد بود در نتیجه دلالان بیش از مصرفکننده نهایی از این جریان منتفع شدند.
_x000D_
وی با اشاره به تجربه ناموفق قیمتگذاری در کشور اظهار کرد: شیوه اجرا شدن ناصحیح قیمتگذاری، تنها به فساد دامن زد، از اینرو لازم است،عرضه و تقاضا به عنوان دو مؤلفه کلیدی در به تعادل رساندن قیمتها در بازار، در فرایند طبیعی خود و بدون دستکاری، قیمت محصولات و کالاها را تعیین کنند.
_x000D_
سلاح ورزی افزود: قیمتگذاری دستوری در بازههای زمانی کوتاه، میتواند با کاهش موقتی قیمتها و رفع نگرانی مصرفکننده، فرصتی در اختیار دولت قرار دهد تا با بهبود فعلی اوضاع، قیمتگذاری بازاری را به اقتصاد بازگرداند.
_x000D_
به گفته وی، در میان مدت و بلندمدت با توجه به تاثیرات قیمتگذاری دستوری که مهمترین آن مشتمل بر از بین رفتن فضای رقابتی میشود، انگیزه افزایش تولید از تولیدکننده سلب و مواردی همچون نوآوری در تولید و افزایش کیفیت در ارائه کالا از بین خواهند رفت. این موضوع زمینهساز افزایش هزینه است که در نهایت به ضرر مصرفکننده نهایی تمام میشود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0