06 ارديبهشت 1403
RSSFacebookTwitterLinkedinDiggYahooDelicious

فروش فوق العاده وانت ۱۵۱ سایپا

گروه خودروسازی سایپا اولین مرحله از فروش فوق العاده وانت سایپا ۱۵۱ برای سال جاری را آغاز می‌کند.

به گزارش بورس و بانک و به نقل از سایپانیوز،‌ فروش فوق العاده وانت سایپا ۱۵۱ از ساعت ۱۴ روز چهارشنبه (۱۴۰۳/۰۲/۰۵) از طریق سایت فروش اینترنتی گروه خودروسازی سایپا به آدرس https://saipa.iranecar.com آغاز می‌ شود و متقاضیان این محصول، تا تکمیل ظرفیت می‌توانند برای خرید این خودروی محبوب بازار کار، ثبت‌نام کنند.

این خودرو ۹۰ روزه تحویل مشتریان می‌شود.

 

مصوبه ای که 68 همت از منافع سهامداران خرد را به خطر می اندازد

براساس بررسی بورس تهران، در صورت تصویب بند س تبصره 6 قانون بودجه 1403؛ بالغ بر 68 همت از سودآوری ناشران تولیدی و خدماتی پذیرفته شده در بورس تهران کاسته می شود.

به گزارش بورس و بانک و به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل، محمد امین قهرمانی معاون پذیرش و ناشران بورس تهران با بیان مطلب فوق گفت: نکته قابل تامل و توجه این است که عموم مردم، سهامداران صندوق های بازنشستگی و سهام عدالت، بخش عمده ای از سهام این ناشران متضرر را در اختیار دارند.

وی به تاثیر مخرب این مصوبه بر صنایع بزرگ بورسی چون فلزات اساسی، پتروشیمی، پالایشگاهی، بانک و... اشاره و خاطرنشان کرد: به جز ناشرانی که به شکل مستقیم تحت تاثیر این مصوبه متضرر خواهند شد،  هلدینگ ها، شرکت های سرمایه گذاری و صندوق ها نیز با اجرای این مصوبه به طور غیر مستقیم، کاهش سودآوری  قابل توجهی را تجربه خواهند کرد.

قهرمانی از دیگر آثار مخرب و جبران ناپذیر این مصوبه را کاهش جذابیت مشوق های مالیاتی برای ورود شرکت های غیر بورسی به بازار سرمایه برشمرد و افزود: ورود مردم و شرکت های تولیدی و خصوصی غیر بورسی و تامین مالی از طریق بورس تهران به ویژه در قالب عرضه های اولیه تحت تاثیر این مصوبه قرار خواهند گرفت. تصویب این مصوبه می تواند جذابیت مهم پذیرش در بورس مبتنی بر مشوق های مالیاتی را به شدت کاهش دهد و به تبع آن، مشارکت عموم مردم در تامین مالی شرکت های تولیدی و سرمایه گذاری منجر به افزایش تولید می شود، با چالش جدی روبرو خواهد شد.

بنابراین، مصوبه مذکور در تعارض با منویات مقام معظم رهبری و شعار امسال "جهش تولید با مشارکت مردم" است.

 

41 درصد از ارزش کل بازارهای فرابورس در اختیار بازار دوم

بازار دوم فرابورس ایران با ارزش 992 هزار میلیارد تومانی و در اختیار گرفتن سهم 41 درصدی ارزش کل بازار، رتبه نخست ارزش بازاری فرابورس را در آخرین روز کاری فروردین‌ماه به خود اختصاص داد.

به گزارش بورس و بانک و به نقل از مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، ارزش بازارهای فرابورس ایران در انتهای فروردین‌ماه جاری بیش از 2.4 میلیون میلیارد تومان بود که بازار دوم، بیشترین سهم را از نظر ارزش بازاری در اختیار گرفت.

بررسی آمار معاملات فروردین‌ماه 1403 حاکی از جابه‌جایی 90 میلیارد ورقه بهادار به ارزش بیش از 964 هزار میلیارد تومان طی 16 روز کاری در بازارهای فرابورس ایران است.

در میان بازارهای سهامی، بازار اول با ثبت معاملات 8 هزار و 500 میلیارد تومانی از نظر ارزش معاملاتی، اول شد.

بازار دوم نیز به لحاظ ارزش معاملات ماهانه در جایگاه دوم ایستاد و میزبان معامله 7 میلیارد و 725 میلیون سهم به ارزش 6 هزار و 619 میلیارد تومان بود.

معامله‌گران در بازار پایه نیز اقدام به جابه‌جایی 17 میلیارد و 138 میلیون سهم کردند که این حجم از مبادلات، ارزش 5 هزار و 831 میلیارد تومانی را رقم زد.

از سوی دیگر در بازار ابزارهای مشتقه شاهد معاملاتی به ارزش 113 میلیارد تومان بودیم و در بازار نوآفرین نیز مبادلات 18 میلیارد تومانی طی فروردین‌ماه به ثبت رسید.

شاخص کل فرابورس ایران نیز با افت 2.9 درصدی نسبت به ماه گذشته، در سطح 24 هزار و 615 واحدی قرار گرفت.

رصد بازار ابزارهای نوین مالی

در سمت دیگر بازار مجموع ارزش معاملات اوراق مالی اسلامی، اوراق تسهیلات مسکن و صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بازار ابزار‌های نوین مالی طی 16 روز کاری فروردین‌ماه، به بیش از 942 هزار و 919 میلیارد تومان رسید که این میزان از ارزش در دادو‌ستد 49 میلیارد و 336 ورقه میلیون ورقه رقم خورد.

رصد صنایع پیشرو معاملات نیز نشان می‌دهد که ارزش معاملات خرد بازار سهام و اختیار سهام در انتهای فروردین‌ماه به 19 هزار و 800 میلیارد تومان رسیده که سه گروه استخراج کانه‌ها، انبوه‌سازی و رایانه، سه رتبه برتر معاملات خرد را در اختیار گرفته‌اند.

بدین ترتیب گروه استخراج کانه‌های فلزی، 10 درصد و گروه انبوه‌سازی، املاک و مستغلات 8 درصد از ارزش کل معاملات را به خود اختصاص دادند. سهم گروه رایانه و فعالیت‌های وابسته به آن نیز 7.8 درصد بود.


 

پذیره‌نویسی «کارما» در فرابورس آغاز شد

نشست خبری پذیره‌نویسی صندوق سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت کیهان، با حضور مدیران این صندوق در فرابورس ایران برگزار شد.

به گزارش بور س و بانک و به نقل از  مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، احمد احمدآبادی عضو هیئت‌مدیره شرکت سبدگردان داناک از آغاز پذیره‌نویسی صندوق سرمایه‌گذاری کیهان با نماد «کارما» در فرابورس خبر داد و گفت: کیهان اولین صندوق با درآمد ثابت مجموعه داناک است.

وی با اشاره به اینکه از اهداف این صندوق افزایش دارایی‌های آن به بیش از هزار میلیارد تومان تا پایان سال است، ادامه داد: با توجه به شرایط خوب بازار بدهی پیش‌بینی می‌شود صندوق سرمایه‌گذاری درآمد ثابت کیهان، بازدهی خوبی را برای سرمایه‌گذارانش داشته باشد.

وی نرخ بازده فعلی صندوق را 31.5 درصد اعلام کرد و افزود: در حال حاضر این صندوق در فهرست صندوق‌های با نرخ‌های بازدهی بالا در بازار قرار دارد.

احمدآبادی اهرم اصلی صندوق را گروه حرفه‌ای و متخصص مدیریت دارایی دانست و گفت: هدف صندوق کیهان این است که طی دو سال جزو 5 صندوق برتر بازار قرار بگیرد.

این گزارش حاکی است پذیره‌نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت کیهان از امروز، یکشنبه 19 فروردین‌ماه به مدت 8 روز کاری، آغاز شده است.

گفتنی است شرکت سبدگردان داناک، مدیریت صندوق را برعهده دارد. همچنین صندوق سرمایه‌گذاری اختصاصی بازارگردانی تاک دانا، رکن بازار گردان و کارگزاری سهم آذین، کارگزار پذیره‌نویس صندوق هستند.


 

بزرگترین عرضه اولیه بازار سرمایه کشور در دستان شستان/ عرضه سهام شرکت های تابعه شستان در سال جاری

مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری تجاری شستان گفت: با توجه به تخمین ها از ارزش گذاری شستان بزرگترین عرضه اولیه بازار سرمایه کشور توسط شستان رقم خواهد خورد.

به گزارش بورس و بانک و به نقل از روابط عمومی شرکت سرمایه گذاری تجاری شستان، داود عباسی، مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری تجاری شستان با بیان اینکه شستان به عنوان یکی از بزرگان هلدینگ های چندرشته ای کشور سال ها است که خارج از بورس در حال فعالیت است، تشریح کرد: این در حالی است که اغلب هلدینگ های مشابه در بازار سرمایه فعال هستند و استفاده حداکثری از ابزارهای این بازار دارند.

وی افزود: سال 1401 سهام یکی از شرکت های تابعه شستان عرضه شده است و اکنون سهام آن در فرابورس در حال معامله است. همچنین سهام دو شرکت دیگر نیز در برنامه ی عرضه برای سال جاری قرار گرفته اند.

عباسی در ادامه به تغییر و تحول مدیریتی در شستان با هدف عرضه شستان در بازار سرمایه، اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین برنامه های شرکت عرضه شستان در بازار سرمایه است که علاوه بر تامین منابع مالی عظیم برای پیشبرد پروژه ها به متنوع سازی سبد سرمایه گذاری شرکت شستان نیز کمک خواهد کرد. از طرفی می تواند منجر به شفافیت مالی و اعتبار در بازار به عنوان هلدینگ چندرشته ای مالی و دسترسی به انواع روش های مالی مبتنی بر بازار سرمایه از جمله امکان تاسیس صندوق ها، تامین سرمایه و چاپ اوراق به عنوان یک نهاد مالی را ایجاد نماید.

 مدیر عامل شستان ادامه داد: از همین رو ابتدای سال 1402 موضوع پیگیری شد و کاری که در چند سال انجام می شد در ۸ ماه به ثمر رسید. در خردادماه سال گذشته تبدیل به سهامی عام و در مردادماه تبدیل به نهاد مالی پذیرفته نزد سازمان بورس و اوراق بهادار شده ایم و در بهمن ماه سال گذشته و همزمان با دهه مبارک فجر به عنوان ششصد و دوازدهمین ناشر پذیرفته شده در بازار بورس در بخش شرکت های چند رشته ای صنعتی و با نماد "وشستان"  درج گردیدیم.

عباسی با بیان اینکه اکنون در مرحله ارزش‌گذاری و بعد در صف عرضه قرار خواهیم گرفت، تصریح کرد: در صورتی که  شرایط بازار مساعد باشد به زودی شستان عرضه می شود. نکته این است که با توجه به تخمین ها از ارزش گذاری شستان احتمالاً بزرگترین عرضه اولیه بازار سرمایه کشور رقم خواهد خورد.

مدیر عامل شستان با اشاره به اینکه شرکت سرمایه گذاری تجاری شستان ۱۵ سال پیش فعالیت خود را به عنوان یک مجموعه تخصصی در حوزه سرمایه‌گذاری و با هدف صیانت از سرمایه‌های سهامداران و ارزش آفرینی حداکثری آغاز کرد، گفت: هلدینگ شستان با فعالیت در عرصه‌های مختلف نفت، گاز، پتروشیمی ، صنایع معدنی ساختمانی و صنعت ساختمان سازی، نیرو، انرژی، مالی، تجاری و بازرگانی به عنوان یکی از شرکت‌های چند رشته‌ای بزرگ اقتصادی کشور مطرح شده و با توجه به چشم انداز و ماموریتی که برای خود تعریف کرده در پی تبدیل به یکی از ۵ شرکت بزرگ اقتصادی کشور مبتنی بر بازار سرمایه در آینده نه چندان دور است.

مدیر عامل شرکت شستان با تاکید بر اینکه باتوجه به آنکه اقتصاد ایران مبتنی برای ذخایر طبیعی به ویژه ذخایر عظیم نفت و گاز است، گفت: پتروشیمی بخش مهمی از صنعت کشور را تشکیل می دهد و طبیعی است که یک شرکت سرمایه گذاری در مقیاس شستان به دنبال صنایع ارزآور با توان ایجاد درآمد پایدار و هنگفت باشد، در نتیجه به صورت جدی سرمایه گذاری در صنعت ارزآور پتروشیمی را دنبال نموده ایم.

وی ادامه داد: در این حوزه سعی شده به زنجیره ارزش و سبد متنوع محصولات توجه ویژه ای شود تا بتوان یک حداقل سود پایدار را برای خود تضمین نماید، در نتیجه وقتی به سبد سرمایه گذاری شستان در حوزه پتروشیمی بنگریم، انواع محصولات تولیدی از جمله انواع پلیمرها، متانول، ال پی جی و گورگرد را مشاهده خواهیم کرد که درآمد ارزی بیش از یک میلیارد دلار را به همراه داشته است؛ علاوه بر آن با سرمایه گذاری در طرح های زیرساختی و یوتیلیتی مهمی همانند دماوند انرژی عسلویه، توسعه پتروشیمی مکران و نیز پلی پروپیلن سپهر، نیازهای شرکت های خود به آب، برق، بخار و هوا را مرتفع نموده است و از سوی دیگر با توسعه مخازن ذخیره سازی محصولات هم در عسلویه و هم در مکران، ریسک انبارش را مدیریت کرده است و ضمناً با شراکت در طرح های توسعه بندرگاهی و نیز توسعه بازرگانی خارجی خود، سهولت صادرات را نیز تضمین نموده است.
مدیر عامل شرکت شستان معتقد است؛  از منظر سرمایه گذاری متنوع در صنعت پتروشیمی و نیز رویکرد ویژه به زنجیره ارزش پتروشیمی از تامین مواد اولیه تولید تا صادرات، شستان همواره یکی از هلدینگ های متمایز کشور در این زمینه به شمار می رود و موجب شده است تا بتواند همواره یک درآمد هنگفت بیش از یک میلیارد دلاری و یک سود پایدار را برای خود تضمین نماید.

عباسی تصریح کرد: این رویکرد حداکثری به زنجیره ارزش حتی در طرح چند میلیارد دلاری پتروشیمی بوشهر نیز مشاهده می گردد به گونه ای که زنجیره ارزشی کامل و درونزا از شیرین سازی گاز ترش تا تولید انواع محصولات بر مبنای هم گاز متان و هم گاز اتان تا پایین دست طراحی شده و در حال ساخت است و یا در توسعه هاب سوم پتروشیمی کشور نیز با تعریف انواع طرح های زیرساختی و نیز طرح های زنجیره ارزش به ویژه با محوریت متانول، نیز این نگاه خاص اقتصادی به زنجیره ارزش را محور سرمایه گذاری خود نموده است.

مدیر عامل شرکت شستان در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به برنامه های در پیش گرفته شده اخیر به ویژه مولد سازی دارایی ها و متنوع سازی سبد سرمایه گذاری و با بهره برداری پروژه های در حال ساخت شستان، چشم انداز اقتصادی روشنی خواهد داشت که این مهم، می تواند عرضه سهام شستان را تبدیل به یکی از عرضه های موفق بازار سرمایه نماید. ضمناً در کنار توسعه پتروشیمی محور، از سال گذشته به حوزه ساختمانی (با توجه به تملک قریب به 15 هزار میلیارد تومان املاک شرکت) و معدنی نیز توجه ویژه شده است، تصریح کرد: خبرهای اقتصادی خوبی همانند تغییر کاربری بخشی از اراضی و خرید سهام شرکت های صنعتی با بازدهی بالا و مشارکت در پروژه های معدنی در شستان و در آستانه عرضه سهام روی داده است.

یکه تازی شرکت فولاد خوزستان در رهبری بازار شمش و اسلب ایران در سال ۱۴۰۲

 شرکت فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۲، بزرگ‌ترین تامین‌کننده نیاز بازار داخلی به شمش فولادی و اسلب بوده است و با فاصله قابل توجه نسبت به رقبا، ۱۹ درصد بازار شمش ایران و ۳۵ درصد بازار اسلب ایران را به خود اختصاص داده است.

به گزارش بورس و بانک؛ حجم کل معاملات شمش فولادی در بورس کالا در سال ۱۴۰۲، ۷ میلیون و ۹۴ هزار تن بوده است که از این معاملات بیش از ۱ میلیون و ۳۴۳ هزار تن آن، یعنی ۱۹ درصد کل حجم معاملات شمش در بازار داخلی، مربوط به عرضه‌های صورت‌گرفته توسط فولاد خوزستان بوده است.

 همچنین فولاد خوزستان سهم بی‌بدیلی در تلمین اسلب فولادی کشور داشته است و ۸۲۰ هزار تن اسلب از طریق رینگ داخلی بورس کالا جهت تامین نیازهای نوردکاران محصولات تخت فولادی به بازار تزریق کرده است که حاکی از سهم ۳۵ درصدی این شرکت از کل معاملات اسلب در ایران است. کل حجم معاملات اسلب در بورس کالا بیش از ۲.۳ میلیون تن بوده است.

 فولاد خوزستان علی‌رغم محدودیت‌های انرژی در سال گذشته که باعث از دست رفتن ۵۴۰ هزار تن از تولید برنامه‌ریزی‌شده این شرکت تنها در تابستان سال ۱۴۰۲ به دلیل محدودیت‌های برق شد، توانست با مدیریت صحیح و تلاش شبانه‌روزی تمام کارکنان خود، نیازهای بازار داخلی فولاد را به بهترین نحو تامین کند.

صفحه1 از563